Pienoismallit.net

Douglas DC-6B "Flagship Philadelphia"

Waden postauksen innoittamana laitan oman American Airlinesin suunnilleen samoilta ajoilta. En käyttänyt paketin siirtokuvia, vaan ne ovat jonkin kaupallisen yhtiön erikseen myytäviä. En muista minkä. Tämän koneen "hapettumiset" ovat vaan pölyä.

Olen Waden kanssa samaa mieltä siitä, että Minicraftin mallit ovat aika haastavia. Hyvä toisaalta, että edes on malli tässäkin mittakaavassa.

Metallipinta on tehty osittain Alclad-maalilla, mutta loppui pannahinen kesken. Niinpä osa metallipinnoista on Tamiyan hopeaa. Eron varmasti huomaa.

(Vinkki : Alcladin lasipullossa on sekoittumisen helpottamiseksi muutama metallikuula. Älä heiluta niin lujaa kuin mitä minä aikanaan tein. Tuli kuulat kuin tykillä ammuttuna lasipullon pohjasta läpi. Kyllä minä ymmärrän, että metallipurkkiin kuulat käyvät hyvin, mutta että lasipurkissa??)

Kommentit

wade 23.12.2007 15:21 Vastaa lainauksella
Ei kyllä näytä yhtään MiniCraftilta mutta ei kai tästä muita sarjoja olekaan? Olen vilpittömästi kateellinen, hienosti tehty DC-6!

Tuosta American Airlinesin kaaviosta tulee aina hyvälle tuulelle, se on samaan aikaan sekä pirteän poikkeava että klassisen yksinkertainen.
Tero Tyni 23.12.2007 15:30 Vastaa lainauksella
Kiitos! Pahimmat "perunapellot" ovat ehkä hieman piilossa: esim. ohjaamon lasi ja laskutelineet. Se on kummallista tässä Minicraftin mallissa, että toisinaan valu on niin hienoa että - vaikkapa potkurit ja antennit - sitten jotkin laskutelineet ovat kuin jostain 50-luvun Airfixin sarjasta. Liekö kaikissa Minicrafteissä niin?

Siirtokuvat tekevät paljon. Sarjan omat, jotakin taiwanilaista lentoyhtiötä esittävät olivat aika kökön tuntuiset. Voisin uskoa että aika "peltiset" käyttää.
No niin, klassisia kaunottaria alkaaa putoilemaan tasaisesti, ja ennenkaikkea hienosti toteutettuna.
Tervetullutta vaihtelua näiden perinteisti sotaisempien lintujen ohella.