Pienoismallit.net

Nova Class Dreadnought

Babylon 5 TV-sarjasta peräisin oleva Nova Class Dreadnought.

Omegan ja Hyperionin jälkeen mieli paloi seuraavaan projektiin ja tällä kertaa valitsin mallin aiheeksi Earth Alliancen massiivisen Novan. Omegan lailla sen muodot ovat aina vedonneet minuun ja alus on jo ruumuudessaan kaunis.

Kuten Omegassa ja Novassa, referenssikuvat keräsin internetistä. Novasta on olemassa kaikkein vähiten materiaalia mutta saatoin nojata suurelta osin aikaisemman Omegan suunnitelmiin. Tästä huolimatta mittasin ja piirsin Novan piirrustukset kokonaan uusiksi. Mittakaavana käytin tuttua 1/1717, jolloin saisin kaikki alukseni samaan kokoluokkaan ja vertailukelpoisiksi toisiinsa nähden.

Materiaalina jälleen balsa, puu, muovi, metalliputket, yms.

Itse rakentaminen sujui jo helpommin Omegasta saamani kokemuksen perusteella ja koska Novan ja Omegan perusrakenteet vastaava monin osin toisiaan. Omegan keskusosan puuttuminen Novasta nopeutti ja helpotti rakentamista suuresti, koska se oli Omega -projektissa kaikkein aikaavievin osa-alue. Peruskehikon tein jälleen 2 mm vahvuisesta balsalevystä. Keula-, kaula,- perä- ja moottorisuojus tehtiin näillä "laatikkorakenteilla". Moottorit tein jälleen erikseen. Oma iso osa-alueensa oli tällä kertaa Novan tykit, joita löytyy peräti 36 putkea + 4 perätykkiä. Tykinputket tein pyöreästä puurimasta ja vanhoista tusseista. Tykkitornit on käsin muotoiltu balsasta.

Tällä kertaa tyydyin maalamaan mallin suoraan tummanharmaalla maalilla, enkä edes yrittänyt panelointikuvioita. Alustan teetätin samassa puusepänliikkeessä kuin kaksi edellistä.

Aikaa projektissa kului n. 12 kuukautta. Itse olen B5 malleistani kaikkein tyytyväisin juuri Novaan.

Kommentit

Moi! Pirun siistejä aluksia! Ja seuraavaksi tekemään Vorlonien aluksia ? :)
t. Pete R.
Kiitoksia vaan kommentista. Olen itsekin malleihin vallan tyytyväinen, varsinkin Novaan. Vorlonialuksista en tosin tiedä… Olen jostain syystä tykästynyt maan aluksien kulmikkaisiin muotoihin. Saa nyt nähdä mitä sitä seuraavaksi… Ehkäpä Omega-X eli Varjo-Omega :o)
duracell 28.11.2007 15:52 Vastaa lainauksella
Upeita malleja, etenkin omega ja nova. Mittakaava on hieman erikoinen, kokoluokka noin 1m ellen ole väärässä?
Kiitoksia kommentista. Vastaus tulee aika viiveellä mutta kumminkin… Jep, mittakaava ei ole mikään standardi vaan oma keksimäni ja valittu juuri sitä silmälläpitäen, että Omega (ensimmäinen malleista) on tasan 1 m pitkä. Novan ja Hyperionin koot on sitten sovitettu samaan mittakaavaan. Mallit ovat massiivisia mutta siihenkin on syynsä eli se, että tässä mittakaavassa pystyin vielä tekemään kaikki pienetkin yksityiskohdat suhteellisen helposti. Iso malli => pienet detaljit = isoja detaljeja ;o)