Pienoismallit.net

Fw 190 A-8 R-8

Tamiyan erinomainen Focke Wulf lähes suoraan laatikosta. Omina lisäyksinä istuinvyöt, injektioneuloista tehdyt tykinputket ja pitotputki, itse tehdyt antennit ja jarruletkut sekä kitarankielestä tehdyt laskutelineen asennon osoittimet siiven yläpinnoilla.

Esikuvana on 5/JG300:n kone, valmistusnumero 738360, taktinen tunnus punainen 8 ja ajankohta n. lokakuu 1944. JG300 toimi tällöin Saksan valtakunnan puolustuksessa ja ainakin II Gruppe toimi ns. Sturmgruppena kalustonaan lisäaseistuksella ja panssaroinnilla varustetut Fw-190 A-8 koneet. Pääasiallisena tehtävänä oli amerikkalaisten raskaiden pommittajien tuhoaminen.

Kone oli vain 19 vuotiaan Mattäus Erhardin nimikko. Erhardt saavutti seitsemän ilmavoittoa joista 5 oli nelimoottorisia pommittajia. Hän oli täten yksi harvoista valtakunnanpuolustukseen osallistuneista nuorista täydennyslentäjistä, jotka ehtivät saavuttaa jonkinlaista näkyvää menestystä. Nuoren lentäjän ura päättyi traagisesti vakavaan haavoittumiseen, joka johti toisen jalan amputointiin alas ammutuksi tulemisen yhteydessä tammikuussa 1945.

Kommentit

Jouni Koski 16.12.2007 16:21 Vastaa lainauksella
Törkee…n hieno! Näyttää olevan tässäkin työssä maalaus hyvin hanskassa. Siisti, vähän käytetty kone. Mukavan "rauhallinen" maalauskuvio.
Ihan sairaan hieno! Hylsynpoistoaukot olisit voinut porata auki niin tuli näyttävyyttä lisää. 10 pistettä.
Samaa mieltä kaiman kanssa hylsynpoistoaukoista, mutta muuten erittäin hienoa jälkeä, taas kerran.
Kiitoksia palautteesta. Pitääpä porata nuo hylsynpoistoaukot auki jossain vaiheessa, onneksi ei ole iso homma kyseessä.
MJE 13.10.2008 11:21 Vastaa lainauksella
Päivän arviointi arvonta toi tänne.
Todella mahtavasti toteutettu FW.
Maalaus, vanhennus hivelee silmää täydellä teholla, ihastuin täysin moottoripellin alapuolella oleviin läikkiin.
onpa hieno, annan täyden kympin