Pienoismallit.net

Tiger I (late)

Tällainen malli tuli kasattua syksyn ja talven kuluessa, viimeiset hienosäädöt tein tänään. Malli on laadukas ja menee hyvin kasaan, omia lisäyksiä ovat itse tehdyt vaijerit kiinnikkeineen, lokasuojien, pakoputkien ja roinalaatikon vauriot ja ajovalon johdonpätkä. Lisäksi käytin Aberin etsejä takakannen verkkoja kuvaamaan. Mallin letkutelat käytin sellaisenaan. Mallissa tuli valmiiksi valettu zimmerit, josta ei ole muuta napisemista kuin se, että se aiheuttaa ylimääräistä työtä, jos haluaa tehdä mallissa esitetystä tavasta poikkeavalla tavalla massatun vaunun. Rakentamisen ainoa ongelmakohta oli etulevyssä rungon ylä- ja alapuoliskon kiinnityksessä sillä tässä kohdassa valmiin zimmeritin kuvio ei jatkunut osissa yhtenäisenä vaan osiin jäi ikävän selvästi erottuva sauma.

Maalattu ruiskulla ja vanhennettu öljyväri huuhteluilla/kuivapensselöinnillä ja pastelleilla. Naamiokuviot tein kapeiksi epäsäännöllisiksi rannuiksi pyrkien joissakin kohdissa kohtuullisen peittävään lopputulokseen. Viimeisenä silauksena tein mallin koholla oleviin kohtiin ja esim luukkujen reunoihin hieman kiiltoa pensselöimällä näihin kohtiin varovasti lattiavahaa.

Mallilla ei ole tarkkaa esikuvaa, mutta maalaus ja kulutus on tehty muutaman eri yksilöitä esittävien valokuvien pohjalta hieman soveltaen.

Kommentit

Jouni Koski 16.12.2007 16:11 Vastaa lainauksella
Komea Tiikeri!
Siististi kasattu malli, ja varsinkin tuo naamiokuvion maalaus on tosi hyvin onnistunut. Luulisi mallin olevan 1/35 mittakaavaan, paljon hienoja yksitysikohtia.
oletko ruiskulla maalannut ?