Pienoismallit.net

M48

Israelilainen M48 vuonna 1967 eli kuuden päivän sodan aikana. Tamiyan rakennussarja, johon on lisätty Israelilaisten vaunuissa käyttämiä yksityiskohtia, kuten .50 cal kk:n teline asekilven päällä, .30 cal kk:n teline johtajanluukun kehässä sekä valonheittimen telinestöön liittyvät kiinnikkeet tornin vasemmassa takakulmassa. Muita paranneltuja yksityiskohtia ovat lataajan luukun jousitus, asekilven pressu, sekä luukuissa olevat kahvat. Myös Tamiyan alunperin hieman liian matalaa tornia on korotettu noin pari millimetriä.

Kommentit

Todella kaunis, jos näistä sotakoneista voi näin sanoa! Onko noi konehuoneen ritilät alkuperäistä Tamiyaa, vai oletko parannellut niitäkin?
Hei Tervo, konehuoneen ritilät ovat ehtaa Tamiyaa eli niille ei ole tehty mitään.

t. Jake
Pasi Kiiski 15.12.2007 16:08 Vastaa lainauksella
Osaat kyllä mestarin tavoin tuoda tuon panssarin ja metallin pinnan esiin.Oletko tässäkin käyttänyt konevoimaa vai jotain muuta tekniikkaa?
Valokuvasi ovat myös esimerkillisen selkeitä ja teräviä,minkäslaista kameraa ja obiskaa käytät?
Hei Pasi ja kiitos. Tornin pinta on tehty valupintaa jäljitteleväksi pienoisporan palloterällä. Pyysin parikymmentä vuotta sitten hammaslääkäriltäni sellaisia erilaisia poranteriä, jotka eivät enää olleet hänelle käyttökelpoisia. Muoviin nuo terät kuitenkin purivat ja purevat edelleen mainiosti. Terät on ennen käyttöönottoa syytä desifisioida ja puhdistaa joko hammaslääkärin toimesta tai omatoimisesti. Mitään muuta pintakäsittelyä vaunussa normaalien litkutusten ja kuivapensselöintien lisäksi ei ole käytetty.

Kamera, jota käytän on jo vanhahko Canonin PowerShot 3G. Kuvat otan jalustalla ja käytämällä aukon esivalintaa. ISO arvo on ollut 100. Osan kuvista otan makrolla ja osa taas on otettu ilman makroa. Valon lähteinä on tilanteesta riippuen kaksi tai kolme pöytävalaisinta, joissa on loisteputket.

t. Jake