Pienoismallit.net

T34/76 m1942

Ensimmäinen tai yksi niistä ensimmäisistä rakentamistani vaunumalleista. Helppo harjoitusmalli rakentamiseen ja maalaamiseen vielä tänäkin päivänä, kunhan ei ota turhia paineita.

Kommentit

-Johannes- 11.12.2007 15:55 Vastaa lainauksella
Todella hieno varsinkin kun katsoo ajan kohtaa milloin on tehty oliko sinulla tuolloin ruisku?
Siis tuohan on aivan mahtava! näyttää liian aidolta meinaan on niin hieno.
Hei, ruiskua minulla ei tuolloin ollut. Ruiskun, sen ainoan jota vieläkin käytän ja omistan, hommasin muutaman vuoden päästä joskus vuosina -84 tai 86. Kyseinen ruisku on yksitoiminen saksalaisvalmisteinen, merkiltään SataGraph Z. Tuo malli on maalattu ensin vihreäksi pensselillä. Vihreän päälle on sudittu ohennetulla valkoisella maalilla (Humbroll tai Revell) talvinaamio. Valkoisen päälle on vuorostaan kuivapensselöity Humbrolin vihreällä nuo valkoisen kulumakohdat. Punaruskea ruoste, jota vaunussa on kyllä liiankin kanssa, on kuivapensselöity Humbrolin maalilla nro 62. Tykin putken suussa on mustaa ruutijälkeä, jota ei oikesti muodostu tykin putken suuhun, eli tuosta ei kannata ottaa mallia. Tuolloin vain ammuttin niin paljon kuin ammuksia vaunussa oli ja jälki oli omasta mielestä oikean näköistä ;)
-QWQ- 11.12.2007 18:34 Vastaa lainauksella
Aika mahtavan näköinen! Saa nähdä valmistuuko oma tämän vuoden puolella.
Jarmon ensimmäinen vaunumalli näyttää samalta kuin mun vaunumalli tulee näyttämään äböyt 99x99 potenssiin kuuskytyheksän vuoden päästä… Ehkä joissain kohdin tosiaan käyttövaunuksi on ruostetta aika paljon, mutta silti leuka kopsahti lattiaan. Mahtavia, kaikki sun vaunus.
Mitäs tämä kuivapensselöitä meinaa ? Hieno on vaunu. Itsellä on kasautumassa ensimmäinen vaununi. Revell:in sarjasta T-72 M1 1:72
[quote="Teemu Niiranen"]
Mitäs tämä kuivapensselöitä meinaa ?
www.pienoismallit.net…eskustelut/1349_litkutus_ja_kuivapensselointi/?hl=kuivapenssel%F6inti
Haku-toiminto on kätevä..;)
Pekka Muikku kirjoitti:
Teemu Niiranen kirjoitti:
Mitäs tämä kuivapensselöitä meinaa ?
www.pienoismallit.net/keskustelut/476_malleihin_lisaa_ilmetta/?hl=kuivapenssel%F6inti
Haku-toiminto on kätevä..;)
Aa joo en tajunnutkaan kattoo tuolta <_>
Hei, kiitos kommenteista. Ennen kuin siirryin rakentamaan vaunuja, niin ehdin tehdä noin 100 lentokonetta lähinnä 1/72 mittakaavaan, joten muovin kanssa pelaaminen oli jo tullut tutuksi. Noita koneita lienee varastoituna jäljellä vielä 50 - 60 kpl. Muistelin vielä tuota ruiskuasiaa, ja otan muutaman vuoden takaisin tuosta arviosta -84. Eli ruiskun lienen hankkinut joskus -81 tai -82 kun tuskastuin maalamaan naamioikaavioita pensselillä muuten niin erinomaisilla Tamiyan maaleilla. Samaa ruiskua käytän edelleen. Nuo mustutukset pakoputkien alla ja tykin putken suulla on tehty myöhemmin silloin kun omistin jo ruiskun. Taisin olla niin innoissani, että tein lähes jokaiseen malliin jälkeenpäin nuo jäljet.

Pekan antamasta linkistä tosiaan löytyy hyvä ohje kuivapansselöinnin tekemiseen.

t. Jake