Pienoismallit.net

Bell UH-1D

Harvinaisen hankala koottava ja jälki on sen mukaista. Liimaa meni varmaan litra.

Kommentit

Hekohan se siinä :), kyllä tuo yksi klassisimmista Huye on kaunis ja sen ääni.
Antakaapas viisaammat vinkkiä, miten nuo ikkunat saa liimattua ilman hirveää sotkua. Tämä oli ensimäinen mallini, jossa oli tuollaisia irtoikkunoita ja melko sotku niiden liimaamisesta syntyi.
Janne V 25.1.2007 14:48 Vastaa lainauksella
mikä tuosta mallista teki vaikean??
Janne V 25.1.2007 14:50 Vastaa lainauksella
itse laitan liimaa sen verran vähän että se ei tuhri ikkunoita, ja jos alareunassa on jotakin liimatahraa ne peittyvät kuitenkin kun maalaa ikkunan raamit.
onhan semmoista liimaakin vissiin joka ei sotke laseja.
Vaikeaa tässä oli varsinkin paarikehikkojen kasaaminen ja ikkunoiden liimaaminen. Kun piti saada kolmet paarit kolmeen pystypidikkeeseen kerralla kiinni, niin meinasi hermo mennä. Pinkka lysähti aina juuri kun olin saamassa sitä kokoon ja sen seurauksena liima levisi sinne tänne.

Sama homma ikkunoiden kanssa. Laitoin liimaa niin vähän kuin pystyin mutta paikalleen asettamisessa ikkuna lipsahti aina jotenkin vinoon ja kun sen asentoa joutui korjaamaan, niin taas se pirun liima alkoi levitä pitkin lasia.

Ei tuo nyt muuten niin vaikea ollut mutta nuo pari pikku juttua saivat sen tuntumaan vaikealta. Oma mielipiteeni on, että tämä heko oli paljon haastavampi kuin yksikään rakentamani leko. Pientä osaa oli niin paljon eikä minun nakkisormilla ole sellaisia helppo käsitellä.
Kannattaa käyttää pinsettejä ja esim itsellä on aina ulottovilla kärkipihtejä ja microletherman niillä saan pysyvän otteen pienestäkin osasta. Ja voihan jotku paari yksikötkin koota ensin sitten maalaa…
On minulla pinsetin ja muut vermeet mutta kun käsiä ei ole kuin kaksi kappaletta. Joskus niitä saisi olla enemmän.
Ikkunat pysyy myös erikeepperillä kiinni. Eikä jätä sotkua/voi siistiä tarvittaessa myöhemmin.
Ulkomaiset lekomallarit käsittääkseni vannovat jonkin erityisliiman nimiin, minä totesin Volkswagenin kanssa touhutessa Erikeepperin ihan riittävän hyväksi. Saumat kuivuvat lähes näkymättömiin, ja roiskeet ym. irtoavat lasista myöhemmin ilman tuskaa.
Jotkuthan käyttävät Johnsonia läpinäkyvien osien kiinnitykseen. Itse en ole kokeillut, mutta vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta niksiltä.
Johnsonin kiiltovahalla kiinnitin pieniä läpinäkyviä osia Tamiyan Leopard 2 A6 -tankkiin ja ihan hyvin ovat pysyneet kiinni. Luultavasti esim. kirkaslakka olisi toiminut yhtä hyvin.
Miksi laitoit ovet punasiksi
Se ei ole punaista, vaan oranssia (revell/matt 25). Siksi laitoin, koska ohjeen mukaan sairaankuljetuskopterissa on oranssit ovet.
Henrik 17.11.2007 14:12 Vastaa lainauksella
Todella hieno maastokuviointi! Haluaisin tollsen itsekkin.
Simo P. 2.5.2008 13:50 Vastaa lainauksella
Minun seuraava työ ois tommonen. Mitenkähän onnistuu?
AaTu 19.7.2008 10:17 Vastaa lainauksella
Hieno Huey!