Pienoismallit.net

Regia Aeronautica

Regia Aeronautica, Italian Kuninkaalliset Ilmavoimat. (1923-1946) Olen harrastanut Italialaisten koneiden kokoamista ja keräämistä noin seitsemän vuotta ja tässä olisi osa ilma-armadastani. Kun vuosituhannen vaihteessa aloin uudelleen harrastamaan pienoismalleja tein ensin tavanomaisia Spitfirejä, Hurricaneja ja Messerschmittejä. Mutta nopeasti huomasin että koneita oli yksikertaisesti liikaa ja säilyttääkseni mielenterveyteni tajusin, että tuli erikoistua johonkin. Olen aina pitänyt Italialaisesta designistä ja olen ollut Tifosi kauan ennen kuin se oli muodikasta Suomessa.

Niitä joita kiinnostaa tietää, koneet ovat ylhäältä vasemmalta alkaen:

1. rivi: Junkers Ju-87 B-2, Italeri. Caproni Ca 311, Italeri. Junkers Ju-88 A-4, Italeri. Fiat Br.20, Italeri.
2. rivi: Fiat G.55S Silurante, Supermodel, Fiat G.55 Sottoserie, Supermodel. IMAM Ro.37 bis, Azur. Messerschmitt Bf-110 C-4, Italeri. IMAM Ro.57 Prototipo, Special Hobby.
3. rivi: Macchi MC.202 Serie VII, Hasegawa. Macchi MC.202 Serie III, modified Italeri. Macchi MC.202, Hasegawa. Macchi MC.205 Serie III, Italeri. Macchi MC.205 rebuilt MC.202, Egyptian Air Force, Italeri. Bell Airacobra P-39N, Academy.
4. rivi: Fiat G.50, AML. Fiat CR.32, Supermodel. Reggiane Re 2002 Prototipo, Supermodel. Reggiane Re 2001 CB, Supermodel. Messerschmitt Bf-109 G-10, Revell.
5.rivi: 4x MC.200, Sweet, 1:144

Perhepotretista puuttuvat 1:72:n Revellin CR.42, Supermodelin Re 2000, Airfixin Fiat G.50 bis, Hasegawan Bf-109 G-6 ja Smerin D.520, ja 1:48 mallit MC.202, Hasegawa, Bf-109 G-10, Revell ja MC.200, Smer.

Eli vuosien saatossa on tullut jokunen kone tehtyä, mutta siitä huolimatta kaapit pullistelevat rakentamattomia malleja. Ollapa vain aikaa…

Kommentit

Juho M 4.12.2007 16:51 Vastaa lainauksella
Erittäin näyttävä kokoelma. Olisi mukava nähdä lähikuvia yksittäisistä koneista.
Janne V 4.12.2007 16:52 Vastaa lainauksella
Upea kokoelma! Ota toki kuvia myös erikseen noista koneista.
kiitettävä määrä koneita ja hieonointa asiassa lienee se että koneet ovat hienosti ja huolellisesti tehtyjä laita enemmän kuvia lähempää yksittäisistä koneista niin ja voisihan noista saada hienon dioraamankin aikaiseksi
Mamma mia, bellissimo! Laitahan myös lähikuvia tuon armadan koneista.

Olin tuossa alussa puhuvinani italiaa, mutta en tiedä menikö se oikein?

Terveisin nimim. Tutto catti con gatto (suom. kissojen kanssa katolla… tai jotain…)
LapioL 4.12.2007 18:20 Vastaa lainauksella
Joo lähikuvia olis ollu kans kiva kattoo… Komee on, kaukaa katottuna. ;)
upeita malleja Italian ilmavaivoista ja todellakin lähikuvat olisivat mukavia.
No jopas ! Hyvältä näyttää ainakin näin perhepotretissa, pistähän kuvia yksittäin ja lähempää. Spaghettia ei koskaan voi saada liikaa : ) . Ainakin minulle 1000 % kiinnostavampia kuin tylsät jenkki- tai brittikoneet. Ja myös noista vielä puuttuvista fotoja.
Grazie Mille! Kiitoksia kommenteista. Mallit ovat kyllä huolella tehtyjä, mutta eivät mitään huippumalleja. Ei näillä voitettaisi palkintoja kilpailuissa, mutta se ei olekkaan tarkoitukseni.

Täytyy kattoa mahdollisia lisäkuvia. Tämän vuodenajan valaistusolosuhteet kun eivät ole kovin otollisia peruskameralleni. Ja lähikuvista kun näkyisi tuskallisen selvästi tekemäni virheet ;)
Leo Bauer 13.12.2007 15:20 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää! Hieno kokoelma jo. Miten olet tuon maalauksen hoitanut, ilmeisesti osan täplistä kuivapensselöinnillä, kuten BR.20:ssä, ja osan ruiskulla? Itse kokosin tuossa keväällä Italerin Fiat CR.42:sen. Kuivapensselöinnillä tosiaan tein ne täplät siihen kolmeväri-kaavioon, kyllä se mielestäni menee 1:72 mittakaavassa, jos siististi tekee. Mutta makuasiahan sekin on. Itselläni tosin ei ole varaa eikä työtilojakaan ruiskulle, kerrostalokaksiossa ei paljon ruiskulla maalailla… Laittaisit ihmeessä lisää kuvia noista malleista…
Kerrassaan upean näköistä! Se näyttää aina hienolta kun tekee kokoelman tietyn aiheen ympärille ja kaikki koneet ovat "samaa perhettä".
Leo Bauer 20.12.2007 11:55 Vastaa lainauksella
Oho, huomasinkin että olit vastannut jo noihin edellisiiin kyselyihini tuolla "pienet ilmavoimat"- ketjussa, ei vaan muistunut mieleen katsoa, no "haittaako tuo mittää…"
LapioL 5.1.2008 16:05 Vastaa lainauksella
Tän vuoden puolelta sanoisin… Kuukausi tässä on varrottu lähikuvia, ja alkaa tuntua ettei niitä ala tulla… No, kyllähän tuo yksikin kuva riittää havainnollistamaan, että Akselivaltoja ollaan, osa saksalaisia ja loput italialaisia… Voi jospa olis toi sama Finnish AirForcesta! : D
Pahoittelen, uusia kuvia ei ole tullut kahdesta syystä. Sää ei ole tarjonnut sopivia valaisuolosuhteita silloin kun minulla on ollut aikaa. Ja kamera ei ole tällä hetkellä hallussani. Kunhan päivät pidentyvät, niin yritän ottaa lisää kuvia.

Ja yep, maalaan pensselillä koska koen sen olevan taiteellisempaan ja siten olen lähempänä mallia. No Italian Ilmavoimat olivatkin taiteilijoiden ilmavoimat … :)
mistä ostit nuo minikoneet?
Komea kokoelma! Tuohonhan sopisi vielä SM.79 ja Piaggio P.108.