Pienoismallit.net

P-47 D-28 RA Thunderbolt

Yläpinnat Gunzella, alapinnat Lifecolor. Laitan lisää tekstiä piakkoin. Piti muuten muuttaa käyttäjätunnustakin, kun tuoreeltaan rekisteröityneellä mallarikaverilla on näköjään sama kuninkaallinen nimi!!

Kommentit

Käsittämättömän hyvännäköinen malli! Mitä tarkoitat "Light Brown harsomaisesti"?
Hei, Taisto, kyllä mä oon aika varma, että säkin tän homman osaisit. Siitä vaan ruisku käteen ja testaamaan! Ei tämä nyt niin rakettitiedettä ole. Nykyruiskuilla ja maaleilla homma kyllä pelittää, kunhan saa jonkunlaista rutiinia.

Antti, teet tosi hienoja malleja! Etenkin nuo sun ohjaamot saa meikäläisenkin tsemppaamaan lisää. Tuo Light Brown- heitto tarkoittaa sitä, että mä maalaan ruiskulla aika isoilla paineilla. Tuon tärisevän ja ärjyvän hirvityksen, jota myös kompuraksi kutsutaan, painemittari näyttää pikkasen vajaata kahta baria. Mä ammun Iwatalla sellaisen läpinäkyvän viivan siten, että vedän vain aavistuksen liipasinta taakse ja painan vain aavistuksen liipasinta alas, jolloin viiva on harsomaisen ohuttta ja läpinäkyvää. Helpoiten tekniikkaa voi testata ensin vaikka paperille. Ei se sen kummempaa ole.
Mä jotenkin kyllästyin tuohon ainaiseen uppoviivojen korostukseen TUMMALLA sävyllä, joten kokeilin vaihteeksi miten käy, jos vetää nuo uppoviivat vaalealla. Aika hyvin se onnistui. Ei nyt paremmin kuin tummilla uppoviivan korostuksilla, mutta jotenkin kuitenkin eri lailla. Toivottavasti nyt kaikki ei pidä tästä tekniikasta, sillä silloin pitää taas keksiä jotain uutta raflaavampaa…:) Tuo Gunzen RAF Dark Green on muuten aika hieno sävy! Oudon ruskea, mutta mistä mä tiedän onko se "oikein". Sen mä kyllä tiedän, että tuon filtterinä ja värikylpynä käytetyn Sepian tilalle pitää äkkiä keksiä joku muu sävy! Onhan se nyt #¤%&/(&tin mielikuvituksetonta, jos aina vaan käyttä samoja sävyjä…
Niin ja piti vielä sanomani, että mallia ei ole vanhennettu, koska kyseessä ei kait ollut vanha koneyksilö. Tätä mallia on säistetty, koska sitä käytettiin nurmikko- ym. kentiltä, jotka eivät olleet nähneetkään kestopäällystettä. Tämän takia esimerkiksi koneen alapinnoilla ja laskutelineissä on selvästi näkyvissä kuraveden ym. jättämää töhnää.
Toivotaan , että näin laadukkaiden pienoismallien tulo jatkuu tänne foorumille
Todellä hyvän näköinen!
Maalaus ja siirtokuvien laitto onnistunut hienosti..
Ilmeisesti ruiskulla maalattu?
Kiitos kiitos, itse en ollut oikein tyytyväinen noihin siirtokuvahommiin, mutta tässä oppii kaiken aikaa. Maalasin kyllä tuon ruiskulla, voi olla pikkaisen hankalaa pensselillä, mutta sopivan ohuina kerroksina saattaisi jopa onnistuakin.
Niin juu..
Olisi kiva nähnä jos maalaisit jonkun koneen pensselillä.. ;)
Hyvän näköinen malli. Jossain kohdissa on ehkä hieman liikaa tuota vaaleaa? Varsinkin, jos konetta ei ole vanhennettu ;)
hyvännäköinen,ovat antaneet kommentteja jo edellä
JJ Hilska 11.8.2008 00:21 Vastaa lainauksella
Ois kiva nähdä jos joku pystyis enää tästä pistämään paremmaksi. P-47, upeaa katseltavaa.
Tosi hienosti maalattu!
Saisko vatsapuolta vielä ihailtavaksi?
Eikös tämä ollut Expossa? Minä ajattelin heti, että tässä on sään ja auringon epätasaisesti haalistama Thunderboltti. Näyttää ehdottomasti paremmalt kuin ainaiset mustalla esivarjostetut, jotka on minusta vähän kliseemäisiä, jos kohta hyvin tehtynähän sekin on ihan näyttävä efekti.

t. Mikko
Teen tässä nyt itse itsestäni haastattelua tulevaan Mallari-TV:n ohjelmaan, "Mika on Mika, on mikä". Ohjelmakokonaisuus on lapsilta kielletty ja tulee ulos aamuyöntunteina. Kiitos kutsusta tähän haastatteluun, kiitos kiitos, hyvää vaan kuuluu. On tossa kesää pidelly. Kiitoksia vaan kaikille kommenteista.
Tein tämän Thunderboltin tahallaan aika vaaleaksi, koska yritin saada myös noille yläpinnoille melko pölyisen ja likaisen oloista tunnelmaa. Jo käytännön syistä malli on vaalea. Tummaan malliin ei saa efektejä edes mustalla värillä. En edes teeskentele, että olisin yrittänyt tehdä tästä nyt pelkästään realistista mallia. Tuo realismihan on aika subjektiivinen juttu, jokaisella on siitä oma näkemyksensä. Pyrkimyksenäni oli lähinnä tehdä oma 3D-tulkintani noista kuuluisista pienoismallien laatikoiden väripiirroksista, joissa valo- ja varjokohtia on korostettu.
Tämä malli on tosiaan varmaan tuttu Mallixin artikkelista ja Exposta. Ei niissä tummalla presheidaamisissa mitään varsinaista vikaa ole, itse olen niitä jo tehnyt muutaman. Siinä artikkelissa selitinkin, että alkoi jo yksinkertaisesti kyllästyttää tuo uppoviivojen esivarjostaminen tummalla, joten hienoa, jos tämä on jollekin herättänyt tuntemuksia. Tässä on samalla hyvä paikka kysyä mitä mieltä olette niistä Mallixin artikkeleistani? Kritiikkiä nyt peliin! Mitä niistä puuttuu, mikä on hyvää?
Mulle näissä malleissa on oikeastaan tärkeintä se, että olen itse niihin tyytyväinen ja sitten, jos joku niistä tykkää niin se on aina plussaa. Lähipiiriltä, myönnettäköön, kysyn, mitä ne tykkää, jos eivät pidä, niin ensin hermostun ja sitten myönnän, että olihan ne oikeassa… Toisaalta, jos joku ei niistä tykkää, niin sekin on vaan hyvä, parempi aina kuin, että jättäisi ihmiset kylmäksi.
En oikeastaan seuraa sinänsä mitään "mallarimuotivirtauksia", vaan poimin muiden figu-, panssari- ja lekomallareiden tuotoksista sieltä täältä vaikutteita omiin tyyleihini. Kun lähdin tekemään figu- ja panssarimallien ohella lentokoneita tuossa joku vuosi sitten, niin eräänä motiivina oli oikeastaan lapsellinen kapinamieli. Alkoi sieppaamaan, kun kaikki Suomessa tehdyt lekomallit aina näyttivät samoilta. Oli se suomalainen tapa tehdä asioita, leikillisesti voi sanoa, että ei puuttunut kuin Suomi-vaakuna tatuointi punaisesta niskasta. Ei saanut vilkuilla ulkomaisia vaikutteita, näin oli aina ennenkin Suomessa tehty malleja. Joo, olivathan ne teknisesti hienoja, mutta halusin itse jotakin muuta.
Suomessa oli ja on edelleen pitkälle sellainen mallailutapa, että ensin tutkitaan mallien virheet. "Tuo on väärin! Tuossa on virhe!" Mitä hauskanpitoa se sellainen on? Itse yritän aina potkia itseäni ja tsekata Expon tuomaroimisissanikin ensin mallien vahvuudet.
Mallit ja mallailutavat kehittyvät vuosien ja jopa vuoden varrella. Tämän kehityskaaren tuloksena on tässä meikäläisen Thunderbolt-statement. Todennäköisesti se näyttää jo vuoden päästä aivan hoopolta. Silloin voi olla jo vuorossa tämän koottavien tekijän pointillismikausi…
Hienon näköinen malli, onkos tämä ollut Mallixissa?
Samuli Kärki kirjoitti:
Hienon näköinen malli, onkos tämä ollut Mallixissa?
Mika just tuossa edellisessä viestissä kirjoitti moniselitteisesti: "Tämä malli on tosiaan varmaan tuttu Mallixin artikkelista ja Exposta."
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Tuo realismihan on aika subjektiivinen juttu, jokaisella on siitä oma näkemyksensä.
Johan se sää (sateinen tai pölyinen) tai valaistuskin vaikuttaa siihen, miltä koneen värisävyt näyttää. En ikimaailmassa jaksaisi tsekata, miltä tuo Thunderboltyksilö on oikeasti näyttänyt. Vakuuttava tuo on.
P.P. 30.4.2016 21:07 Vastaa lainauksella
Wow,mallisi on kertakaikkisen täydellinen! Säistäminen onnistunut hienosti, ja rakennus ja maalauspuoli samaa rataa.
Kiitos kaikille kommenteista! Pitänee taas saada aikaiseksi tuotua jotain uutta matskua tänne. Ollut hieman liikaa puuhaa tuolla privaattimaailmassa.