Pienoismallit.net

BT-5

R 99

Suomalaisten käytössä ollut BT 5 R 99 Syyskuun 1941 alussa Tuuloksen ylimenohyökkäyksen aikoihin. Perusmalli on Zvezdan rakennussarja, jonka yksityiskohtia uusittu, paranneltu ja rakennettu uudestaan.

Muutama rakennusaikainen kuva lisätty. Näiden kuvien ottaja joko Pekka Nieminen tai allekirjoittanut.

Vaihdettu 25.11.2011 parempia kuvia.

Kommentit

Raksi 30.11.2007 14:40 Vastaa lainauksella
No niin, tässä mallissa on kunnon säistykset ja suomikertoimesta lisäpointseja *Thumbs up*
Todella hyvännäköinen malli. Pystyisitkö listaamaan mitä muutoksia olet tehnyt tähän malliin, eli missä piilevät omien havaintojesi mukaan Zvezdan rakennussarjan suurimmat puutteet?
Moi, kiitokset. Malli on muuten rakennettu joskus 1999 - 2000 lukujen vaihteessa ellei aikaisemminkin. Tuolloin taiteiljoiden käyttämät pastelliliidut tekivät maihinnousuaan Suomenniemelle. Parikin mallia meni aikatavalla överiksi kun noista pastelleista hangattua jauhoa harjoitteli käyttämään. Migin valmiit jauheet ovat tulleet markkinoille nyt paljon myöhemmiin helpottamaan tai vaikeuttamaan mallarin elämää. Kaikkihan on nykyään purkkiruokaa, vaikka itse mausetettu ja valmistettu on ainakin parempaa jos jopa terveellisempääkin.

Mallin paranteluun on käytetty ajat sitten edesmenneen JS-Modelsin "BT-5 detaljoitisarjaa" ja "Hitsattu asekilpi" sarjaa. BT-5 detaljoitisarjaan masterin johtopyörien ripustukseen, vetokoukkuihin ja -korvakkeisiin, takalamppuun sekä jousituksen säätöruuveihin teki Purhosen Jukka. Jukalle terveisiä ;) Omaa tekelettäni ovat masterit sarjan rungon kansipanssarista, pakoputkesta, etulokasuojista (tulevat näkymään R 96:n yhteydessä), kansipanssarin päälle tulevat jäähtytin vaihtoehdot ja takimmaisten säätöruuvien kotelot. Zvezdan runko on noin 5 mm liian pitkä, joka aiheuttaa sen että pyörien väliset etäisyydet ovat väärät. Em. korjaussarja tehtiin kuitenkin aikoinaan "klik klak" tyylin siten, että runkoa ei lähdetä lyhentämään.

Mallin lokasuojat on tehty offset painolevystä, niitit on uusittu käyttämällä Grant Linen niittejä. Torni on myös muistaakseni väärän pituinen, mutta sitä ei tässä ole korjattu. Sen sijaan tähystysraot on tehty realistisemman näköisiksi ja niititys on tehty oikeisiin paikkoihin. Torniantennin kiinnitys paikat on myös tehty uudestaan. Moottoritilan verkko on jostain putkiliikkeestä joskus löytämääni erittäin hienosilmäistä verkkoa. Kirveen ja lekan varret on veistetty Jordanin hammastikuista. Tässä ne taisivat suurinpiirtein olla.

t. Jake