Pienoismallit.net

Yamaha RD350

Tässä kaikkien TZR-jammujen (itsarien) esiäiti, Yamahan ensimmäinen vesijäähdytteinen kaksitahtinen, jota uutena käytettiin jopa matkapyöränä.
Nämä Tamiyan moottoripyörämallit ovat lähes kaikki hienost detaljoituja, osien yhteensopivuus on kuin Legopalikoissa, ja pienellä vaivannäöllä (= huolellisella maalaamisella) saa näyttäviä malleja.

Kommentit

Ainakin sinä olet nähnyt pienesti vaivaa, näyttävä malli :)
SamiP 9.11.2007 20:37 Vastaa lainauksella
Hieno tuli, ajan itse yamahalla.Pyörä on 125-cc.
Olen samaa mieltä tuosta Tamiyan mopedimallien laadusta, 1:6 Harrikkakin oli suorastaan nautinto kasata, vaikka vähän piti kikkaillakin joidenkin detaljien kanssa. Jopa sivulaukkujen suojaraudat istuivat paikoilleen ja sai laitettua vieläpä samaan linjaan keskenään :D En muistaakseni kironnut kertaakaan niitä laittaessa.

Nämä sun mallit pitäis kyllä päästä näkemään jossain livenä, ovat kyllä niin nätisti tehtyjä.
Ei ne nyt niin hienoja ole. Noita kuvia kun itse katsoo, niin huomaa, että valokuva peittää jotain virheitä, ja paljastaa sellaisia mitä paljaalla silmällä ei näe.
Nettikin on kaksipiippuinen juttu, silloin kun näitä tein, ei vertailukohtia paljoa ollut, nyt taas näkee toinen toistaan hienompia malleja, täydellä resoluutiolla, ja tuntuu että kynnys minkään projektin aloittamiseen on turhan iso.
Hyllyssä makaa aloittamattomia malleja, pyöriä, autoja ja lentokoneita, mutta kun tuntuu ettei mitään uskalla aloittaa. Menee vain pilalle…
Jaa, vielä vaatimatonkin ;) Mallit tykkää kun niitä rakennetaan :D Kyllä sitä itsekin tulee ne "kuvaukselliset puolet" malleista etsittyä, myönnettäköön.

Tuokin on enemmän kuin totta, että korkean resoluution kuvat paljastavat mitä kauheimpia virheitä maalipinnassa, tai liimajäämiä osien juuressa. Sekin tuli huomattua tuota samaista Harrikkaa kasatessa. Nyky(digi)kamerat kun toimivat varsin mainioina suurennuslaseina. Mutta niin tarkkaan puuhaan en ole vielä alkanut, että suurennuslasia tai mikroskooppia olisin maalatessa käyttänyt :)

Onkohan virheetöntä pienoismallia vielä tehtykään?
wade 10.11.2007 11:02 Vastaa lainauksella
Kyllä jotain rotia pitäis saada näihin oikeiden pyörien esittelyyn muka pienoismalleina! ;-) Ei vaineskaan, hieno malli ja näyttää tosiaan ihan aidolta.

Tuohon aloituskynnykseen olen kokeillut joskus seuraavanlaista ratkaisua: maalaa valmiiksi valurungossa kiinni tarpeellisen määrän osia joista on helpointa aloittaa ja laittaa takaisin laatikkoon. Ja antaa vaan olla siellä laatikossa jonkin aikaa.

Sitten joskus myöhemmin kun avaa laatikon uudestaan niin edessä on mukava yllätys, tätähän pääsee heti rakentamaan!
Itse rakentelin samoihin aikoihin malleja kun tuot olet tehnyt, ja silloin tosiaan oli vaikeutena vertailupohjan puuttuminen. (Silloin "nörtit" soitteli tietokoneilla PURKKEIHIN vaihtaen käsittämätöntä koodia, tänään yhdellä klikkauksella näet koko maailman). Yksityiskohdat piti monesti sorvata omasta päästä kun ei esikuvaa ollut näytillä vieressä. Vaivaa olet tuon pyörän kanssa nähnyt hyvällä tuloksella, vaikka sitä sanotaankin että kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa. Joko laitoit Nettimotoon myyntiin :O
problemwaste kirjoitti:
Joko laitoit Nettimotoon myyntiin :O
Mulla taitaa olla pieni ongelma, mä en osaa myydä mitään, vain ostaa ;-) Nytkin on tallissa neljä täyskokosta pyörää, ja kaverilla kontissa säilytyksessä yksi.