Pienoismallit.net

Heinkel He-111 - V1

Revell julkaisi aikanaan sarjan He-111 koneen versiosta, jota käytettiin V1 "pommien" lähettämiseen Englantiin, kun suurin osa 'Noball' lähetysalustoista oli tuhottu. Sarjassa on ihan kelpo V1, jota voi käyttää toki muihinkin tarkoituksiin kuin He:n mahan alle. Malli on suoraan paketista, ja decalit on Aeromasterilta. Täplämaalaus mallissa on ensimmäinen, ja ehkä viimeinen Vallejo-ruiskutukseni. Käytin toki purkkiversiota, mikä ei ole ruiskuihin optimoitua, ja tuska oli pitkä…tasaisen maalaamiseen OK, muta en saanut maalia toimimaan kunnolla tuollaiseen tarkkaan maalaukseen. Anyway, lopulta tuli urakkaan loppu.

Lisäsin muutaman kuvan, niin näkyy vähän alapuoltakin. Liekinvaimentimista huolimatta tuota pakokaasulikaa pitäisi olla siiven yläpinnallakin…

Kommentit

Janne V 12.1.2007 16:56 Vastaa lainauksella
En ymmärrä miten joku voi saada malleista näin hyvännäköisiä, todella hieno.
Oletko teippi rajauksilla tehnyt nuo täplät vai miten ?
Täplät on maalattu ruiskulla vapaalla kädellä. Maali oli kenkkuista, tuppasi kuivumaan jo neulassa jä pätkimään koko ajan. Maskeilla olisi ollut helppo homma. Itse vihreät alueet on teipillä rajattu maalauksen ajaksi. Tuossa mallissa ei ole sitten muuta kuin tummennukset saumoissa ja pakokaasujuovat. Jos maalipinta on hyvä ja muuten huolellisesti tehty malli niin ei se voi näyttää huonolta.
Mixa Aho 12.1.2007 17:33 Vastaa lainauksella
tosi hiano heinkkeli!!

ainoa mikä mun silmään pisti on se ettei tuo paneelisaumojen tummuus toistu ainakaan siiven palkkiristien kohdalla. muutenkin ehkä hiukkasen rankempi säistäminen toimisi.

mutta kaikenkaikkiaan upea. menikö helposti kasaan?
Sen verran madaltui nuo saumat decalien kohdalla, että lähti suurin osa öljyväriä pois ylimäärää pyyhkiessä, mutta on niissä vähän tummuutta, kuva hieman fuulaa. Vanhennus on tosiaan vähän perustasoa, kun lopussa loppui puhti, mutta mallissa ei muistaakseni ollut kokoamisongelmia. Isoin homma oli ohjaamolasin teippauksien leikkaus.
Hieno malli, tosiaankin! Liian puhdas vain omaan makuuni :)
PeteR. heips, ei se ole liian puhdas - se on varmaankin just tehtaalta tullut, joten siinä ei voi vielä pahemmin näkyä kulumisen merkkejä, kuten pakokaasuvanoja ym.

Minun mielestäni komea malli.
Juu, niin sen täytyy olla. :)
Hieno malli. Kyllä ruiskulla saa upeaa jälkeä kun on osaava mallari (maalari) tekemässä. Itseltä jää nämä 1/48- mittakaavaisten koneiden teko, kun ei ole mahdollisuutta ruiskumaalaus-systeemeihin (asun kerrostalossa). Noin isojen pintojen maalaaminen pensselillä siistin näköiseksi tuskin onnistuu. Ja tietysti ruiskumaalauskin edellyttää melkoisesti tietotaitoa.
Jos on iso pinta niin isompi sivellin. Melko isojakin pintoja saa siististi kun on iso pehmeä sivellin ja sopiva maali. Tuon kokoinen malli alkaa kyllä olemaan ylärajoilla, joskin työtähän siveltimelle olisi noinkin isossa. 1:48 mallit menevät ihan mukavasti siveltimellä. Hyvälaatuinen sivellin ja ohuita kerroksia. Ruiskumaalaus ei ole vaikeaa, eikä mitenkään monimutkaista. Ainoa asia mitä pitää tehdä on harjoitus. Ruiskua pitää käyttää paljon, ja kokeilla monia maaleja (akryyli/emali jne.), jos aikoo mitenkään saada rutiinia tai kohtalaiset taidot.
tosi hieno heinkel he 111.mistä sait ton ostitko kaupasta vai mistä??? sitä vaan kysyisin.=)
Johve T 10.4.2007 15:25 Vastaa lainauksella
Onpas yllättävän pieni tuo V1… Mut tosi hianosti maalattu malli!
Tupe 24.3.2008 12:32 Vastaa lainauksella
jani kuronen kirjoitti:
tosi hieno heinkel he 111.mistä sait ton ostitko kaupasta vai mistä??? sitä vaan kysyisin.=)
Varmaan se on kaupasta ostettu, miksi näin tyhmiä kysymyksiä pitää kysyä?
Kyseinen malli on kaverilta saatu, ja mallia ei ole kovin hyvin enään saatavilla kaupoissa, eli kannattaa ostaa jos jostain saa. Pommariversiota olen etsiskellyt vielä tuon seuraksi.
Kosti K 16.6.2009 17:25 Vastaa lainauksella
Siis älyttömän upeeee
Hieno maalausjälki, upea viimeistely
luettelo 6.6.2010 19:09 Vastaa lainauksella
ton torni kk:n lasi katteen pitäis(kö?) olla isompi siiis niinkuin muissa malleissa jos kattoo. Hieno kamo ja muutenkin kaikin puolin kaunis. itse en ole nuuka että onko kone liian siisti koska kone saattaa olla tehtaalta niinkuin on ehdotettu tai sitten se saattaa olla vain "taideteos" joka ei tue realismia.