Pienoismallit.net

Black Cat

Consolidated PBY-5A Catalina

Academyn "Black Cat" Catalina.

"Mustat Kissat" olivat mustaksi maalattuja Catalina-lentoveneitä jotka suorittivat hyökkäys ja häirintätehtäviä japanilaisia rahtialuksia vastaan Tyynellä valtamerellä.

Rakentelin tätä pari päivää kun istuskelin Porin Museolla pienoismalliharrastusta esittelemässä. Eli suoraan laatikosta mitään siihen lisäämättä tai muuttamatta valmiiksi malliksi. Helppoa ja simppeliä.

Maalattu Vallejon Model Air sävyillä, kulumat tehty Chipping Mediumia hyväksi käyttäen. Vanhennus Flory Modelsin harmaalla washilla ja öljyväreillä. Menty oma silmä edellä, kuvia katselin inspiraatioksi hyvinkin kulahtaneista ja kuluneista Cataliinoista - mutta tälle kyseiselle yksilölle ei ole mitään esikuvaa tai referenssimateriaalia. Eikä se ollut tarkoituskaan tässä mallissa.

Kommentit

Mielenkiintoinen ja harvemmin täällä nähty aihe. Tummat kuvat eivät tee oikeutta mallille.
Hyvä aihe. Olen itsekin aikonut Catalinasta mallia tehdä. Suosittelisin käyttämään valkoista taustaa ja valoja kohteen näyttämiseen. Valokuvaajilta saisi vinkkejä kuvaamiseen. Kone näkyisi paremmin. Malli näyttää tuossa kohtuu hyvältä. Kuvista ei ilmene tarkemmin kohteen muodot ja pinta, huonon valon takia. Onnea matkaan, hyvää kesää. Harrastaja 1968 sta alkaen, t Vesku
Makeet kuvat, jotka edustavat enemmän valokuvaustaidetta kuin itse rakennetun pienoismallin esittelyä. Ota uudet kuvat paremmassa valaistuksessa, eikö totta?

Alustavasti vaikuttaa hienosti kasatulta pienoismallisarjalta toki.
Janne V 20.5.2023 16:33 Vastaa lainauksella
Hieno malli! Ja vielä noin lyhyessä ajassa tehty.

Itseltä löytyy hyllystä sama kone 1/72 mittakaavassa Revelliltä, pitää ottaa jossain vaiheessa pöydälle. Siitäkin ajatus tehdä kunnolla säätä nähnyt vekotin.

Mielestäni kuvat ovat oikein hyviä, yksityiskohdat näkyvät selvästi ainakin tietokoneen ruudulta.