Pienoismallit.net

Airbus A330-300

Finnair OH-LTR

Authentic Airlinersin resiinisarjasta tehty Finnairin Airbus A330.

Malli maalattu Tamiyan, Vallejon ja Mr. Hobbyn akryylimaaleilla. Ohjaamo- ja matkustamosiirtokuvat sekä detaljit Authentic Airliners Decalsilta. Finnair siirtokuvat 26decalsilta ja Draw Decalsilta.

Kommentit

Tätä tuli ihasteltua Tikkakoskella. On kyllä upea malli. Moottoreiden puhaltimet oikeastaan ainoa asia johon toivoisi valmistajalta erilaista ratkaisua: Revellin tai Zvezdan tapaan suunnitellut moottorit joissa ei ole umpinaista levyä olisi se ainoa kohta jonka jälkeen ei voisi varmaksi sanoa katsooko kuvia pienoismallista vai oikeasta A330:stä.
Kiitos Antti kommenteista. Näissä resiinimalleissa on lähes poikkeuksetta umpinaiset puhaltimet. Näillä mennään.

T. Ari
Arilta pukkaa toinen toistaan hienoimpia liikennekoneita, eikä tämäkään tee poikkeusta. Maalipinnat etenkin todella hienoja eikä yksityiskohdissakaan moittimista. Ari on myös yksi niistä harvoista ( ainoa ) joka "uskaltaa" ottaa lähikuvia tämän kategorian malleista. Kelpaahan sitä tosin ottaa kun yksityiskohdat on kunnossa. Hieno malli!
Kiitos Markku tähdistä ja kommenteista.
Upeaa työtä. Kuvista näkee hyvin, kuinka yksityiskohtiin on panostettu ja laatu on tasaista niin maalipinnan kuin siirtokuvatyöskentelynkin suhteen. Resiinimallit ovat vielä itselleni vieraita, mutta tulevaisuuden suunnitelmissa olisi hommata sellainen työn alle, kunhan saan ensin vanhat ikuisuusprojektit pois alta.
Kiitos Nico kommenteistasi.
Sitä itsekseen ihmettelee, kuinka Ari kerta toisensa jälkeen saa liikennekoneet näyttämään niin aidoilta, että luulisi kohta kiipeävänsä lennolle mukaan. Tässä silmä lepää. Ainut, mitä usein pohdiskelen, ovat nuo paneelirajat, semminkin näin pienessä mittakaavassa. Hyvin ne on toteutettu, mutta kuinka selkeästi ne erottuvat oikeasti, varsinkaan rungosta. Pari viikkoa sitten lensin Finnairilla viimeksi ja katselin siinä mielessä runkoon. Vaikea oli ainakaan aamulla varhain rajoja huomata.
Kiitos Pentti kommenteistasi.

Eipä noita paneelirajoja nykykoneissa näy, varsinkin kun yhä enemmän ovat komposiittirakenteisia. Kun mallin valmistajat kuitenkin nuo rajat tekevät, niin mielestäni nämä valkoiset mallit ovat hivenen näyttävämpiä, kun rajoja hieman korostaa; siihen tulee 3-ulotteisuuden leimaa. Täysin valkoinen malli näyttää mielestäni lelumaiselta ja olisihan se liian helppo valmistaakin ;)

T. Ari
Yhdyn täysin ajatukseesi paneelirajojen korostamisesta 3-ulotteisuuden tukemiseksi. Lelumaisuus olkoon meistä kaukana. Joskus vaan autenttisuus ja silmän hämääminen joutuvat puntaroitaviksi. Niin, ja täytyy edelleen kiittää siitä taidosta, jolla paneelirajat noin siististi olet toteuttanut.