Pienoismallit.net

Morris Mini Cooper Racing

Tamiyan sarja on alunperin 80-luvun alkupuolelta, jolloin se tuli myyntiin siviiliautoversiona. Tähän rakentamaani versioon Tamiya on lisännyt pari racing-osaa, mutta perusrangat ovat edelleen samat. Sarja ei siis edusta rakennussarjojen teknistä kärkeä eikä vastaa nykyistä käsitystä Tamiyan shake-and-bake laadusta. Ihan suht ok rakennettava, mutta jossain kohden yhteensopivuus ei ollut parasta laatua, ja aika-ajoin osien sijoittelu meni hieman arvailuksi ja rakennusohjeen tuijotteluksi. Erityisesti rungon, sisustan ja korin yhdistämisessä oli haasteita.

Rakensin auton aikalailla suoraan boksista, lisäsin ainoastaan tulpan johdot, renkaiden venttiilit ja jotain muuta pientä. Ideana oli tehdä alkuperäinen 60-luvun racing-Mini siinä kuosissa kun sillä alunperin kisattiin, eli ilman mitään nykyajan turva-varusteita tms. modernisointeja. Maaleina on käytetty pääosin Tamiyaa, racing green on TS-43 spray-pullosta dekantoituna ja kynäruiskulla levitettynä, ja katto LP-39 racing white. Vihreän maalipinnan kanssa oli yllättävän paljon päänsärkyä. Malli on pohjustettu Alcladin grey primerillä ja sen jälkeen kevyesti 1200 hiomapaperilla läpi käyty, eli tarttumapinta pintamaalille piti olla hyvä, mutta siitä huolimatta vihreä pinta lohkeili useasta paikasta loppurakennuksen aikana, ja jouduin sitä paikkailemaan. Aikaa rakentamiseen kului kaikkiaan 2½ vuotta, mutta totuuden nimissä on sanottava, että koronat sun muut laittoivat projektin ja koko harrastuksen aika-ajoin pidemmäksi aikaa syrjään.

Kommentit

Hieno Mini, maalaus näyttää onnistuneen pienistä vaikeuksista huolimatta hyvin ja pienet detaljit piristää kokonaiskuvaa huomattavasti. Hienoa rakentelujälkeä kaikinpuolin.