Pienoismallit.net

Honda CBR400F

Honda CBR400F julkaistiin Tokion näyttelyssä syksyllä 1983 ja sitä valmistettiin pari vuotta, vuoteen 1985. Pyörä kilpaili Japanissa suositussa Tourist Trophy -luokassa, jossa kuutiotilavuus oli rajattu nelitahtisilla neljäänsataan kuutioon, ja vastaavasti kaksitahtisissa kahteen ja puoleensataan, suorituskyvyltään suunnilleen vastaaviin. Moottorin erikoisuutena oli kierrosluvun mukaan säätyvä venttiilikoneisto, pienemmillä kierroksilla auottiin vain kahta venttiiliä per sylinteri, isommilla saatiin mukaan kaikki neljä venttiiliä. Tästä kehittyi jatkossa Hondan autopuolellakin käyttämä V-TEC -moottori, tässä esiasteessa se nimettiin kaupallisesti nimellä "REV", joka valettiin myös noihin sylinterikansiin. Kisakäytössä systeemi ohitettiin tulppaamalla, koska radalla ei pikkukierroksia paljoa käytetty. Keulassa vaikuttaa siihen aikaan kovasti suosittu jarrutuksessa jäykistyvä iskunvaimennus, jolle Hondan myyntimiehet antoivat nimen TRAC. Tehoja tässä Hondassa oli 58 hevosvoimaa, ja se oli ensimmäinen pitkässä sarjassa CBR- Hondia.

Sarja on vanha Tamiyan malli, julkaistu vuonna 1985, ja itse olen ostanut tämän varmaan heti kohta julkaisun jälkeen, päätellen laatikon kyljessä komeilevasta 85 markan hintalapusta. Vuodenvaihteessa -84 loppui ohjelmoijakoulutus Raahessa ja palkkauduin firmaan josta säällisen ajan jälkeen jäin eläkkeelle. Mallia oli aloiteltu, lähinnä liimaamalla moottori kasaan, ei mitään muistikuvaa milloin tämä on tehty. Nyt sen kuitenkin kaivoin hyllystä ja rakentelin loppuun. Sarjana ihan OK, tyypillistä Tamiyaa (poislukien noi pitkät ruuvit akseleihin ja etupään kiinnitykseen, eivät olleet tyypillisiä ristipäitä, vaan ihan talttakantaisia). Osien sopivuus oli pääpirteittäin hyvä, ainut sanominen noista lisäosista, belly panistä ja takaistuimen katteesta, joista jälkimmäisen istuvuus oli todella huono, siispä jätin pois kun eivät ne mallia kaunistaneet.

Maaleina toi punainen Gravity Colorsin tarjoama Peugeot/Citroen rallipunainen, vedetty Vallejon pohjamaalin päälle, lakattu Profitin 2K-lakalla. Muut maalit Vallejoa ja AK:n metallivärejä, sekä ihan testimielessä hankittuja Tamiyan LP-sarjan maaleja (joihin rakastuin). Jarrulevyissä oli jäähdytysreiät vain painaumina, ne piti porata auki, pari ihan sormiporalla jonka jälkeen totesin että näitä porataan vielä juhannuksenakin, ja terä kiinni dremeliin. Mittaristossa testasin itselle uutta tekniikkaa, Green Stuff Worldin UV-kovetteista resiiniä, onnistui ihan kohtuullisesti. Varoitusvalopaneli oli siirtokuvana, räikeänä kuin joulukuusi, ja sen joutui himmentämään Tamiyan Smokella. Rekisterikilpeen testasin itsetulostettua kilpeä, sääli vain että toi lokasuoja on mitoitukseltaan japanilainen, täysimittainen Suomi-kilpi ei tilaan mahtunut. Siirtokuvat eivät vuosikymmenien säilytyksestä oikein olleet selvinneet, kellastuneet ja haurastuneet, mittaristossakin vasta nopeusmittarin repaloitumisen jälkeen vedin Micro Scalen korjaussarjan niiden pintaan.

Siinäpä ne tärkeimmät, lisänä vielä se, että vaihdoin kunnon viherpiiperönä tuon valokuvauslaatikon valaistuksen loisteputkista LED-paneeliin, koittakaa kestää jos kuvissa on jotain omituista ;-)

Kommentit

Hienosti toteutettu moottoripyörä. Ja lisäksi sinun rakentamiskertomukset "mitä työn alla" sivulla ovat aina kivaa seurattavaa. Kertovat hienoja juttuja rakentamisvaiheista.

yt.
MK
Komee pärrä! Siististi duunattu, helppo katsoa kuvia.
Äläs nyt, eihän niitä reikiä ole kuin parisataa levyä kohti, pari päivää ne sormet vaan krampissa on. Mutta miksi keräät nimenomaan tuonne mitä työn alla -palstalle tarinaa jos jaksat kuvia ottaa noinkin ahkeraan? Nyt valtava määrä työvaihekuvia hautautuu sinne ketjun syövereihin, ei niitä itse ainakaan tahdo enää löytää parin vuoden päästä kun yrittää etsiä jotain vanhaa kuvaa.
Markus Salminen kirjoitti:
Äläs nyt, eihän niitä reikiä ole kuin parisataa levyä kohti, pari päivää ne sormet vaan krampissa on. Mutta miksi keräät nimenomaan tuonne mitä työn alla -palstalle tarinaa jos jaksat kuvia ottaa noinkin ahkeraan? Nyt valtava määrä työvaihekuvia hautautuu sinne ketjun syövereihin, ei niitä itse ainakaan tahdo enää löytää parin vuoden päästä kun yrittää etsiä jotain vanhaa kuvaa.
Tullut vanhemmiten laiskaksi uppailemaan kuvia muuta kuin yhteen paikkaan, varsinkaan näitä nopeatempoisia rakentelukuvia. Työvaihekuvathan löytyy kaikki tuolta mun kotisivulta ts18056.kapsi.fi/Projektit/index.html myös wannabe- ja ikuisuusprojektit.