Pienoismallit.net

Bf 109G-6/AS MT-463

Ylik Tapio Järvi, 2/HLeLv 24, kesä 1944

Suomeen toimitettujen Bf 109G-2 ja G-6 -mallien joukossa oli kaksi G-6/AS -versiota, joista ilmavoimissa tuli koneet MT-463 ja MT-471. MT-463 toimitettiin kesäkuun lopulla 1944 ja sijoitettiin HLeLv 24:n, jossa sillä lensi mm. ylikersantti Tapio Järvi. Järvi saavutti tällä koneella kaksi kaiken kaikkiaan 27 ilmavoitostaan. (Historia lainattu Eduardin ohjevihkosesta.)

Malli oli helppo rakennettava, ohjeet ja osat tyypillistä Eduardin laatua. Lisänä käytin Eduardin etsiosia (lähinnä ohjaamossa.) Maalit Vallejon ja Hatakan akryylejä. Ensimmäinen yritys antennilangan kanssa, eikä se ihan omaa silmää tyydytä. Säistäminen on tässä pidetty minimissä.

Kommentit

Hienon Tappi Järven Mersun olet rakentanut, Jari. Maalausjälki on melkein jopa "liiankin siisti" sotakoneelle. Sanoit säästäneesi sääistyksen suhteen, hyvä niin, mutta elävämpi lopputulos olisi tullut edes pienellä vaivalla siihen suuntaan. Ohjaamo on mielestäni todella mallikas, eikä tuo antennilankakaan joudu häpeämään. Harvoin olen nähnyt käynnistyskampea kiinni rungossa - hauska yksityiskohta.