Pienoismallit.net

Triumph Tiger

1.4.-09 Malli on "valmis" Tässä viimeisimmät kuvat mallista. Expossa tuli mainetta ja kunniaa, 2. sija moottoripyöräluokassa !

Vanteet saatan tehdä joskus vielä uusiksi, mutta luulen että tämä malli on valmis ja seuraavassa hieman petrataan.

Hyllyssä odottaa:

Revell: toinen 1:8 Triumph Tiger, 1:8 Honda CB72, 1:12 Vincent Black Shadow
Italeri: 1:9 Norton Manx, 1:9 Vespa Primavera, 1:9 HD WLA
Protar: 1:9 Ducati 916
Tamiya 1:6 Honda CB750 racing
Tamiya 1:6 Honda CB750 "tuutti"

Kommentit

zappi 26.10.2007 00:29 Vastaa lainauksella
Siis vau!! uskomaton!!
moottori on kyllä hyvin aidon näköinen,melkein kuin kattelis referenssikuvia =)
Pistä ihmeessä kuvia sitten näistä sorvatuista osista erikseen,aika työläs puuhastelu on sinulla edessä niiden pinnojen laittamisen kanssa.Tuleeko 3 ristiin tai peräti 4 ristiin,kiva pujottaa toisen pinnan alta loppua kohden:)Polkupyöriin olen muutaman vanteen rakentanut 1:1 kokoisena,niissä ei sentään ole kun 36 puolaa vanteessa.

OT:ksi taisi loppu lipsahtaa mutta sivuaa kuitenkin aihetta.
Hyvältä näyttää. Malli itsessään on aika syvältä, varsinkin jos sen yrittää rakentaa suoraan laatikosta-periaatteella. Yrittää kai esittää Tigeriä racing-kuosissa, varsin huonolla menestyksellä tosin… Ja sitä kromiosaa riittää. Itselläni on työn alla konversio Thunderbirdiksi, sillä osat on kohtuullisen hyvin mitoissaan ainakin rungon ja moottorin osalta. Laita tosiaan kuvia sorvauksista, kiinnostaa kovasti.
Mika Jylhä 21.11.2007 12:52 Vastaa lainauksella
Heh,

Ja mää kun vähän ajattelin ensin tehdä suoraan laatikosta… toi skaala tekee sen että ei sitä vaan voinu niin tehdä !
Käsittämätön määrä työtunteja mennyt pelkästään osien viilaamiseen ja sovittamiseen.
Kromiosista ainoa joka ei lähtenyt putkimieskylpyyn oli etulampun heijastin osa :)
Törmäsit tankin kanssa näköjään samaan ongelmaan kuin noi oikeitten pyörien entisöijät. Ihmettelevät nimittäin mikä pohjatöissä maksaa, tankin kun pitää jo ennen kromausta kiiltää kuin se olisi kromattu! Pari kunnolla pohjustettua pakoputkea olen nähnyt, ja niistä tosiaan näki oman kuvansa, jo ennen kromausta.

Siisti pyörä tuosta on tosiaan tulossa.

Hyvää pintaahan tulla Alcladilla näköjään saa, itsellä seisoo kellarissa iso Norton Commando, ei ole oikeastaan aloitettukaan, ja kynnyksenä on juuri tuo kromiosien kauheus, ja se, että siirtokuvat puuttuivat aikoinaan jo uudesta pakkauksesta. Pitäiskin jossain vaiheessa kaivaa esille ja koittaa printata uudet siirtokuvat.
Mika Jylhä 23.11.2007 18:39 Vastaa lainauksella
Jeps, olen kyllä tyytyväinen tuohon maaliin, ei voi kun syyttää itteensä. Mulla on myös Nortoniin (Manx) varattu jo maalia tankkiin, Dull Aluminum joka siis saman firman tuotos kuin tuo kromi. Äsken hain mastonin kirkasta mustaa purkin että pääsee taas jatkamaan proggista.

Bare metal Foil:han tekee noita iteprintattavia siirtokuva-arkkeja sekä suihkareille, että laaserille…
NT 23.11.2007 18:54 Vastaa lainauksella
Hienosti maalattu ja muutenkin kasattu.
Itsekö vääntelit tuon palautusjousen, vai kuuluiko sarjaan? Hienosti keksitty yksityiskohta.
Kyllä näyttää tuo Alcladin kromimaali paljon luonnollisemmalta, kuin tuo sarjojen oma kromaus. Eikä varmasti peitä detaljejakaan niin pahasti. Joitakin kromiosia olen puhdistellut putkimiehellä, niin puhtaalla muovipinnalla ollessaan näyttävät todella paljon paremmilta, kuin kromattuna, tai muuten pinnoitettuna. Kunhan ei kovin paksua kerrosta vedä maalia pintaan lopuksi :)

Tuo tulee monelle yllätyksenä, miten helposti pienetkin naarmut näkyvät kromin alta. Yksi hyvä keino kokeilla pinnan tasaisuutta on vetää kiiltävän musta maali kappaleen pintaan. Se on käytännössä yhtä anteeksiantamaton kuin kromaus (kromimaali tässä tapauksessa). Pienoismalleissa se on totta kai hieman riskialtista, kun ei taas tiedä miten alclad reagoi mahdollisesti alle jäävän mustan "hiontavärin" kanssa.

Nätti mopedi on tulossa, maalipinta muutenkin näyttää (liiankin) hyvältä. Varsinkin tuossa kuvassa, missä on etuvalo monitoimimittareineen :)
Mika Jylhä 24.11.2007 10:09 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kannustavista kommenteista.

Palautusjousi väännetty 0,25mm langasta 1mm poran ympärille :) Itse jarruvipu on kiinni M1 ruuvilla, josta otettu pätkä kierrettä tuohon jarrun säätöön.

Ja juu tuo kromimaali itseasiassa vaatii kiiltävän mustan alle. Sen tietysti vedin, mutta vain yhden märän kerroksen ja siihenkin jäi pölyä pintaan. No fiksuna miehenä sitten pölyt pois 800:lla vesihionnalla ja ajattelin että kyllä se siittä.

Seuraavana vuorossa onkin verstaalle imuri maalaukseen: vaikka vanha liesituuletin vaakaan asennettuna, sitten pintaan suodatinkangas johon maalipöly jää ja torvi ulos. Ideana olisi että maali ruiskitaan n. puolen metrin päästä tästä "imuseinästä" ja maalipöly ei jäisi leijumaan ympärille. Kävin myös ostamassa autoon tarkoitettua korrek hiontavahaa joten sitä pääsee myös kohta kokeilemaan.
Neljättä kertaa jo katselen tuota viimeksi lisättyä kuvaa. On se hieno. Tuo alkukäyrä meinaan. Jos nyt jotain kritiikkiä yrittää siitä keksiä, niin ripauksen keltaista saattaisin laittaa loppuun oranssin jälkeen. Mutta hyvin vähän. Keltaisestahan se taitaa tuo värimuutos lähteä liikkeelle? Tai voihan siellä ollakin, ei vaan erotu kuvasta.

Lohko, pytyt, laatikko… Näyttää erittäin realistisilta nuo pinnat. Taidan viikonloppuna purkaa kaikki moposarjat laatikoistaan ja pestä jo etukäteen kromit pois.
Mika Jylhä 30.11.2007 08:37 Vastaa lainauksella
Perhana, tuolla Markon kuvissahan olis ollu komeita pakoputken kuvia !

Ja juu mää vähän oikasin tossa putkien maalauksessa, tossa sinistyksessä ei o käytetty kun kahta väriä, tosin toi salama tais vähän vääristää noi värisävyt. Ja toi Markon HD käy referenssistä moneen malliin ei tartte aitoa ettiä käsiinsä :)
Mika Jylhä kirjoitti:
Perhana, tuolla Markon kuvissahan olis ollu komeita pakoputken kuvia !

Ja juu mää vähän oikasin tossa putkien maalauksessa, tossa sinistyksessä ei o käytetty kun kahta väriä, tosin toi salama tais vähän vääristää noi värisävyt. Ja toi Markon HD käy referenssistä moneen malliin ei tartte aitoa ettiä käsiinsä :)
Heh, kiitoksia, en kyllä ihan referenssiksi itse suosittelisi, kyllä yks tuommonen riittää :D

Joo, kuvia laittelin omista kokoelmista referensseiksi, kun niistä oli aiemmin jossain gallerian mallin kommenteissa puhetta (muistaakseni). Viimeinen kuva, missä on Bonneville, niin on meikäläisen oppien mukaan ns. terve väri pinnassa, eli tuommoinen kellertävä. Silloin on koneessa seokset kohdallaan. Ja sytytys.
TLE 30.11.2007 15:10 Vastaa lainauksella
Morjens Mika.

Trumppa näyttää hienolta. Huomasin että Sinulla on myös Dick Mannin Daytona "tuutti" odottamassa valmistumistaan. Meikäläisen ko. projekti on ollut varikolla jo luvattoman kauan. Oletko ratkaissut metallihohtopunaisen värinsävyn? Toinen pikku propleema on sarjasta puuttuvat "HONDA" dekaalit., jotka pitäisi olla tankinposkissa.

Nim: 1:1 F1 tuutilla on kiva ajella kauniina kesäpäivänä.
Mika Jylhä 30.11.2007 19:13 Vastaa lainauksella
Jaahas tuuttimiehiä alkaa pulpahdella lisää pintaan… ostin muuten sen viimeisen kappaleen tietonikkarista :)

Mä en o muuta kerinny tekemään, kuin hieman raottamaan laatikkoa ja ihastellu ja vihastellu tota kokoo… kaikki virheet näkyy yms. Nyt on liikaa malleja kesken, eli saa odottaa CR750 vielä rauhassa.
TLE kirjoitti:
Nim: 1:1 F1 tuutilla on kiva ajella kauniina kesäpäivänä.
Perhana, ku itellä ei löydy kun 600ZZR kawa tarmakille ja YZF450 jamppi soralle :(
M Laakso 5.1.2008 21:42 Vastaa lainauksella
Komea on, ja siististi tehty…

Itsekkin olen aatellu jonkinlaista mp:n tekoa, kunhan dioraama(t) valmistuu…ja kokemusta karttuu.
Myös tallissa seisova menopeli pitäs laittaa kuntoon, tässä keväällä…
Höpö höpö, tuohan on selvästi oikee prätkä - vuotaako pahasti öljyä?

;-)

Siis hienoa työtä!
Hehe, kiitos vaan.

Mutta tuosta öljykommentista tuli kyllä mieleen että jos sais vielä jonkinlaisen tallinpuolikkaan tuon ympärille…
Tosin nytkin ajattelin jo laittaa jonkin alumiinivadin tms. tuohon alle, tai ainakin sanomalehden jossa sitten hieman öljyjälkiä.

Nyt näyttää hyvältä tuota EXPOa ajatellen, saatan jopa saada sinne "valmiiksi".

Seuraavaksi vanhennusta, kuraa renkaisiin, ruostetta yms.
Todella upea malli. Melkein voisi kuvitella pienen jampan, joka kävelisi pyörälle ja lähtisi päristelemään matkoihinsa. Paljon hienoja yksityiskohtia ja tarkkaa työtä. Pakoputkien sinistys, mittarit ym. ovat todella hienosti onnistuneet.
Mika Jylhä kirjoitti:
Seuraavana vuorossa onkin verstaalle imuri maalaukseen: vaikka vanha liesituuletin vaakaan asennettuna, sitten pintaan suodatinkangas johon maalipöly jää ja torvi ulos. Ideana olisi että maali ruiskitaan n. puolen metrin päästä tästä "imuseinästä" ja maalipöly ei jäisi leijumaan ympärille. Kävin myös ostamassa autoon tarkoitettua korrek hiontavahaa joten sitä pääsee myös kohta kokeilemaan.
Helkutin hieno malli…

Käytin maalaustilan poistoimurina Claes Ohlsonin kauppaamaa ilmanvaihtohormiin tarkoitettua imuria (laitoin samanlaisen imurin omakotitaloni vessan hormiiin, kun "myrkyt" jäivät turhan pitkäksi aikaa leijumaan koppiin). On melkoisen tehokas eikä maksa paljoa. Yksi tapa estää maalipölyn roiskuminen maalauskaapin seinistä mallin pintaan on ripustaa aaltopahvia kopin seinille (aaltopahvikuvio maalaria kohti). Ennen maalaussession alkamista pahvin pinta kostutetaan vedellä kevyesti (käsipumppupullolla). Mallin ohitse suihkuava maalipöly tarttuu ihmeesti kostealle pinnalle. Sama homma, jos joutuu maalaamaan mallia lähellä alustaa eli pöydän päällä: kostea pahvi pöydälle, niin maalipöly ei "kimpoile" mallin pintaa pilaamaan.
Mika Jylhä kirjoitti:
Seuraavaksi vanhennusta, kuraa renkaisiin, ruostetta yms.
Älä kauheasti ruostuta tai vanhenna. Minusta esimerkiksi koneessa on juuri sopivasti patinaa. Mopohan on selvästikin siististi entisöity käyttökuntoinen museopyörä. Ei mikään latolöytö eikä puunattu näyttelykappale.;) Erittäin hieno!

Syksyllä oli Tukholmassa monta tämän kaveria mukana ajoissa.
muutama kuva minulta
tapahtuman nettisivut
cafe-masan kuvia
masa taitaa olla täälläkin käyttäjänä (?)
Upeata jälkeä. Oletko muuten löytänyt kunnollista referenssimateriaalia Tiikeristä? Rakennussarja taitaa olla todella vanhaa perua, Revellin valikoimissa vähintäänkin vuodesta 1964.
Oskari Hellman kirjoitti:
Mika Jylhä kirjoitti:
Seuraavaksi vanhennusta, kuraa renkaisiin, ruostetta yms.
Älä kauheasti ruostuta tai vanhenna. Minusta esimerkiksi koneessa on juuri sopivasti patinaa. Mopohan on selvästikin siististi entisöity käyttökuntoinen museopyörä. Ei mikään latolöytö eikä puunattu näyttelykappale.;) Erittäin hieno!

Syksyllä oli Tukholmassa monta tämän kaveria mukana ajoissa.
muutama kuva minulta
tapahtuman nettisivut
cafe-masan kuvia
masa taitaa olla täälläkin käyttäjänä (?)
Todella hieno ja autenttisen oloinen Trumppa. Kuten Oskari viittasi, prätkät pidetään yleensä hyvässä kunnossa. Eri asia ovat sitten heinälatolöydöt, joiden kuuluukin kulahtaa;) kuvablogi.com/blog/3918/13/

Tässä vielä lisää otoksia ja referenssejä kuvablogi.com/blog/3918/1/
Generic Random kirjoitti:
Oletko muuten löytänyt kunnollista referenssimateriaalia Tiikeristä? Rakennussarja taitaa olla todella vanhaa perua, Revellin valikoimissa vähintäänkin vuodesta 1964.
Tää revellin malli on kyllä jonkin sortin sekasikiö… kaikki kuvat joita olen löytänyt tuolla etulamppuversiolla on joko pitkällä satulalla tai sitten jousitetulla takapäällä, tai useimmin molemmilla.
Axel 3.4.2009 16:24 Vastaa lainauksella
Taisin nähdä tämän eilen kun toin oman mallini (jos toit tämän eilen, voi olla että erehdyn). Tosi hienosti tehty; koottu siististi.
K.Tanner 3.4.2009 17:48 Vastaa lainauksella
Annan täydet tähdet..
Onneksi Olkoon,erittäin hieno.Itse en Expoon pääse,20v vanha autoni kaipais paljon säätöä,uudempaa ei saa ja sairaseläkeläisiä syrjitään Suomessa poliittisella taholla.Matkat tulis liian kalliiksi,kenties ensi vuonna pääsen sinne Helsinkiin asti jopa.Annan myös viisi tähteä tälle pyörälle ja toivotan hyvää menestystä Expossa.
Axel Andersin kirjoitti:
Taisin nähdä tämän eilen kun toin oman mallini (jos toit tämän eilen, voi olla että erehdyn). Tosi hienosti tehty; koottu siististi.
Terve,

Juu eilen kävin tuomassa ja varmaan olit paikalla koska sun iso T-34 siellä jo köllötteli pöydällä, onneksi oma malli ei ole samalla pöydällä, jos vaikka pöydänjalat pettää alta :)

Kiitoksia kommenteista !
seuraava malli alkaakin varmaan blogimallisena, tuntuu tuo valmistuminen kestävän…
Wau! Tyypit kun vielä sais :)
Juu, oli vaikuttavimmillaan luonnossa! Hieno esitys. Sääli että taisi olla ainoa motskari koko messuilla?
No nyt on kuva ansaitulla paikalla. Katselin tätä expossa läheltä koko viikonlopun, enkä löytänyt siitä vanteiden lisäksi muuta moitittavaa kuin tuon mittarin, joka on hieman kaksiulotteisen näköinen. Kaiken kaikkiaan loistava Tiikeri!
On kyllä viimesenpäälle komia pyörä!
Marate 13.4.2009 18:11 Vastaa lainauksella
Tosi hieno pyörä, pakoputkien tummennuskin ok.
Oliko Trumpan jokin malli sellainen, ettei Triumph-tekstissä tai raidoissa ollut mitää väriä? Jos näin oli, voisi ehkä merkin saada "irti" tankista jotenkin, nyt näyttää kuin se olisi muovattu tankin peltiin.
Mites tuon tankin asento, olisiko hieman nokillaan vaikka takapyöräkin olisi maassa?
Sorry, kun on loistavan mallarin työ edessä, niin tulee oltua ehkä hieman raaka - hieno siis joka tapauksessa!
Kehuja:
- siisti toteutus, maalaus onnistunut erinomaisesti
- moottori vanhennettu hienosti
- hyvät kuvat, varjopuolella ehkä hieman liian pimeät

Risuja (tosin nämä menevät enimmäkseen Revellin piikkiin):
- tankki väärään suuntaan kallellaan
- tankin koristeet liian suuret
- lampun muotopellitys muodoiltaan pielessä
- kytkin- ja jarrukahvan omituinen asento
- ei suoranaista esikuvaa todellisuudessa (tietääkseni)

Eli tämä on mielestäni ennemminkin hyvin tehty Revellin malli kuin pienoismalli esikuvastaan Triumphista. Lopuksi vielä tietysti 10 pistettä papukaijan kera siitä että teet malleja vanhoista moottoripyöristä. Jatka samaa rataa.
Jyri No 14.4.2009 01:46 Vastaa lainauksella
V8-lehti about vuodelta 8.0..jotain kertoo Kötin jengistä ja brittipyöristä.
Onpas täällä tarkkanäköistä porukkaa :) Tankki on hieman vinossa, ja ilmesesti johtuen kotiinkuljetuksesta EXPO:sta, tein tankista irroitettavan ja en huomannut kuvia ottaessani että takapään kiinnitykset on irti !

Ja tosiaan tuossa aiemmin jo kirjoitin että tämä malli on jonkin sortin sekasikiö, jollaista en ole mistään löytänyt.

Aloitin koko mallin teon ilman mitään referenssiä, ja kun niitä referenssejä sitten alkoi kerääntyä, tuntui koko projekti toivottomalta. No nyt odottaa samanlainen trumppa laatikossa josta on jo kromit liotettu pois ja koska referenssejä on kerääntynyt matkan varrella, saan hieman tarkemmin tehdä tuon toisen. Tosin malli on todennäköisesti Speed Twin risukeulalla.

…Ja vielä nuo kahvat… saisi olla aikamoinen käärmeranne jos tuolla pystyisi oikeasti ajamaan, pitää ehkä vielä korjata, Revell on toteuttanut tangon ja kahvojen liitoksen todella oudosti ja olisi ollut työläs muuttaa… tangossa on keskeltä alas asti kolo ja kahvassa vastaavasti samanmuotoinen tappi joka kohdistaa kahvat saman suuntaisiksi.

Ihan opettavainen projekti tämä oli, mutta pakko yhtyä Generic Randomin kommenttiin:"tämä on mielestäni ennemminkin hyvin tehty Revellin malli kuin pienoismalli esikuvastaan Triumphista" asia on juuri näin, mutta seuraavaksi yritän jo tehdä pienois Triumpin.

Kiitos kaikista kommenteista, risuista ja ruusuista ! ja kiitos kaikille tähtiä antaneille.
Rakennusohje kehottaa liimaamaan tankin juuri noin - eli pieleen. Ja tuo lampun muotopellin korjaaminen on hermoja raastava homma. Revell olisi saanut pakata tämänkin nostalgialaatikkoon, ei oikein vastaa nykypäivän vaatimuksia tämä malli.
Lainaus:
…kun niitä referenssejä sitten alkoi kerääntyä, tuntui koko projekti toivottomalta.
Kuulostaa tutulta, omani on ollut työn alla jo puolitoista vuotta…
Marate 14.4.2009 19:17 Vastaa lainauksella
Nyt kun on jo melkein saatu lupa moittia Revelliä, niin ihmettelin tuota lampun/telarin yhtenäistä katetta, liekö noin vanhan mallin ominaisuus vai tuliko "muotiin" vasta kun trumpat hieman kehittyi ja taaksekin saatin jousitus?
Kyllähän tuo trumppa on ollut olemassa jo ennen Revell:n miesten tekelettä.

Tämä Revellin näkemys on vaan kyllä lähempänä 1953 Thunderbirdiä kuin Tiikeriä.

Tosin Thunderbirdissä taitaa olla 1 kpl kaasareita ja renkaat hieman sirommat, tankki ei ole oikein kummastakaan samoin nuo lamppukotelon virheet tuli jo ilmi.

…Ja onhan tässä takana jousitus, kuka kertoo missä ?

Thunderbird kuva
Tuossa on aito asia vuodelta 1952 sekä Trophy-malli, jonka piirteitä on siirtynyt Revellin tuotokseen.
Lainaus:
…Ja onhan tässä takana jousitus, kuka kertoo missä ?
Erittäin hyvä kysymys ;)

ps. Lampun kate eli "nacelle" tuli vuoden 1949 malleihin, nykyaikainen takajousitus esiteltiin vuonna 1954.
pps. Thunderbirdin mallinimi on 6T.
Marate 15.4.2009 18:42 Vastaa lainauksella
Mainoskuvassa Tigerissa on lamppu/telaripaketti jollaista tarkoitin.
JP Ekman 19.4.2009 19:25 Vastaa lainauksella
No on ainakin "raati" ottanut pyöräsi kunnon syyniin, ai että tankki vinossa ja aikamoimen käärmeranne. No eikai täydellistä voikaan rakentaa, mut todella upeen cyccelin oot duunannu,kerros vielä kauanko aikaa tohon meni. Riittääkö 200 tuntia?
En onneksi tunteja kirjannut. Mutta kyllä niitä kului.

Tekisi mieli tehdä yksi tamiyan pyörä välissä jossa jäisi tuo valupurseiden hinkkaus pois niin voisi vain keskittyä maalaamisen ja säistämiseen.
Eero 19.7.2009 20:35 Vastaa lainauksella
voisitko kertoa mistä mallin ostit
Eemeli 15.10.2009 10:11 Vastaa lainauksella
Täydellistä