Pienoismallit.net

Greto 32

2-paikkainen harjoitushävittäjä scifielokuvasta

Tämä hämmentävä ja melkeinpä yököttävä lentohärveli on mistä muustakaan kuin japanialaisesta animaatioelokuvasta. Kyseinen filmi on tosin merkittävä studio Gainaxin ensimmäinen kokopitkä elokuva "Wings of Honneamise" vuodelta 1987. Ohjannut ja käsikirjoittanut Hiroyuki Yamaga ja yksi animaatio-ohjaajista oli Hideaki Anno! Tämä scifielokuva sijoittuu Maan kaltaiselle planeetalle, jolla on oma vaihtoehtoinen historiansa. Siellä sijaitsee Honneamisen kuningaskunta, periaatteessa kehitysmaa, jonka heikosti rahoitetuilla kuninkaallisilla avaruusvoimilla on kunnianhimoinen tavoite lähettää ihminen avaruuteen.

Elokuvan päähenkilö Lhadatt ilmoittautuu ainoaksi vapaaehtoiseksi astronauttikoulutukseen. Primitiiviseen koulutukseen kuuluu muunmuassa G-voimiin tutustuminen lentokoneen kyydissä. Kyseisessä kohtauksessa tämän mallin esikuvan roolisuoritus on komiaa katseltavaa. Astronauttikokelas joutuu Honneamisen ilmavoimien kaksipaikkaisen harjoitushävittäjän kyytiin ilmassa riepoteltavaksi. Lentokoneen design on aivan outo, mutta se on erittäin huolellisesti animoitu moottorin käynnistämisestä kiitotierullaukseen, spoilerien testaukseen, radioliikenteeseen (radiokutsu "Greto 32") ja lentoonlähtöön puhumattakaan itse lennosta. Lempikohtauksiani! Ja huom. Käsin piirretty! Ei ollut tietokoneanimaatiota silloin.

Malli on PLUM:n 1:72 Schira-DOW 3rd (kyseistä nimeä ei elokuvassa mainita ollenkaan). Malli on melkein snap-fit ja muoviosat olivat valmiiksi oikean värisiä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Siirtokuvia sarjassa ei ollut eikä esikuvassakaan ollut mitään paitsi muutamat pienet merkinnät. Halusin malliin kuitenkin jotain, niin kovan googletuksen jälkeen löysin Honneamisen aakkoset ja numerot, niin pystyin leikkaamaan maskit Greto 32:lle. Kirjaimellisesti mallissa lukee keltaisella "Geto 26" koska Honneamisen numerojärjestelmä on 13-kantainen. Maalattu perus Vallejon tuotteilla ruiskulla. Muutamat pienet punaiset merkinnät ovat miljoonalaatikosta. Valkkasin semmoisia, joita ei pystynyt lukemaan.

Mallin yököttävyydestä vielä, niin vaikka se on "siisti" canard-tyyppinen työntöpotkurikone Kyushu J7W Shindenin tapaan, niin se on silti tolkuttoman kokoinen potkurikone liian pienillä oudoilla laskutelineillä ja renkailla. Nuolikulmaiset potkuritkin ovat "nopean näköiset" mutta ei tuollaisesta käytännössä mitään hyötyä olisi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!