Pienoismallit.net

Yamaha YZF-R1M

Mainio Tamiyan Yamaha. Kohtuullisen kivuton rakentelu. Malli itse menee kasaan kyllä kuin kuuluisasti melkein itsellään. Osien sopivuus ja suunnittelu on kyllä äärettömän kovaan luokkaa näissä uusissa Tamiyan tuotteissa. Haasteen toi perinteisesti oma rajallisuus taidoissa😄. Alunperin piti rakentaa 1 on 1 replica vm 2018. Mutta en saanut millään onnistumaan vanteiden maalausta Tamiyan LP Racing Blue maalilla ruiskun kautta. Vaikka kuinka ohuesti yritin sukkia, niin aina maali kerääntyi tiettyihin kohtiin ja kapillaari ilmiö vaivasi. Ehkä musta primeri olisi voinut auttaa? No luovutus useamman jarruneste kylvyn jälkeen ja sutaisin Tamiyan Gloss Aluminiumin niihin, nou problemos tällä värillä. Toinen mikä muuttui oli etulokarin väri. Studio 27:n decaali setissä tuli kyllä siihen hiilari decaalit, mutta eipä onnistunut se homma joten LP Racing Blue:ta niskaan.
Muuten aikalailla boksista rakenneltu. Lisänä nuo Studio 27 hiilari decaalit, Fat Frog Models3D tulostettu ketju ja letkut vaihdettu skaalaan sopivammiksi sekä etuakselin ruuvi vaihdettu Top Studion "MotoGp" malliseksi. Käytetty myös Tamiyan upgrade keula settiä. Niin ja yksi asia mikä tässä projektissa ärsytti oli nuo philips kantaiset ruuvit. Joskus niiden kanssa pärjää ja antaa olla mutta nyt ei. Kaikki ruuvit vaihdettu pultti kantaisiin, tai koitettu peittää jos se ei ollut mahdollista. Eihän nuokaan mittakaavassa ole, mutta paremmalta ne näyttää kuin ruuvikantaiset.
Värinä Tamiya Mica Silver, semigloss musta, Racing Blue ja päällä Number 5 2K lakka. Ei kiillotuksia vain Tamiyan vaha päällä.

Kommentit

Tää on vaan yksinkertaisesti tyylikäs. Mistä hommasit noita vastaavankokosia pultteja? On juuri passelin kokoisia akseleihin sun muihin joissa oikeassakin käytetään vähän raskaampia kiinnikkeitä.

Maalinpoistoon suosittelen vahvasti jarrunesteen tilalle putkimiestä tai ipaa, ei vahingoita muovia vaikka liottelisi viikon verran, toisin kuin jarruneste.
Pekka T 20.1.2023 18:28 Vastaa lainauksella
Kiitos! Tuolta olen tilaillut: model-motorcars.myshopify.com/collections/small-parts-hardware
Vähä arvokasta touhua kun Ameriikasta tulee. Tuollakin ln jotain: prime-miniatures.co.uk/. Toki tuo Englannista joten tullit ja verot myös tulee.
En tiedä Voisko saada jostain pultti kaupastakin noita?Internetti ei ainakaan kerro, mistä sais.

Okei kiitti vinkistä. Ipallako lähtee "lakka" maalitkinko? Tamiyan Primeri sillä lähtee kyllä, se on testattu.
Ipa on ainoa jolla lähtee kaikki. Tai ainakaan tähän mennessä en ole törmännyt sellaiseen maaliin joka ei olisi lähtenyt. On myös tähän asti ainoa joka on tehonnut myös 2K-lakkaan. Resiiniosiin en ole tosin testannut että kestääkö resiini sitä, mutta muovi ei ainakaan ole kertaakaan ottanut itseensä.
Pekka T 20.1.2023 19:33 Vastaa lainauksella
Kiitos, otetaan ehdottomasti kokeiluun.
Cool & classy!