Pienoismallit.net

Suomen Joutsen ja Utön majakka

Tämä pullolaiva kuvaa Suomen Joutsenta, joka uudenvuoden aattona 1931 ohittaa Utön majakan ja suuntaa ensimmäiselle koulutusmatkalleen aina Azoreille asti.

Teräsrunkoinen 101 m pitkä fregatti Laënnec rakennettiin Ranskassa 1902. Nimensä laiva sai ranskalaisesta lääkäristä, joka keksi stetoskoopin. Laiva kuljetti rahtia vuoteen 1922, kunnes se myytiin Saksaan ja sai uuden nimen Oldenburg. Se toimi koulu- ja rahtialuksena vuoteen 1930, jolloin Suomen valtio osti laivan ja nimesi Suomen Joutseneksi. Alus toimi valtion koululaivana ja teki ennen sotia kahdeksan pitkää koulutuspurjehdusta, joilla pyrittiin myös lisäämään Suomen tunnettavuutta maailmalla. Sota-aikana laivasta poistettiin mastot ja sitä liikuteltiin hinaajalla. Joutsen oli sukellusveneiden ja moottoritorpedoveneiden emälaivana ja sotien jälkeen miinanraivaajien tukikohtana. Vuosina 1960–1988 Suomen Joutsen toimi merimiesammattikouluna Turussa. Vuonna 1991 alus siirtyi valtiolta Turun kaupungin omistukseen museolaivaksi.

Utö sijaitsee 88 kilometriä Turusta lounaaseen. Se on Suomen eteläisin ympärivuotisesti asuttu saari. Siellä oli jo 800-luvulla kivistä ladottu merimerkki. 1500-luvulla saarella aloitettiin luotsitoiminta ja 1753 rakennettiin ensimmäinen valomajakka. Sen kohtalona oli joutua rajäytetyksi Suomen sodassa 1808-1809. Uusi majakka rakennettiin 1814 ja se on nykyään Suomen vanhin toimiva valomajakka. Myös Talvisodassa Utö joutui sotatantereeksi, mutta hyökkäys onnistuttiin torjumaan. Valon korkeus on 39,6 m.

Tällä kertaa päätin tehdä pulloon Suomen Joutsenen. Sehän täytti juuri 120 vuotta. Utön majakka Suomen vanhimpana valomajakkana sopii hyvin sen rinnalle. Tässäkin on käytetty monenlaista materiaalia. Majakka on tehty pääasiassa styreenistä. Loisto on resiinivalua ja saari muovailuvahaa. Laivan runko on vaahteraa, mastot pyökkiä ja purjeet paperia. Köydet on ompelulankaa ja kansirakenteet styreeniä. Meri on tehty resiinistä ja silikoonista.

Laivan kuvaaminen olikin yllättävän hankalaa. Neliskanttinen pullo näköjään vääristää kuvaa rajusti. Jos innostut tekemään pullolaivan, niin suosittelen pyöreää pulloa.

Kommentit

Upea pullolaiva!
Korkea hatunnosto vanhan käsityöperinteen taitajalle! Tämä on ihan oma lajinsa, jota ei tavanomaisin arvostelukriteerein tule mielestäni lähestyäkään. Sen verran täytyy kuitenkin huomauttaa, että Laënnecin/Suomen Joutsenen mesaanipurje oli pieni kolmiomainen ilman kahvelipuomia. Sitä ei useinkaan käytetty, eikä sitä juuri valokuvissakaan näy. Oheisen linkin piirroksen mukainen: Linkki
Hieno on, mutta liittyiköhäs se vanha salaisuus näiden pullolaivojen kohdalla pullon pohjan sahaamiseen ja sitten sen sauman piiloittamiseen? ;) Anteeksi jos paljastin vanhan salaisuuden );
Parempi sahata pullon suupuolelta. Kaikki etsivät saumaa pohjasta, eivätkä huomaa saumaa siinä missä pullo alkaa kaveta. Lasisahan terän pitää myös olla kunnossa. Liimaamiseen väritön lasiliima.