Pienoismallit.net

Boeing 787-8 Dreamliner

Thomson TUI:n lomavankkuri

Sain syntymäpäivälahjaksi Zvezdan 1/144 mittakaavaisen Boeing 787-8 Dreamlinerin. Nykyaikainen liikennelentokone olikin piristävä vaihtelu meikäläisen 60- ja 70-luvun matkustajakoneiden laivastoon.

Rakennussarja oli erinomainen, ja osat hyvin yksityiskohtaiset. Mallin rakentamisessa ei ollut mitään ongelmia, ja kone meni lähes ravistamalla nippuun. Etenkin moottorit olivat yksityiskohdissaan melkein kuin omia rakennussarjojaan.

Mallin maalaus olikin sitten aikamoinen savotta. Thomson TUI:n maalauskaavio on hyvin näyttävä, mutta aika hankala maalata. Rungon ja siivet ruiskutin Tamiyan Fine Surface Primerilla, ja sen jälkeen Tamiyan paukkupullosta clear gloss-lakalla. Sitten seurasikin vaikeampi vaihe. Ruiskumaalasin rungon yläosan siniset alueet Revellin maaleilla 50 ja 53 ja taivaansinisen pyrstön Humbrolin maalilla 47. Aaltoilevat värirajat maskeerasin eristenauhalla, joka oli hyvin tiukasti tarttuvaa ja taipuisaa, eli sai värirajat hyvin terväviksi.

Thomson TUI:n siirtokuvat hankin jälkimarkkinoilta. Ne ovat SKYline decalsilta ja hyvin yksityiskohtaiset. Siirtokuvien mukana tuli myös setti fotoetsejä, kuten antennit, pitot-putket, jne.

Kommentit

Jälleen kerran Tally-Ho:lta upea tuotos! Erityisen hatun noston saat tuosta maalauksesta!!

PIDÄN!!
Tally-ho 17.1.2023 08:24 Vastaa lainauksella
Suurkiitos Petri kehuista ja tähdistä!

t. Tally-ho
Mallarin alkaa jo tunnistamaan mallikuvista - ikään kuin edesmenneiden ja suosiota täällä saaneiden mallareiden; Raimo Leinon:n ja Mikko Saarelan teoksista.
Kumarrus vainajille…
Malli on siis rakennettu rakkaudella mallien tekoon ja keskittyminen mallin kokonaisilmeeseen.

Upea teoksen olet Tally-ho saanut aikaan.
Ja tervetuloa syksyllä sitten Kuopioon…
Tally-ho 18.1.2023 21:08 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo näistä sanoista ja tähdistä🙏

t.Tally-ho
Mielestäni onnistunut malli Dreamlinerista. GENx- Moottorit on ymmärtääkseni toteutettu hyvin pitkälti samalla tavalla kuin vaikkapa Revellin 747-8F:ssä. Ovat yksityiskohtaiset, puhaltimista saa pyörivät ja moottoreista näkee läpi aivan kuin pitääkin.
Tally-ho 22.1.2023 15:10 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Mielestäni onnistunut malli Dreamlinerista.
Kiitos positiivisista kommenteista!

t. Tally-ho