Pienoismallit.net

PaK 36

Oven kolkuttaja

Special armorin ihan hyvälaatuisesta sarjasta rakennettu PaK36. Pienikokoinen pst-tykki oli yleinen näky kaikilla sodan rintamilla ja sitä löytyi usean armeijan repertuaarista. Sarja tarjoaakin kuusi erilaista maalauskaaviot kiinalaisten, italialaisten, saksalaisten ja suomalaisten käytössä olleista aseista. Kysymyksiä ainakin omassa mielessäni herettää ohjeen kuva suomalaisesta kolmivärikaaviossa olevasta tykistä, jonka päälle on maalattu talvinaamiomaali. Tämän väitetään esittävän talvisotaan osallistunutta tykkiä. Mene ja tiedä.

Sarja on pienestä koostaan johtuen sangen yksikertainen niin osamäärältään kuin detaljeiltaan, rakennettavuus oli ihan ok. Osat kyllä menevät paikoilleen, mutta eniten ärsytystä aiheutti suustauskoneiston kiinnitys aseen kehtoon hyvin nihkeän sovitteensa takia. Ejektorin jälkiä oli muutamassa kohtaa, joista parhaana paikkana mainitaan asekilven takapuolella sijainnut patti. Valu on kuitenkin hyvälaatuista ja terävää eikä purseita ole. Maalattu ruiskulla ja pensselillä lifecolorin maaleilla. Viimeistelynä kuivaharjasin asekilven kohodetaljit ja levittelin erilaisia pigmenttejä renkaisiin sekä maatukiin. Jälkimmäisiin tavaraa meni turhan reilusti.

Kaiken kaikkiaan pieni ja yksinkertainen malli ryhmärakenteluun oli hyvät tapa aloittaa mallailuvuosi 2023. Samalla tuli palautettua mieleen että mallailu on mukavaa puuhaa vaikka aikaa kuluu. Tai ehkä juuri siksi.

Kommentit

Hienosti tehty malli. Koko on todellakin pieni tässä mittakaavassa. Ei mitenkään helppo rakentaa näin pientä. En sanoisi, että maatukiin on mennyt tavaraa turhan reilusti. Näyttää ihan uskottavalta. Maatuethan ne juuri nimenomaan ovat maan kanssa kosketuksessa ja niihin tarttuvan tavaran määrähän riippuu ihan siitä, minkälaisella alustalla on käytetty. Mitä tulee tuohon sarjan suomalaiseen maalausohjeeseen, herättää minussakin kysymyksiä. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, kolmivärikaavio tuli käyttöön vasta 1941 puolella.
Hieno pieni malli!
p.s. Hienon tulitikkulaatikonkin olet löytänyt :)
Tommi M 15.1.2023 22:38 Vastaa lainauksella
Kiitos! Selvittelin nyt jälkikäteen ja ensimmäiset tykit olisi saatu Suomeen talvisodan jo päätyttyä. Jatkosodan aikaista tykkiä tuo kaavio siis voisi hyvin kuvata