Pienoismallit.net

Flaggschiff Parcivale

Galaktisen Imperiumin taistelualus

Japanilaista scifiä jälleen, nimittäin 1:5000 lippulaiva Parcivale* avaruusoopperasta "Legend of the Galactic Heroes". Tämä on jatkoa viimevuotiseen lippulaiva Lübeckiin, koska sarja on sama ja tarinallisesti alukset liittyvät toisiinsa. Amiraali Müller menetti lippulaivansa Lübeckin Vermilionin taistelussa vuonna 799 UC, mutta hän jatkoi viivytystaisteluaan pitkään vaihtamalla lippulaivaansa neljä kertaa edellisten vaurioituessa taistelussa. Osittain tämän ansiosta Imperiumi lopulta voitti taistelun ja koko sodan Vapaiden Planeettojen Liittoumaa vastaan. Palkkioksi suorituksistaan Müller sai uudeksi lippulaivakseen upouuden Parcivalen.

Parcivale on 991 m pitkä ja 440 m leveä. Siinä on Lübeckiä paremmat uuden sukupolven tehokkaammat moottorit ja näkyvimpänä erona erinomainen panssarointi. Panssarin valkoinen väri ja muotoilu pystyy kimmottamaan vihollisen laserkanuunoiden osumat vahingoittumatta.

Pienoismalli oli japanilaisen Alba Creates -autotallifirman resiinisarja. Runko koostuu kahdesta valkoisesta resiinisestä osasta ja muutamasta valkometallisesta siivekkeestä. Valkometallin kanssa en ole paljon työskennellyt, mutta onnistuin niiden kanssa nyt ihan hyvin. Malli vaati vain hiukan hiomista paitsi nokka ei ollut tarpeeksi terävä, koska se oli kai mennyt poikki, eikä johtoreunakaan ollut riittävän terävä. Lisäsin kärkeen rautalangan pätkän, jonka ympäröin pikaliimalla, jonka sitten hioin rungon muotojen mukaiseksi. Johtoreunan sain terävemmäksi myös pikaliiman avulla. Pistin johtoreunan toiselle puolelle teipin palan, joka rännimäisesti ohjasi ohuen pikaliiman johtoreunalle lisäten hiottavan materiaalin määrää.

Pinnan sileys varmistettiin maalaamalla ja hiomalla harmaalla Mr.Surfacer 1000:lla, minkä päälle kokeilin ensimmäistä kertaa valkoista Mr.Surfacer 1500:sta. Parilla kerroksella hyvä peittävyys ja hyvin hiottavissa. Välillä tuli hiottua vähän liikaakiin, sillä terävistä reunista maali kului helpoiten pois. Valkoisen pinnan ollessa kunnossa maalasin loputkin yksityiskohdat. Yritin lisätä "paneelilinjoja" maskiteipillä ja A.Migin harmaalla shader-litkulla vaihtelevin tuloksin. Lakkausvaihe meinasi pilata mallin. Pitää selvitellä, onko minun Kiillon lattiavaha mennyt huonoksi vai olenko tullut huolimattomaksi. Vallejon pu-akryyli-satiinilakkakin meinas tehdä ikävän tempun yhden epäonnisen pölykarvan poiston takia.

Mallin kuvaaminenkin oli vähän haasteellista erikoisen muotoilun takia. TV-sarjassa Parcivale on siistimmän näköinen, kun se on piirretty monesti väärin liian leveänä ja litteämpänä, jolloin se muistuttaa enemmän Star Warsin Imperial-luokan tähtihävittäjää.

*Tämänkään kirjoitusasusta ei ole yksimielisyyttä. Animessa se vilahti "Parcivale" -muodossa, mutta sen nimi on kirjoitettu myös muodossa "Perceval", "Percival", "Percivale" sekä "Parzival".

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!