Pienoismallit.net

Grumman F4F-3 Wildcat

Hyvää alkanutta mallailuvuotta kaikille. Tässä heti alkuvuodesta valmistunut Eduardin Wildcat. Malli on rakennettu Midway-tuplapaketoinnista ja kuvaa joulukuussa 1940 USS Wasp:lta lentänyttä tukialushävittäjää.
Minua viehätti esikuvan värikäs ilmiasu, joka oli tukialushävittäjille ominaista ennen Yhdysvaltojen liittymistä sotaan.
Malli on rakennettu lähes suoraan laatikosta ja rakentamisessa ei ollut erityisiä harmeja - no, toinen päälaskutelineen hennossa kiinnikkeessä ollut pyörä irtosi mutta sen sai kiinni pikaliimalla. Malli on maalattu jälleen HATAKAn lakka-akryyleillä pois lukien moottorin koulinki, jonka maalasin AKANin emalimaalilla saadakseni hieman värivaihtelua hopean väriseen pintaan. Siipien keltaisen värin jätin tarkoituksella hieman laikukkaaksi ja sivu- ja korkeusvakaajien ohjainpinnat maalasin hieman eri sävyllä kuin itse vakaajat. Kummempia säistyksiä tai kulumisia en juurikaan laittanut - ajattelin, että rauhan aikana koneita ehdittiin puleerata niin, että suueempia käytön jälkiä ei näkynyt.

Kommentit

Siististi rakennettu ja maalattu Willikissa vaihteeksi värikkäämmässä kuosissa. Näyttäisi tämä Eduardin malli olevan detaljoinneissa ja yksityiskohdissa paljon parempi kuin aikoinaan rakentamani Tamiyan malli, josta hioin kaikki rungon ylisuuret niitit kokonaan pois. Mielenkiintoinen paikka kansallisisuustunnukselle tuo koneen nokka. Yläpuolen kuvaa jäin kaipaamaan.
Realistisen näköinen keltainen siipien yläpintojen maalaus, ei näytä yhtään monotoniselta. Paneliurien korostus mielestäni juuri sopiva. Ehkä koneen pohjaan olisi voinut hieman lisätä öljyvalumia ja likaa. Mutta kuten sanoit, onhan se voitu juuri puunata ;)
Kiitos Jari positiivisista kommenteista. Ajattelinkin, että vielä rauhan aikana mekatsut ehtivät pitää huollettaviksi uskotut lentolaitteet puhtaina. J
Kunhan rakennan Tyynenmeren taisteluihin osallistuneen Wilikisan niin sitten tulee kulumaa ja öljytahraa;).