Pienoismallit.net

Spitfire Mk XIVc

Supermarine Spitfire on useimmille 2. maailmansodan lentokoneista kiinnostuneille tuttu hävittäjäkone. Sodan aikana siitä tuotettiin lukuisia variantteja, joista Mk XIV tuli taistelukäyttöön joulukuussa 1943. Mk XIV oli ensimmäinen, jossa käytettiin tupla-ahdettua Rolls-Royce Griffon 65 -sarjan moottoria aiempien yksinkertaisesti ahdettujen Griffon-moottoreiden tai perinteisen Rolls-Royce Merlin -moottorin sijaan.

Tämä Academyn malli oli suhteellisen helppo ja mukava malli rakentaa. Sarjan suurimpana virheenä on moottorinsuojuksen virheellinen malli. Itselleni tämä oli monellakin tapaa oppimiskokemus: ensimmäinen ryhmärakentelu, ensimmäinen kynäruiskulla maalattu malli, ja ensimmäinen malli jossa kokeilin säistämistä. Pahin virhe tuli tehtyä siinä, että otin kirkasosien peitteet pois ennen ruiskulla lakkaamista, ja onnistuin hiukan samentamaan näitä osia, kun käsi ei ollut tarpeeksi vakaa. Kokonaisuutena malli on mielestäni onnistunut, mutta jostakin syystä omaan silmääni tällainen hyvin maltillisesti säistetty ja mattalakattu malli ei ole yhtä miellyttävä katsoa kuin aiemmin kokoamani siistiksi jätetyt.

Kommentit

Maltilisesti säistettynä on kyllä periaatteessa hyvä. Ja mattalakkaus on OK. Toisaalta kaipaisi kyllä hieman tummennusta moniinkin paneeliuriin, vaikka lyijykynällä tehtynä. Ne kannattaa tehdä tavalla taikka toisella. Griffon spittinä mielenkiintoinen aihevalinta.

yt.
Mika
Ompas siisti ja hyvin tehty Spitti. Mukava lisä siipi kk:t näkyvillä.
Pintakäsittesyssä olen samaa mieltä kuin Mika.
Hillitysti paneeliuria tummemmiksi, niin antaisi elävyyttä mallille.
Kokonaisuus kuitenkin hyvää luokkaa.
Kukin taaplaa tyylillään. Jos tykkäät jättää siistiksi, se on silloin hyvä. Maltillinen säistys kyllä silti tässä toimii. Ja siinäkin on koulukunta- ynnä makueroja, kuinka paljon pitää paneelirajojen korostamisesta.

Upea työnäyte näinkin lyhyessä ajassa tehtynä.
Tero Tyni kirjoitti:
Kukin taaplaa tyylillään. Jos tykkäät jättää siistiksi, se on silloin hyvä. Maltillinen säistys kyllä silti tässä toimii. Ja siinäkin on koulukunta- ynnä makueroja, kuinka paljon pitää paneelirajojen korostamisesta.

Upea työnäyte näinkin lyhyessä ajassa tehtynä.
Näin asia on. Itse vaan tykkään enempi säistetyistä.
Maihinnousuraidat on toteutettu hyvin - ne ovat ainankin allekirjoittaneen mielestä vaikeasti toteutettavia niin, että niistä saadaan tasalevyisiä ja oikeaan paikkaan. Muuten samaa mieltä edellisten kommenttien kanssa - pieni säistys esim paneelirajojen osalta olisi paikallaan.
Kuvat ovat aika kaukaa otettuja niin että niistä ei muuten oikein pääse kommentoimaan.
Kiitoksia kommenteista, kehuista ja vinkeistä! Maihinnousuraidat tuli sarjan mukana siirtokuvina. Niiden osumisesta paikalleen ja asettumisesta siististi olen kyllä tyytyväinen, varsinkin kun Vallejon Decal Soft-käsittelyn jälkeen niissä näytti olevan todella pahat harmaat pensselinjäljet. Paneelirajojen korostusta en yksinkertaisesti uskaltanut tehdä tähän enempää, kun en ollut ihan varma, saanko ylilyönnit siistittyä. Pitää tehdä yksi harjoituskappale ja harjoitella näitä kikkoja.