Pienoismallit.net

Challenger II

RSDG, Iraq 2003, Op. Telic

Tamiyan uudenkarheasta sarjasta rakennettu neljäkasi-Chally. Tamiyan 1:48-sotilaskalustomallit ovat tunnetusti hiukan pelkistettyjä yksityiskohdiltaan, joten tämäkin malli sai osakseen jonkin verran skrätsäystä. Tornin takaosan ja ajajan luukun kahvat kaivertelin avonaisiksi. Muutamia pultinpäitä on lisäilty sinne ja tänne, FN Magin jalusta/teline kaiverrettu auki, valot ja äänimerkki saivat johdot, peilinvarret lisätty (käännetty rungon myötäisesti), johtajan luukun sisäpuolen kahvat jne.

Sarjan mukana tulee siirtokuvat vain yhteen RSDG:n vaunuun (Royal Scots Dragoon Guards), joten ainoana varsinaisena aftermarket-tuotteena tässä projektissa sai toimia Star Decalin siirtokuvasetti. Tuosta setistä valitsin niin ikään RSDG:n vaunun nro. 41, koska siinä on tornin sivussa skottilippu. Pikkujutut herättävät mielenkiinnon :D

Malli on maalattu Tamiyan akryyleilla ja LP-maaleilla. Säistäminen ja kulumat on pidetty hillittyinä, sillä operaatio Telicin aikana vaunujen hiekan värinen naamiomaalaus ei ollut järin vanhaa. Muutamista kohdista alta paistaa alkuperäinen vihreä väri. Jälkikäsittelyssä on käytetty myös Abteilungin öljyvärejä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!