Pienoismallit.net

F/A-18 Hornet "Elinkaaripäivitys"

Savon Sanomien Toivosen pilakuvan "Pandem-Polikarpov"

HX-hankkeen edetessä oli väläytelty mahdollisuutta säästää hankinnassa pidentämällä nykyisten torjuntahävittäjien elinkaarta. Tästä aiheesta väittely ei kestänyt kauaa vuonna 2020, mutta siihen ehti Savon Sanomien pilakuvapiirtäjä Ilkka Toivonen reagoimaan piirtämällä Fougan ja MiGin osilla päivitetyn Hornetin. Näin kuvan joskus Naamakirjassa ja se löytyy myös Keski-Suomen Maanpuolustajien verkkojulkaisusta. Pitihän se kokeilla, onnistuisko tuommoinen pienoismallina.

Varastosta löytyi jo Special Hobbyn Fouga Magister Suomi-siirtokuvilla. Sen kylkiäiseksi hankin Zvezdan MiG-21bis -sarjan tietysti Suomi-siirtokuvilla sekä Italerin F/A-18 Hornet jälleen samasta syystä. Italerin 1:72 Hornet on aivan surkea, mikä vähän lannisti rakentelun edetessä. Sarjan muutamat tekniset ratkaisut toisaalta tekivät muutostöistä helppoja mm. isot lovet sivuperäsimien kiinnittämiseksi sekä erilliset kuomun raamit helpottivat rungon leventämistä Migin nokan mittoihin. Loppuviimeistelyt tein kiireellä, jotta tämä valmistuisi vielä tämän vuoden puolella. Maalattu Vallejon tuotteilla.

Kommentit

HannuL 21.12.2022 09:46 Vastaa lainauksella
Mahtava idea. Uskoisin, että täysin toteuttamiskelpoinen myös todellisuudessa. Ei muuta kuin vinkkiä Puolustusministeriöön.
J Pokki 21.12.2022 11:50 Vastaa lainauksella
Hauska idea ja erinomainen toteutus!
Hauska ja hyvin tehty "what if" -malli!
HIHIH…
Oiva keksintö ja hyvin tehty.
Kun kyseinen lehti tipahtaa mullekin postiluukusta, niin nämä Toivosen väläykset on usein tosi huvittavia piirroksineen.

Käytän jälleen slouganiani: Mallarin maailma on täynnä keksimättömiä ideoita.
kah
Olisit vaan laittanut pojotusmahdollisuuden, niin näkisit monesko on tässä sarjassa. Kärkipäähän menisi.
Pojot laitettu ja kuvat katsottu vielä kahteen kertaan.
Kiitoksia kommenteista, Hannu, Pokki, Kalle ja Timo!
Timo Rissanen kirjoitti:
Käytän jälleen slouganiani: Mallarin maailma on täynnä keksimättömiä ideoita.

Olisit vaan laittanut pojotusmahdollisuuden, niin näkisit monesko on tässä sarjassa. Kärkipäähän menisi.
Onneksi keksimättömiä ideoita löytyy vielä paljon. Laitoin just arvioinnit päälle, kun kerran mahiksia saattaisi olla. Alkuun en kehdannut laittaa, koska virheitä tuli tehtyä paljon ja Italerin laatu eniten harmittaa.
mm. Sellainen virhe tuli tehtyä, että noudatin Italerin maalausohjeita, joiden perusteella hankin alapinnalle Vallejo Air 71.050 Light Grayn ja yläpinnalle 71.304 AMT-11 Blue Greyn (varalla vaihtoehtoinen Medium Grey). Sävyt vaikuttivat totuttua tummemmilta ja syyksi selvisi, että suomalaisen Hornetin yläpinnan pitäis olla Dark Compass Ghost Grey ja alapinnan Light Compass Ghost Grey. Yritin korjata molempia maalattuja pintoja ruiskuttamalla ohuelti Light Compass Ghost Greytä, jota multa löytyikin.
Hillittömän hauska! Muistan hyvin tuon Toivosen pilapiirroksenkin…
Tämä on hyvä!