Pienoismallit.net

S.A.F.S. type R Raccoon

Taistelupuku kaukopartiossa nevasuolla

S.A.F.S.-taistelupuvun tiedusteluversio Raccoon, joka on erikoistunut signaalitiedusteluun ja -häirintään. Maschinen Krieger -scifiä jälleen siis. Tämä valmistui jo viime kesällä ja valmiin mallin kuvaamisessa auttoi Jukka Huotari.

Maalattu Vallejon tuotteilla. Alusta on tehty kirpputorilta löytyneestä valokuvakehyksestä ja pehmolelun pörrökankaasta. Osa ruohosta ja männyn neulaset on levitelty itse tehdyllä staattisen ruohon sirottimella (siis sähkökärpäslätkä + teepallo). Alkuperäistä mallia täydennetty itsetehdyllä telttakankaalla ja kirveellä.

Mallista on laajempi artikkeli julkaistu IPMS Mallari -lehdessä 5/2022-numerossa.

Kommentit

Onpas varsin asiallisen näköinen suolla tallustelija. Fiskarsin kirves mainio lisäys. Alustasta ilmenee jälleen hyvin,kuinka mallailussa vain mielikuvitus on rajana. Pehmolelusta on saanut todella aidon näköistä sammalta. Sen verran rakentavaa kritiikkiä rohkenen antaa,että suo näyttää melko märältä,mutta tallustelijan "kengät" melko kuivilta.
Kiitoksia, Veli-Matti! Fiskarssin kirves onnistui yllättävän hyvin ja oli hauska tehdä. Kenkien kastuminen oli jonkinverran tiedossa, sillä maassa olevan kengän reunoille on enempi lisätty vesiefektiä ja ilmassa olevan kengän pohjaan on sitä lisätty. Vallejon still water -liktu ei vain paksuutensa takia olisi taipunut tekemään pinnasta märemmän näköistä, niin keinot loppu kesken. Tämmöistä märkyysefektiä olisi ehkä pitänyt hankkia…
Luinkin tarinan IPMS:n lehdestä ja hyvin olit perehtynyt mallin erilaisiin materiaaleihin ja niiden tuomiin haasteisiin esim. maalin pysyvyyden kanssa.

Hyvää työtä, genreä tarkemmin tuntematta lopputulos on mielestäni niin uskottava kuin scifi-malli voi olla. Teltta ja kirves tuovat hyvän pienen lisävivahteen ikään kuin tämä olisi menossa kotimaisen suon yli niin että heilahtaa.