Pienoismallit.net

Yak-7B

Kapteeni Vladimir Merkulov, 43 IAP, 1943

Ark Modelsin malli joka on uudelleen paketointi 90-luvun alun ICM:n sarjasta. Tämän päivän mittapuulla suht karkea tekoinen ja yksinkertaistettu, mutta muutamilla parannuksilla sain ihan ok tuloksen.
Laatikon kansi väittää mallin olevan 7DI-version josta tuli myöhemmin alkupään Yak-9, Merkulovin kone oli loppupään 7B eikä siis sarjan tarjoama vaihtoehto, eipä tosin laatikon osilla saa suoraan tuota DI:täkään.
Suurin muutos on öljynjäähdyttimen muokkaus ja parantelu, sarjan osa ei ole sinne päinkään, kasvatin kokoa muoviliuskoilla ja viimeistelin muodon epoksikitilä, poistoilman luukun tein muovilevystä, spinneri vaatii lyhennyksen etupäästään joka on liian terävä, siipien tyvessä olevat ilmanottoaukot on umpinaiset ja väärän malliset, ne oli avattava ja veisteltävä uusiksi.
Ohjaamoon lisäsin vyöt ohjaajan istuimeen, sarjan kuomu on väärän mallinen mutta annoin sen olla, tarvikeosan etsiminen ulkomailta ei kiinnostanut.
Rakentamisessa ei ollut mitään ongelmia, osien yhteensopivuus oli yllättävän hyvä, mutta valukuoppia oli kyllä riittävästi kitattavaksi. Käytin sarjan omat siirtokuvat jotka toimi suht hyvin.
Maalattu Tamiyan akryyleilla, vähäiset kulumat ja liat Humbrolin emaleilla ja öljyväreillä.

Merkulovista kaivelin sen verran tietoja että saavutti 21 ilmavoittoa 250 sotalennolla, oli syntyjään ukrainalainen ja kuoli vuonna 1986.

Kommentit

Siististi olet tehnyt nuo korjaukset ja kone muutenkin hillitysti säistetty ja lähikuva kuomun läpi ohjaamosta on oiva lisä kuviin.
Alapuolen paneeliurat kyllä mielestäni ihan nätit.

Kyljen tekstin kun osaisi vielä suomentaa. Siinä lukee, että jonkun puolesta, mutta kenen tai minkä?
Jos olisi mahdollisuus tähdittää, niin kyllä aikalailla roimasti niitä tulisi.

Kaunista ja huolellista työtä. Hyvä!
Hienoa nähdä upeita lopputuloksia sarjoista, jotka eivät ole valtavirtaa, tamigawaa tai Eduardia. Näihin rakentaja joutuu panostamaan saadakseen aikaan kelvollisen lopputuloksen. Tässä on oiva esimerkki sellaisesta. Kuten Timo edellä toteaa, kaunista ja huolellista työtä.
Upea Yak!! Erittäin tasapainoinen lopputulos. Mielenkiinnosta kysyn, että mitä Tamiyan sävyjä käytit maalauksessa?

Jos olisi mahdollista pisteyttää:**** 1/2
Matti M 14.12.2022 18:44 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo ja Mauri!

Tuo oikean kyljen teksti on suomennettuna Nikolain puolesta, yksikön päällikkö halusi kunnioittaa kaatunutta toveriaan muistokirjoituksella.
Matti M 14.12.2022 18:51 Vastaa lainauksella
Kiitos Petri.
Vihreä on xf-89 dark green 2, musta xf-69 NATO black, alapuolen sininen xf-23 light blue johon lisäsin vähän xf-5 sinistä.
Kiitos!