Pienoismallit.net

LVT(A)1

Peleliu saaren rannalla

LVT sarjan ajoneuvojen historia juontaa juurensa vuoteen 1935. Alunpitäen kyseinen konsepti suunniteltiin siviilikäyttöön, pelastustehtäviin suoperäisiin maastoihin. Yhdysvalloissa on monta järvisoista aluetta missä muut ajoneuvot eivät pärjänneet.

LVT sana tulee sanoista landing vehicle tracked. Ensimmäiset sotilaskäyttöön tarkoitetut vaunut(LVT-1) tuotettiin Food machinery corporation tehtailla. Kyseinen yritys oli tunnettu hyönteismyrkkyjen ja muiden maataloustuotteiden valmistajana.
LVT-1 pystyi kuljettamaan 18 täysvarustettua sotilasta tai 2500 kg lastia. LVT vaunuja käytettiin ensimmäistä kertaa hyökkäystehtävässä Guadalcanalissa.

Myöhemmin huomattiin LVT vaunujen haavoittuvuus ja niiden rinnalle kehitettiin tulitikut vaunuja LVT(A) vaunut.

Kyseinen vaunu mitä mallini esittää on LVT(A)1 vaunu. Vaunu oli varustettu panssaroidulla yläkatteella johon oli asennettu hieman muokattu stuartin torni. Aseistuksena 37 m tykki ja 3 30 cal konekiväärin.

Malli on italerin tuottama malli. Käytin sarjan omat telat mitkä on mallia vinyylikumi telat. Ripustuksen toteutin nuppineuloilla.
Malli oli mukava rakentaa, käytin sarjan lisäksi eduardin photo etchejä.
Lisäksi omia modauksia. Figuurit on kasattu monesta eri sarjasta, alusta puineen omaa tuotantoa.

Kommentit

Matti M 21.1.2023 14:21 Vastaa lainauksella
Vähän harvemmin nähty malli, taitaa olla ensimmäinen laatuaan tällä sivustolla.
Hyvän näköinen viimeistely, figuurit on aina hyvä lisäys ja nämä istuvat hyvin malliin.
Ranta on erittäin aidon näköinen, kelpaa katsella :)
AKK 21.1.2023 16:17 Vastaa lainauksella
Kiitos Matti. Tämä italerin malli olikin mukavan yksinkertainen rakennettava. Figuurit on kasattu monen valmistajan eri osista, jotta kirurgisia toimenpiteitä piti tehdä useita, jotta istuivat hyvin. Kiitos, tämä onkin ensimmäinen kerta kun käytän vesivalua, AK:n tuotteet on kyllä huipputuotteita, suosittelen kertakaikkiaan.
Hyvännäköinen kokonaisuus. Italeri on näköjään onnistunut letkuteloissakin sen verran hyvin,että aftermarket tuotteille ei ole välttämättä tarvetta,kuten letkutelojen kanssa usein on. Sen verran pilkun viilausta,että saari,jolle vaunu on rantautumassa on Peleliu,ei Peleilu. :)
AKK 22.1.2023 08:50 Vastaa lainauksella
Kiitos Veli-Matti. Italerin telat on kohtuulliset, after market telat olisivat olleet A kalliit ja b todella työläät rakennettava. Italerin teloissa oli sisäpinnassa ikävästi näkyvissä valupainaumia mutta muuten kelvollinen detaljointi. Suurin työ oli saada telat luonnolliseen asentoon, sen toteutin nuppineuloilla. Kiitos oikaista:)