Pienoismallit.net

88 Itk 39/43 ss

Jatkosota 1944

Nelimottinen…Se on PETLJAKOV KASI!!!

Tykki suomalaistettu Zvezdan soviet 85mm aa gun:ista…tykkiin tehty/lisätty noin 30 omatekoista osaa/veiviä/johdotusta, tykin merkinnät ja mittaristot dekaaleilla, dekaalit piirrelty coreldrawilla ja printattu omalla printterillä…4 figuuria tuli setin mukana loput ovat muista Zvezdan seteistä lainattuja, figuureihin tehty suomimuokkaukset, sekä kahden figuurin asentoja muokattu, päitä vaihdettu ja kahden figuurin käsiin aseteltu uudet ammukset. Ammuslaatikot omaatuotantoa, niiden pipertämisessä meni kotvanen (126 osaa pikaliimalla) alusta 100x85x2mm vaneri, joka pohjustettu Tamiyan diorama texturepaintilla+kuivaharjaus+battlefieldin sirotetta, rehut greenstaffworldiltä ja tajimalta.

kaikki maalattu vallejon akryleillä
Referensseinä käytetty sotasammon kuvasarjaa kyseistä tykistä.

Saksalaiset saivat runsaasti sotasaaliiksi venäläistä 85mm ilmatorjuntakanuunaa, saksalaiset porasivat niiden putket 88mm:siksi ja käyttivät niitä flak 37 tykkien rinnalla.
Suomi osti saksasta 1944 18kpl näitä tykkejä, niistä muodostettin kuusi erillistä patteria…sodan aikana näillä tykeillä suojattiin tärkeimpiä kaupunkejaimme.

Kommentit

Mieleni tekee määritellä Johanin tunnettu käsiala 1:72-skaalassa taianomaiseksi. Yksityiskohdat tässä mittakaavassa vaativat uskomatonta käden ja silmän yhteistyötä. Sen lisäksi pystyt myös luomaan myös tässäkin asetelmassa tunnelman, jonka pystyy aistimaan. Mielenkiintoinen detalji oli tuo 85-millisten muuttaminen 88-millisiksi. Kaikkea sita oppii näiltä sivustoilta. Onneksi olkoon hienosta työstä, edelleen yhtä vaikuttavaa.
Johan on taas Johan onnistunut loihtimaan aivan käsittämättömän upean pikkuskaaalan dioraaman.
Piti katsoa kuvat moneen kertaan ja niiden, sekä tuon työmäärän perusteella pojotin.
Milloinhan ja missä sinun taidettasi saisi nähdä livenä?
WAU!
Johan iski jälleen näytille mykistävän mallin… Tästä löytyy taas pitkäksi aikaa katseltavaa😊

PIDÄN isosti!!
Todella hieno. Yksityiskohdat uskomattomia, ottaen huomioon mittakaavan. Aihe valinnata lähellä sydäntäni ja säväyttää kyllä. Suomalais-ilmatorjuntamalleja ei ole koskaan liikaa.

Helsingissä oli ainakin 2 kpl 88 itk 39/43 s patterita. 108.(LATO) ja 91.(RATA II) Raskasilmatorjuntapatterit. Molemmat asemissa vuorollaanmm. Viikin pelloilla, toimien johtopatterina yhdessä IRJA tulenjohtotukan kanssa. 91. patteri oli koottu vanhemmista ikäluokista ja sitä kutsuttiin myös nimellä "LUUVALOPATTERI".
Matti M 6.3.2023 19:15 Vastaa lainauksella
Huipputyötä taas Johanilta, muutostyöt pikkuskaalassa myös mykistäviä.
Kiitokset Panulle, Timolle, Petrille ja Jarnolle huippumukavasta palautteesta:)
Timo tällä hetkellä ei oo suunnitelmissa viedä näitä mihinkään näytteille, Mutta jos joskus poikkeat turun suuntaan, niin ”privat show” onnistuu sinulle varmasti. Jarno kiitos lisäinfosta…Tässä taitaa sitten olla kyseessä juuri tuo ”ikämiesten”Luuvalopatteri:)
Upeaa työtä Johanilta. Kiitos myös kattavasta historiikista.
Jälleen kerran huikea teos. Pieneen tilaan saa näemmä mahtumaan paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, kun tekijä osaa hommansa.
Kiitokset Matille, Pentille ja Timo-Matille arvostavista arvioista ja tsempatiasta :)
Mitä tähän voisi sanoa?
Jälleen kerran Johanilta loistava dio tässä mittakaavassa.

Kiitos!
Ansaitut onnet.
Nyt osui onnittelukranaatti jetsulleen!
Matti M 13.3.2023 16:33 Vastaa lainauksella
Onnittelut täältäkin.
Kiitokset tähdittelijöille ja onnittelukranaateista :)