Pienoismallit.net

McLaren MP4/2B

Valmista

Vähän oletettua työläämmäksi ja aikaa vievämmäksi projektiksi muodostunut McLaren on valmis minun osalta. Viimeisen päivityksen jälkeen viimeistelin johdotuksen. Renkaiden kulutuspintaa hioin, lisäsin rengasdekaalit ja hieroin vähän Tamiyan meikkipaletista likaa kylkiin. Katteet ja siipien osat kiillotin lapuilla ja Tamiyan tahnoilla. Työläin vaihe viime päivityksen jälkeen oli tuon mustan keulapalan viimeistely. Päähänpistona rupesin korvaamaan valetut niitit irrallisilla 0,6mm niiteillä… Tiedä tuliko siitä nyt sen kummempi, mutta aikaa niittien laitossa ainakin meni. Takasiipi on myös tahtoo aina olla aika hankala kasattava niin, että se on suora. Ei se ihan vinkkelissä ole kun mitalla mittaa, mutta kelpaa ainakin minulle.

Pitkään pohdin teenkö Laudan vai Prostin auton. Prost on yksi kaikkien aikojen suosikki kuskini, mutta päädyin kuitenkin Laudaan, kun sen autoa ei varmaan muussa yhteydessä tule rakennettua. Laudan -85 kausi ei kovin putkeen mennyt. Suurin osa kisoista päättyi tekniseen vikaan. Lisäksi Lauda oli yhdestä kisasta sivussa loukkaantumisen vuoksi. Yksi voitto sentään tuli Hollannista.

Kaiken kaikkiaan kelpo rakennussarja, jota uskallan suositella. Tätähän on tehty 4/2, 4/2b ja 4/2c versioina, joiden erot aika pienet keskenään. 4/2c olisi tietysti ollut mielenkiintoisempi rakentaa, kun Keke ajoi sillä. 4/2c on tuorein näistä ja sitä saattaa vielä ehkä jostain saadakin uutena. Jos Beemax tai Nunu päättäisi tehdä myös 4/3 tai 4/1 mallit niin menisi kyllä hankintaan.

Kommentit

paavo p. 17.3.2023 18:17 Vastaa lainauksella
Täydellistä. Niistä dekaaleista vielä, eikös Keken mp4/2c:ssä löydy sekä Good Year- että Shell-dekaalit? Vielä jännä kuriositeetti että nuo punaiset Marlboro-logot oli molemmissa sarjoissa laatikosta otettuina neliskanttiset, mutta Nunun lisäosa-sarjassa, ainakin mp4/2c:lle, niissä oli lisätyt pisteet keskellä avittamaan leikkelemistä oikeaan muotoon. Miten sait mustan nokkakartion kiinni monokokkiin kun leikkasit muovit sen alta pois?
Matti T 18.3.2023 09:27 Vastaa lainauksella
Kiitos.

Keken 4/2c:ssä oli myös Good Year ja Shell-dekaalit. En omista tuota Nunun rakennussarjaa, mutta kuvien perusteella, ne näyttäisivät tulevan Nunun paketissa mukana. 4/2c:ssä on Shell dekaali myös tuon TAG turbo tekstin tilalla. Takasiiven Saima tekstin tilalla 4/2c:ssa on Segafredo mainos. Tuulilasin Saima tekstin tilalla on TAG heuer mainos. Muuten mainosteippaukset oli samanlaiset (toki kisakohtaisia eroja saatoi olla). Nuo Malboro logot on tosiaan aika helppo leikata itsekin oikeaan muotoon, Itse jouduin ne myös leikkaamaan, kun tuhosin aftermarket dekaalit. Marlboro tekstejä jouduin myös paikkailemaan mustalla tussilla.

Beemaxin paketista nuo Shell ja Good Year logot ilmeisesti puuttuu sen takia ettei edelleen toiminnassa olevan Mclaren tallin nykyisiin rengas ja öljy -toimittajiin kuulu kyseiset yhtiöt. Eikä Mclarenilta herunut lupaa niiden julkaisemiseen. Sitä en tiedä miksi Nunu:lta ne löytyy.

Tuo nokkakartio on se alkuperäinen muovinen kartio, jonka sahasin alkuvaiheessa irti. Kartio on paksua muovia, jossa liimapinta-alaa riittävästi liimaamiseen. Lisäosa sarjan metallisen syövyte kartion jätin kokonaan käyttämättä, kun en saanut sitä muokattua sopivaksi.
Lisenssi/lupaongelmistahan ne dekaalien puutteet tai tahalliset väärinkirjoitukset yleensä johtuvat. Onneksi on yleensä korvattavissa afterisetillä jos se sitten vähän maksaakin ekstraa.

Mallista voi virheitä etsiä jos tahtoo, omasta mielestäni se menee tietyn pisteen jälkeen turhaksi nillittämiseksi, tässä se raja on ylitetty. Rakentaja näkee aina niitä, mutta omaan silmään on hyvin onnistuneen näköinen. Eikä tätäkään turhan usein ole tullut nähtyä missään valmiina, usein tuntuu olevan se mp4/5 yleisin.
Ihan ansaittu viikon malli. Hyvin olet saanut dekaalit korjattua. Ainakaan minun silmään ei osu yhtään ryppyä. Renkaat on mielestäni tosi onnistuneet. Katteet näyttäisi myös olevan hyvin paikoillaan, vaikka olin lukevinani että niiden kanssa oli ongelmia. Tässäkin detaljien lisääminen tekee paljon lopputulokseen. Mutta tuppaa vain viemään paljon aikaa.
Matti T 27.3.2023 19:38 Vastaa lainauksella
Kiitos ja kiitos tähtiä antaneille myös.

Ensimmäisen lakkakerran jälkeen hioin ryppyyn menneet dekaalit sileiksi. Dekaalit meni kohoumien kohdalta puhki, mutta sain mustat kohdat korjattua mustalla tussilla ja marlboro logot oli aika helppo leikata uudet dekaaliarkin punaisesta kohdasta. Lisää lakkaa päälle ja mielestäni hyvin onnistui "paikkaus". Renkaat hioin aika karkealla 60 paperilla, jota mietin tehdessä että onko liian karkeaa. Aftermarket rengasdekaalit istui myös hyvin, jota vähän jännitin etukäteen.

Tuolta puolelta mistä tuo pääkuva on kate asettuu ja pysyy hyvin paikoillaan. Toisella puolella kate asettuu hyvin, kun painaa sormella paikoilleen, mutta nousee hetken kuluttua ylös. Laitoin ilma-aukosta pienet ilmastointiteipin palat pitämään katetta aloillaan. Edelleen tällä puolella on isompi rako kuin toisella, mutta aika hyvin sain rakoa vedettyä pienemmäksi. Mutta kuten Markus tuossa aiemmin totesikin niin kyllähän sitä aina jotain isompaa tai pienempää virhettä tulee. Siinä vaiheessa kun rakennan täysin virheettömän ja täydellisen mallin voinkin lopettaa tämän harrastuksen.