Pienoismallit.net

McLaren MP4/2B

Kaapeleita ja detaljeja

Tämä edennyt siihen vaiheeseen, että moottori ja ripustukset on paikoillaan ja aloitin lisäilemään johtoja sun muuta detaljeja. Tilaa katteen alla ei ole paljon ja katetta täytyy sovittaa aika ajoin paikoilleen, että lisätyt tavarat mahtuu. Hioin sisäpuolelta ohuemmaksi katetta myös, että olisi hieman enemmän tilaa sen alla.

Aika paljonhan näitä formuloita näkee rakennetun, että katteet on liimattu siististi paikoilleen.Tai tehty ns. avoin malli missä katteita ei ole yritettykään saada sopimaan paikoilleen ja katteet on siististi omassa telineessään auton vieressä. Itse tykkään ainakin yrittää tehdä, että mallia voi esitellä joko katteet irti tai paikoillaan. Kuivasovituksessa kaikki sopi hienosti paikoilleen, mutta maalauksessa yllätys yllätys kate taipui sen verran, että peräosasta ei tahdo pysyä paikoillaan. Sormilla painamalla se taipuu kyllä paikoilleen, mutta bongaa ylös hetken kuluttua. Jos siihen vielä keksisi jonkin pidikkeen…

Hieman ihmetyttää rakennussarjan jalkatilan autius. Sarjassa ei tullut polkusimia, eikä sammutinta tai muutakaan jalkotilaan. Saman valmistajan Brabham sarjassa ne oli. Polkimia en ruvennut tekemään, mutta sammuttimen veistelin valurangasta.

Kommentit

Hyvältä näyttää. Henkilökohtaisesti juuri moottorin detaljointi viehättää ja on kiva katsella mallarikollegoiden tuotoksia ja ottaa opiksi.
Matti T 2.3.2023 17:21 Vastaa lainauksella
Hienoa jos jotain uutta näistä meikäläisen tekemisistä saa. Itsekin koetan ammentaa uutta toisten tekemisistä.
Moottoriosasto on aika mustan puhuva. Yritin käytää tässä mustan eri sävyjä ja kiiltoasteita Salmisen Markukselta opitun mukaan.
Hienoa kuulla että idea on siirtynyt eteenpäin, ettei turhaan tule kirjoiteltua omia yritelmiä. Tuokin olisi ollut aika tylsän näköinen jos olisi kaiken maalannut pelkästään puolikiiltävällä ja kiiltävällä mustalla. Nyt eloa ja syvyyttä on jo aivan eri tavalla.

Yhdellä maalilla saat myös erinäköisen lopputuloksen riippuen siitä suihkiiko sen suoraan muoville vai vetääkö pohjamaalin tai -värin alle. Etenkin alcladit ym. metallimaalit tuottaa tekstuuriltaan täysin erinäköistä pintaa.