Pienoismallit.net

McLaren MP4/2B

Vähä nopeampi kuin pikkujoulusta konttaava juhlija

Pikkasen alkaa aikaa enemmän vaativalta projektilta vaikuttamaan tämä, kuin alun perin uumoilin. Mutta mihinkäs tässä kiire on. Rakentaminen on mallarin parasta aikaa. Hyllyssä kerkeää sitten happanemaan tämäkin valmistuttuaan…

Moottori on edennyt siihen pisteeseen, että seuraavaksi se kiinnitetään alustaan kiinni ja siinä vaiheessa moottori/vaihdelaatikkoon kiinnitetään loput osat. Nyt hyvä vielä kuvata irrallaan moottori. Mottori on maalattu Vallejon puolikiiltävällä alumiinilla ja vaihdelaatikko MRP:n gunmetal värillä ja kuivaharjattu steel sävyllä. Vaihdelaatikko/moottori koostuu kahdesta yhteen liimatusta puoliskosta, jonka sauma todella hankala kitata perästä umpeen. Jatkoin perää pellistä taivutetulla pyöreällä jatkeella ja laiton toisesta sarjasta jääneen ison mutterin perään, niin sain siistittyä sen.

Monokokkiin sain eturipustukset jarruineen ja penkin kiinnitettyä. Keulaan tulee "keulapala", joka on oikeassa autossa mustaksi maalattua metallia. Detaljisarjassa tuli tähän hieno syövyteosa, joka oli ehdottomasti menossa tähän malliin, mutta tarkempi sovittelu paljasti, että kyseinen "nokka" on armotta liian suuri. Syövyteosat on tarkoitettu liimattavaksi mallin muovinokan päälle ja kun olen hionut monokokista kohokuviot se on pienentynyt. Hankalaksi tai mahdottomaksi menee metallinokan pienentäminen joten ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa jäädä muovinokan käyttö.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!