Pienoismallit.net

McLaren MP4/2B

Korin maalausta.

Aloittelin Mclarenin legendaarisen puna/valko maalauksen pohjamaalaamalla valkoisella Mr. Surfacer pohjamaalilla, jonka päälle Tamiyan LP sarjan perus valkoinen maali. Valkoisen kuivuttua teippailin osat punaista varten. Korissa oli kohokuviona rajat mistä kohti pitäisi teipata, mutta hioin nämä pohjatöissä pois, joka hankaloitti melkoisesti teippien laittoa, mutta en halunnut koholla olevia rajoja. Toinen vaihtoehto olisi ollut käyttää mallin mukana tulleita punaisia siirtokuvia maalin sijaan. Tuli hankittua Number5 sarjan MP4-red maalia, niin päädyin maalaamaan. Tiedä sitten kummalla tavalla tulee parempi. Peräosan sisäkaarteessa maalisumu karkasi pikkasen, mutta ihan tyytyväinen olen rajauksen onnistumiseen. Number5 maalit on mattapintaisia ja tarvitsee vielä lakan pintaan. Lakkaan ohuelti seuraavaksi ja lakan päälle dekaalit, jonka jälkeen lisää lakkaa.

Youtubeen tullut vähän aikaa sitten mielenkiintoinen video, jossa -80 luvun Mclaren suunnittelija Steve Nichols kertoo tuon ikonisen maalausprosessin, joka on yllättävän samanlainen kuin minullakin. Valkoinen pohjamaali, teippaukset + punainen maali ja UV-lakka viimeisenä päälle. MP4/4 auton maalaukseen kului 8kg maalia, joka oli suunnittelijan mielestä hirvittävän painava määrä, kun kaikki osat haluttiin mahdollisimman keveiksi. Tallipäällikkö Ron Dennis vaati myös, että autot maalattiin joka kisan jälkeen uusiksi, että ne oli siistin näköisiä. Vanha maali poistettiin ennen uutta maalia, ettei maalikerroksesta olisi tullut liian painavaa ja maalinpoistoaineen kanssa piti olla tarkkana ettei se "syönyt" hiilikuitua.

Sain myös ratin, kojelaudan ja jarrut valmiiksi. Ratin keskiöstä poistin kaikki valetut "myhkyrät" ja lisäsin omat niitit ja katkaisijan. Keskiön keskellä oli myös valussa syntynyt kuoppa, jonka pääsin tasoittamaan. Kojelaudasta poistin myös kaikki valetut nappulat mittarikehiä lukuunottamatta ja lisäsin erilliset katkaisijat ja nupit.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!