Pienoismallit.net

McLaren MP4/2B

Aloitusta

Aloitin sahaamalla monokokin ja muita osia pienempiin erillisiin osiin, että pystyn paremmin detaljoimaan ne. Tämä johti lisätöihin, kun kaikki joutuu hiomaan ja kittaamaan palastelun jälkeen. Monokokissa oli valettuna kohokuvio, jonka tarkoitus ilmeisesti imitoida hiilikuitua. Tämä ei mielestäni kyllä ole yhtään realistisen näköinen, eikä oikeassa autossakaan tällaista ole. Niinpä hioin monokokin sileäksi.

Kommentit

paavo p. 24.11.2022 20:06 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen projekti. Meinaatko maalata rengasvalmistajan logot renkaiden sivuihin vai hioa Michelinin kumien valut pois ja laittaa siirtokuvat? Itellä on tuo auto kans vaiheessa.
Matti T 26.11.2022 10:13 Vastaa lainauksella
Onpas mielenkiintoista, että sama auto työn alla samanaikaisesti. Ei kuitenkaan ihan tuore malli. Mullakin oli pari muuta vaihtoehtoa mitä ruveta tekemään, mutta arpa osui tämän kohdalle.

Vuonna -85 McLaren käytti Good Yearin kumeja. Jos on Michelin kumit niin silloin on -84 (MP4/2) malli kyseessä. Tässä ei tullut Good Year (eikä Michelin) siirtokuvia mukana. Olisi kiinnostavaa tietää miksi Shell ja Good Year logot puuttuu. Sätkämainoksten puuttumisen ymmärrän. Mutta tarkoituksena on jälkimarkkinoilta hommattuja dekaaleja käyttää renkaissa. Renkaat vaikuttaa täsmälleen samoilla muoteilla tehdyiltä kuin Brabhamin kumit. Siinä käytin paketissa mukana tulleita Michelin siirtokuvia. Ne asettui mielestäni varsin hyvin renkaiden kylkiin. En hionut silloin kylkiä, ainoastaan kulutuspinnasta sauman pois. Nyt on eri valmistajan dekaalit kyseessä, että saa nähdä miten ne asettuu. Jos ei asetu niin sitten pitää yrittää keksiä jotain muuta.

Oletko hankkinut lisädekaaleja tai detalji sarjaa tähän? Malli vaikuttaa varsin hyvälle suoraan paketista rakennettuna, mutta ilman erikseen hommattavia dekaaleja jää kyllä tosi orvoksi, kun suuri osa logoista/mainoksista jää puuttumaan. Detail Up sarjassa onkin sitten hulppeat 3 arkkia hiilikuitudekaaleja, joilla saa mallin kuorrutettua yltä päältä ja niiden laiton jälkeen ei kyllä heti tee mieli tehdä hiilikuituformulaa…
paavo p. 26.11.2022 19:40 Vastaa lainauksella
Eipä ole tälläkertaa aftereita tähän malliin. Maailmallakin ( netissä ) ne ovat aika hakusessa.
paavo p. 27.11.2022 17:06 Vastaa lainauksella
…Korjaan: dekaalisarjoja löytyy ihan Suomestakin jos haluaa kit bashingia eri mp4:en välillä. Beemaxin oma lisäosasarja on hakusessa…voinee ( ehkä ) löytyä evil-baysta, eri asia paljonko siellä pitää pulittaa.
Matti T 27.11.2022 21:29 Vastaa lainauksella
Joo dekaaleja kyllä löytyy. Itse luottanut Italialaiseen TB Decals&Models, jossa hyvä valikoima ja parin euron postikuluilla tulee postilaatikkoon kirjeenä dekaalit. Ainoa negatiivinen juttu on, että kirjekuorella kestää toista kuukautta saapua kotiin.

Itse sarjan ostin Suomesta, mutta tuota Detail-Up sarjaa jouduin metsästämään maailmalta. Yhdestä verkkokaupasta onnistuin sen lopulta löytämään. Siitäkin on parisen vuotta aikaa.

Mutta mielestäni ilman tuota Detail-up sarjaakin sarja on todella mainio. Detail-up sarjassa tulevat monokokin hiilikuitudekaalit on todella erikoisen väriset, enkä käytä niitä. Youtubesta löytyy build video missä ne laitetaan paikoilleen. Linkki 11 minuutin kohdalla voi jokainen tehdä oman johtopäätöksen kyseisistä dekaaleista.