Pienoismallit.net

McLaren MP4/2B

Edellisen mallini tapaan myös tämä Formula kilpaili F1 sarjassa 1985 kaudella. Tämä on yksi suosikkikausistani formuloissa. Kisoissa kuljettajina oli kolme kovaa legendaa Alain Prost, Niki Lauda ja John Watson. John Barnard oli McLarenin pääsuunnittelija tuolloin ja hyvin pitkälti hänen suunnittelema tämä auto. Moottori oli Porschen käsialaa oleva V6 Turbomoottori, jossa ei ollut samanlaista huipputehoa kuten esim. Renaultin ja BMW:n koneissa, eikä aika-ajoissa pärjännyt kovin hyvin, mutta kisoissa auto oli hyvin kilpailukykyinen.

Malli on Aoshima/Beemaxin formula sarjasta johon hommasin myös saman valmistajan detail-up setin ja TBDecals:n sätkädekaalit. Ihmettelen miksi näistä tämän ajan McLareneista puuttuu myös aina myös Shell mainokset, no ne on onneksi myös aftermarket dekaaleissa. Lisäksi tarkoitus lisätä johtoa, liittimiä ja kaikkea mitä vaan osaan.

merkinnät

Sarjaan erikseen myytävässä detalijisarjassa on neljä arkillista hiilikuitudekaaleja, joilla mallin voi kuorruttaa melkeenpä joka puolelta. Monokokkiin tulevat hiilikuitudekaalit näyttivät kuitenkin minuun silmään väärän värisiltä ja kuvio liian isoa. Niinpä päätin olla käyttämättä niitä. Sovelsin netistä löytämääni vinkkiä maalata pronssi/mustalla mustalla, jolla kokeneemmat gurut olitämän ajan Mclarenin monokokkeja maalannut. Maalasin ensin pohjamaalin jälkeen Tamiyan pronssisävyllä, jonka jälkeen tummensin sävyä Tamiyan Smoke läpikuultavalla maalilla. Dekaalien jälkeen lakkasin kiiltävän pinnan GX114 lakalla. Pohja ja kyljet osat on…
Aloitin sahaamalla monokokin ja muita osia pienempiin erillisiin osiin, että pystyn paremmin detaljoimaan ne. Tämä johti lisätöihin, kun kaikki joutuu hiomaan ja kittaamaan palastelun jälkeen. Monokokissa oli valettuna kohokuvio, jonka tarkoitus ilmeisesti imitoida hiilikuitua. Tämä ei mielestäni kyllä ole yhtään realistisen näköinen, eikä oikeassa autossakaan tällaista ole. Niinpä hioin monokokin sileäksi.