Pienoismallit.net

1918

Kansalaissota aiheinen diorama 1:16. Figuurit fimomassasta ja konekivääri tehty osista mitä sattui löytymään.
esim.piippu on kuulakärkikynästä😄. Maastossa käytetty finnfoamia ja tasoitus laastia. Olen vielä aloittelija tässä harrastuksessa ja nää oli mun ensimmäiset figuurit mitä oon ikinä muovaillut
Alkuperäinen idea oli laittaa metallinetsinnästä löytyneet Hylsyt ja sota romut jotenkin tohon näytille mutta idea muuttui työn edetessä ja tein sitten löydöille oman alustan

Kommentit

Ekaksi dioraamaksi aika hyvä.
Tiiliseinät ja julisteet mukava lisä.
Myös Maxim on melko aidon näköinen.
Eniten plussaa tulee figuurien teosta. Ei ole ihan helppo tehdä niitä itse, vaikkakin ovat aika kookkaita. Niiden maalaustarkkuuteen kiinnitäisin sinuna tarkkuutta.
Tästä se sitten lähtee ja seuraava on taas astetta parempi.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Olisi kiva saada lukea sinun profiiliasi enemmän. Ikä ja millainen mallailutausta aikaisemmin…[/oftopic]
Tomi Filppu 12.11.2022 12:11 Vastaa lainauksella
Erinomaista jälkeä aloittelijalta! Hyvä, että on lähdetty rohkeasti toteuttamaan haastavia juttuja kuten figuurien skulptaus sekä tiilimuurauksen ja veden teko. Ja myös onnistuttu näissä.

Kaikkein haastavin osuus on onnistunut hyvin, kun figuurit ovat anatomisesti melko realistisia. Fimo ei ole materiaalinakaan sieltä helpoimmasta päästä figuurien tekoon, mutta toisaalta loputtomalla työskentelyajallaan se on hyvä valinta skulptauksen harjoitteluun.

Tiilet vaikuttaisivat olevan kooltaan ja mittasuhteiltaan kohdallaan ja laastiakin niiden välistä löytyy – nämä eivät ole kumpikaan ihan itsestäänselvyyksiä kaikkien pidemmällekään ehtineiden harrastajien töissä.
On kyllä vaikeaa uskoa aloittelijaksi, sillä niin hienon dioraaman olet saanut aikaiseksi! En osaa kuvitella mitään yhtä mahdottoman vaikeaa kuin ihmishahmon skulptaus. Maxim-konekiväärikin on erittäin onnistunut.

Nuo tiiliseinällä olevista julisteista olisin osan laittanut samalle puolelle ukkeleiden kanssa, koska nyt ne jäävät dioraaman taakse piiloon (vaikka olen itsekin syylistynyt joka puolelta katsottaviin dioraamoihin).