Pienoismallit.net

Citroën DS 21

Ranskalainen jumalatar

Yksi nuoruuteni nostalgisista autoista, josta olen aina halunnut rakentaa mallin, on kaunislinjainen ja tyylikäs Citroën DS 21. Japanilainen Ebbro on tehnyt rakennussarjat DS 19- ja DS 21-versioista, mutta kummankin valmistus on lopetettu, ja niitä on erittäin vaikea löytää verkosta. Minulle kävi kuitenkin onni, ja sain tilattua DS 21 -rakennussarjan Cornwallissa sijaitsevasta askarteluliikkeestä.

Citroën DS:t olivat etuvetoisia autoja, joita valmistettiin vuosina 1955-75. Citroën rakensi niitä yli 1,4 miljoonaa kappaletta. Ne olivat myös ensimmäiset massatuotantoautot, jotka oli varustettu hydraulisella jousituksella ja levyjarruilla. Citroën oli myös ensimmäinen autonvalmistaja, joka esitteli ohjauspyörää käännettäessä samaan suuntaan kääntyvät ajovalot. Citroënin nimi DS on itse asiassa ranskan kielen sanaleikki. "DS" nimittäin lausutaan täsmälleen kuten déesse, joka tarkoittaa "jumalatarta".

Ebbron rakennussarja oli erittäin laadukas, eikä minulla ollut mitään ongelmia mallin kokoamisessa. Yksityiskohtia oli paljon ja mm. konepelti ja etuovet olivat avattavat. Sarjaan oli myös saatu nuo suuntaa muuttavat ajovalot. Ne oli kytketty etupyöriin, ja ne todella kääntyivät (kuten oikean autonkin ajovalot) suuntaa muutettaessa. Ainoa kritiikkini aihe koski rakennussarjan ohjeita, joissa oli paljon epäselvyyksiä ja puutteita.

Korin väriksi valitsin tummanruskean. Sen sävy oli hyvin lähellä "bordeauxia", jonka Citroënin kotisivut antoivat korin ruskealle värisävylle. Mallin rakentamiseen käytin seuraavia maaleja.


Tamiya TS-11 kori
Revell 88 Lattia ja verhoilu
Humbrol 62 Nahkaistuimet
Humbrol 85 Mustat osat
Humbrol 3 Kiiltävät vihreät osat
Tamiya X-26 Läpinäkyvä, kirkasoranssi - suuntavilkut
Tamiya X-27 Läpinäkyvä, kirkas punainen - jarruvalot

Kommentit

Kaikin puolin hieno malli mienkiintoisesta autosta.
Joskus ollut aikeissa ostaa oikean mutta onneksi perehdyin korirakenteisiin…
Upea malli ”Isosta Kissasta”.
Tally-ho 25.10.2022 13:56 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteista Petri ja Jaakko..ja kiitos myös niille arvioitsijoille, jotka antoivat 2 ja 2,5 tähteä. Olisi mukava kuulla, missä kohtaa meikäläisen olisi pitänyt parantaa suoritusta.

t. Tally-ho
Tässä on sitä jotain.
Yksi hienoimmista ja aika yleisistä autoista aikoinaan vai johtuiko se minun yleistys siitä, että naapurin isäntä oli erikoistunut juuri tämän sitikan korjauksiin ja niitä seisoi pihat täynnä.

Kertomuksesi on varsin valaiseva ja kertoo, etä ihan laatikkoa ravistamalla tämä ei ole valmistunut - ja mikäpä sinun malleistasi olisi…
Malina tosi nätti eikä tässä ole savolaisukolla nokan koputtamista kuin vaan kadehtia upeaa teostasi
Matti T 25.10.2022 17:41 Vastaa lainauksella
Onpas nätti Iso Kissa. Semmoinen mielikuva, että tämä oli aika kallis ja erikoinen auto aikoinaan? Olisiko ollut joku samannäköinen, mutta halvempi versio mitä Suomessa yleisemmin.

Tuo ruskea väri sopii ajan ja mallin henkeen todella hyvin. Sisusta on todella hyvin onnistunut. Katoin, että onko yksipuolainen ratti oikeassa asennossa, mutta onhan nuo renkaatkin vähän kääntyneet… Tuo pyöreä pylpyrä on vissiin jarrupoljin?
Tuon DS:ää pienemmän version mallinimi oli Citroën GS
Matti T 25.10.2022 19:31 Vastaa lainauksella
Googlettelin vähän, niin saman korin omaava, mutta halvempi ja yksinkertaisempi versio on ID 19 tai D-Super. Varmaan näitä ollut suurin osa Suomeen tuoduista tämän näköisistä autoista. Nettiautossa yms. kuulemma Citroen harrastajien mukaan monesti myynnissä DS, mutta paljastuukin ID/D-Super malliksi.
Hieno on. Kaunotar ja hirviö löytyvät molemmat pihalta 1:1 skaalassa. Vararengas ainakin omassani on niin että sisäpuoli ylöspäin ja "tunkki" ym. renkaanvaihto vehkeet siinä vanteen syvennyksessä. Lisäksi vararengas hihnoilla kiinni.
Tally-ho 25.10.2022 19:54 Vastaa lainauksella
Toni, Matti, Petri ja Timo

Kiitos kaikille mukavista ja positiivisista kommenteista!

t. Tally-ho
Esikuvan ulkonäöstä en tiedä mutta malli on nätti. Yhden rakenteluvinkin antaisin kuitenkin tästä(kin) kun kerran selkeästi tykkäät parantaa omaa työnjälkeäsi: ajovalojen lasi on tässä maalaamatta. Reunuksen erottaa kuvissa selkeästi, tästä pääsee eroon (ja samalla häivyttää kirkasosan paksuuden) kun maalaat korin sävyllä lasia kiertävän reunuksen. Eli tässä tapauksessa kun käytit spraymaalia, ota pieni määrä pullosta erikseen ja kierrä vaikka hammastikulla maalaten tuo reunus.
Tally-ho 25.10.2022 21:23 Vastaa lainauksella
Kiitos Markus erittäin hyvästä vinkistä ja kommenteistasi 👍

t. Tally-ho
Riippuen miten pitkälle haluat autonrakentelua viedä, suosittelisin vielä esimerkiksi konehuoneen puolella käyttämään useaa eri mustan sävyä ja kiiltoastetta. Nyt vaikuttaa ainakin kuvassa siltä että on käytetty yhtä tai kahta väriä.

Käytän itse yleensä ehkä viidestä kahdeksaan eri mustaa yhdessä. Tuntuu maalausvaiheessa tyhmältä, mutta osia liimatessa kokonaisuudesta tulee "kokonaisempi". Kiiltävä, puolikiiltävä, satiini ja matta sopivasti ristiin tuo huomattavasti lisää elävyyttä kun siihen lisätään kaikki muut värit mustan ulkopuolelta.
Tally-ho 27.10.2022 19:15 Vastaa lainauksella
Kiitos Markus erittäin hyvästä vinkistä. Olet ihan oikeassa, että mustan eri sävyjen käyttö tuo lisää elävyyttä konehuoneesee. Seuraavassa projektissani tulen käyttämään tuota vinkkiä hyväkseni!

T. Tally-ho
Jouko Luoto 11.12.2022 20:20 Vastaa lainauksella
Kiitos hyvästä vinkistä. Olen viirua etsinyt vuosikymmeniä. Nyt tiedoillasi tilasin sen Espanjasta. T: Joke
Olipa Markukselta oiva vinkki.
En ole tajunnut, että noin monia mustia on edes olemassa.
Öljyväreillä olen tehnyt syvyyttä ja näyttävyyttä, mutta tuollaiseen tarkkuuteen ai pääse kuin ruiskulla.
Kiitti kuitenkin vinkistä.