Pienoismallit.net

F6F-3

Lt. Alexander Vraciu, VF-6, USS Intrepid, helmikuu 1944

Eduardin Profipack-paketoinnista kasattu Hellcat. Esikuvana romanialaiset sukujuuret omanneen Alexander Vraciun lentämä yksilö (esikuva on edelleen lentokuntoisena Yhdysvalloissa). 19.6.1944 Vraciu onnistui ampumaan yhdellä lennolla alas 6 Yokosuka D4Y "Judya". Hän saavutti kaikkiaan 19 ilmavoittoa.

Malli on rakennettu suoraan laatikosta lukuun ottamatta sarjan mukana tullutta kokonaan harmaasta muovista valettua tähtäintä, johon korvasin läpinäkyvän osan sekä antennilankana käytettyä elastaanilankaa. Malli on maalattu Tamiyan maaleilla ja lakoilla ja vanhennettu Abteilungin ja Ak Interactiven tuotteilla.

Kommentit

Tätä on ihan pakko kommentoida ja pojotella.
Menisi isommastakin skaalasta kuin veitsi voihin.

Maalaus upeaa ja siihen saatu elävyyttä Abteilungin ja Ak intenractiven tuotteilla. Niiden käyttö on onnistunut mielestäni mainiosti.
Säistys kohdillaan, mutta alapuolelle ei hirveästi näe. Se mitä näkyy näyttää mukavalle.
Tarkka työtä myös sisuskalut, jotka ei tuohon kokoon ole ihan simppeli homma.
Eniten silmiin pistä nuo aikalailla suuret kansallisuustunnukset? Ovatko ihan oikean kokoiset?
Katselin muutamia referenssikuvia ja minusta ne ovat ainakin koneen rungossa pienempiä.
Niitä olisi myös voinut säistää, kun näyttävät niin puhtoisilta.
Kokonaisuudesta pojotan ja otan huomioon yleensä mallin teon haasteet, pintakäsittelyn ja esim. tuossa skaalassa ohjaajan kabyysin.
Hieno malli, kun vain näkisi livenä joskus.
Olli J. 20.10.2022 19:13 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo! Kyllä niiden runkotunnusten koko pitäisi olla aika oikein (kannattaa laittaa hakusanaksi esim. ”vf-6 hellcat”) Sen sijaan niiden sinisen sävyn kanssa oli vähän ongelmia…
Olli J. kirjoitti:
Kiitos Timo! Kyllä niiden runkotunnusten koko pitäisi olla aika oikein (kannattaa laittaa hakusanaksi esim. ”vf-6 hellcat”) Sen sijaan niiden sinisen sävyn kanssa oli vähän ongelmia…
no niin kyllä on. Melkoisia maalitauluja vihulaisten koneille.
Hellcat on varmasti US. koneista se paras, joka otti osaa WWII kähinöihin sen loppuvaiheissa idässä. Tätä mallia kun tutkailee, niin Eduardin Profipackin kaikki hienot mahdollisuudet ovat käytetty hienosti. Sanoisin, että nämä mallisarjat ovat parhaita mahdolisia, mistä voi vaan Hellcatin tehdä tässä skaalassa. Odotan vain milloin Arma Hobby tekee Wildcatin seuraajaksi Hellcatin ;)
Mutta tämä. Hienoa toteutusta kaikin puolin. Et ole kertonut teitkö maalauksen ruiskulla vaiko siveltimillä?

Veikkaan, että ruiskuilla? Värirajat ovat kuitenkin aika terävät. Onko se tarkoituksellista, että haluat korostaa, että ne oikeasti olivatkin aika terävät, ainakin osassa koneista? Se helpoittaisi meidän sivellinmaalareiden elämää, kun ei niin enää tarvitsisi kiinnittää huomiota värirajan epäterävyyteen ;)

Kiitos hienosta mallista!

MK
Olli J. 21.10.2022 14:24 Vastaa lainauksella
Kiitos Mika! Malli on maalattu ja säistetty ruiskulla, siveltimillä ja akvarellikynillä! :) Mutta ruiskulla maalattu siis perusvärit pintaan. Aikalaiskuvien perusteella värirajat ovat ainakin joissain yksilöissä tosiaan melko terävät. Minunkin oli tarkoitus maalata rajat vapaalla kädellä, mutta kuu ja tähdet olivat taas siinä asennossa, että ruisku ei suostunut millään yhteistyöhön. Ei, vaikka kokeilin kaikki mahdolliset ohentimet ja retarderit. Lopulta käytin apuna sinitarramaista masking puttya. Tässä skaalassa terävä väriraja ei mielestäni haittaa.
Ollille taputukset oivasta mallista ja myös sen taustoituksesta. Maalaus on juurikin esikuviensa mukainen. Eritoten yläpuolen (ocean green) on metka väri, kun se valistuksesta johtuen heijastuu joko vihreänä tai sinisenä. Pinta näyttää todella hienosti meriveden suolaamalta. Ja tuo ruiskuongelma - ah, kuinka tuttua ja hermoja jäytävää.
Olli J. 22.10.2022 10:46 Vastaa lainauksella
Kiitos Pentti!