Pienoismallit.net

1968 Chevrolet Chevelle SS 396 2-Door Sport Coupe

Southern Pisang Ambon

Jousitusta laskettu ja asennettu oikeat metalliset kierrejouset. Renkaat & vanteet Pegasuksen kuvastosta. Vaihdekeppi ja vilkun viiksi ovat niin ikään metallisia itsevalmistettuja osia. Takaikkunan sisäverho on myös scratch-askartelun tuotos.

Korin maali on pohjustettu Tamiyan primerilla, jonka päälle on vedetty kiiltävien keltaisen ja sinisen seos eli jonkin sortin limevihreä. Sen jälkeen helmoihin maalattiin helmiäisvalkoisella raidat, ja kattoon tyyliteltiiin Etelävaltioiden lippua muistuttava motiivimaalaus. Koko komeus sävytettiin vihreällä kuultolakalla, ja lopuksi lakattiin kiiltävällä lakalla, helmiäsilakalla ja vielä kiiltävällä lakalla.
Korin maalipinta on lopuksi vahattu (Tamiya Polish).

Sisustan keltainen pohjaväri "koristeltiin" maalaamalla mustia kuvioita, ja näin saatiin tyylitelty kuosi lähes 60-luvun lopun tyyliin. Vaikkakin vanteistus on 2000-lukulainen, niin sopiva kontrastihan tuo on niin värien kuin rakentelutyylien sekoittamisenkin suhteen, vai mitä?
Vanteet ja muutama koneen kromiosa on lakattu samalla kuultolakalla kuin kori. Takapuskurin yläpuolella oleva tehtaan originaalissa mustaksi maalattu paneeli on tyylitelty vanteiden väriseksi. Melkein maalasin puskuritkin sillä, vaan siten olisi kokonaisuus ollut turhan ätläkkä. Johonkin toiseen malliin sitten sellainen konsepti onkin luvassa… LOL.

Kojelauta päivitettiin digiaikaan ja ehkäpä siinä onkin rankin kustomointi tämän pienoismallin osalta. Tuuletusritilöiksi valikoitiin verkot aukkoihin, jotka leikatttiin askarteluveitsellä.

Rakennussarja on oikein hyvä ja laadukas, moottorissa on paljon detaljeja. Sinne en tehnyt muita muutoksia kuin rullapöyrä/hihna-kompleksiklöntin siivoaminen erillisiksi rulliksi. Hihnat valmistettiin metritavarasta itse. Niin ja tietysti johtoa ja letkua tuli lisättyä konehuoneen puolelle.

Kommentit

Matti T 2.11.2022 19:33 Vastaa lainauksella
Tässä on kyllä hieno maalaus jälleen kerran. Ei ehkä meikäläisen lempiväri, mutta kaiken kaikkiaan todella hieno toteutus.
JiiTee 3.11.2022 21:44 Vastaa lainauksella
Hyvin tehty Chevelle-jenkkiauton pienoismalli. Olisi ollut hyvä nähdä kuva myös kojelaudasta, sikäli koska olet
tehnyt muutoksia siihen.
Matti T kirjoitti:
Tässä on kyllä hieno maalaus jälleen kerran. Ei ehkä meikäläisen lempiväri, mutta kaiken kaikkiaan todella hieno toteutus.
Kiitos, Matti!
JiiTee kirjoitti:
Hyvin tehty Chevelle-jenkkiauton pienoismalli. Olisi ollut hyvä nähdä kuva myös kojelaudasta, sikäli koska olet
tehnyt muutoksia siihen.
Kiitos, JiiTee!
Sain ladattua vain viisi kuvaa, kunnes kuvapankki oli täynnä. Valitsin edustaviksi kuviksi korin kuvat, ja jätin tilanpuutteen vuoksi pois alustan ja sisustan sekä kojelaudan detaljointien esille panon.