Pienoismallit.net

Douglas A-26B Invader

Douglas A-26 Invader on Yhdysvaltalainen kaksimootorinen rynnäkköpommituskone joka otettiin käyttöön vuoden 1944 lopulla ja ennätti osallistumaan vielä Toisen Maailmansodan koitoksiin. Kone oli nopea ja kykeni kuljettamaan suuren pommikuorman, sitä rakennettiin yhteensä n. 2500 kappaletta eri versioina ja se osallistui myöhemmin niin Korean kuin Vietnamin sotaankin. Toisen Maailmansodan jälkeen kone nimettiin B-26:si joka aiheutti sekaannusta Martin B-26 Marauderin kanssa.

Koneen voimanlähteenä oli kaksi Pratt & Whitneyn R-2800 Double Wasp 18 sylinteristä kaksirivistä tähtimoottoria. Aseistuksena koneen nokassa kuusi tai kahdeksan 12,7mm:n konekivääriä, sekä siipien alapuolella kaksi tai neljä kaksipiippuista 12,7mm:n konekivääripodia. Myöhemmin nämä jälkimmäiset korvattiin siiven sisään sijoitetuilla konekivääreillä, joita oli kolme kummassakin. Koneen rungossa yläpuolella oli pyörivä kaksipiippuinen kk torni, samoin rungon alapuolella, näitä voitiin käyttää "etänä".

A-26 Invader on myös Suomessa vieraillut, eli ainakin vuonna 1995 ja 2005 Lappeenrannan ilmailunäytöksissä. Vielä nykyäänkin muutama lentokuntoinen yksilö löytyy.

Mallin esikuva on huhtikuussa 1945 Ranskan Beaumont - sur- Oisessa operoineesta 9:n Ilma-armeijan 386:pommituslentueen 552:n pommituslaivueen koneesta.

Revellin mallisarja oli brändille aika tyypillinen, sanoisin kuitenkin että keskitasoa, paketointi vuodelta 2017, mutta muotit ilmeisesti vuodelta 1993. Paljon oli ylimääräisiä valupurseita, eikä ilman kittiä konetta saatu parsittua kasaan. Kohoniitit ja paneeliurat jätin suosiolla omaan rauhaansa ;-). Oli sarjassa tosin paljon hyvääkin, laskutelineet ja niiden kiinnitys hyvin toteutettu, samoin telineluukut ja vaikkapa kuomut. Sisätiloihin oli erikseen hankitut Eduardin mittaristoetsit ja istuinvyöt. Koneen suuri koko asetti omat haasteensa käsittelyssä, mutta kohtuudella siitäkin selvittiin. Koneen nokkaan sai tunkea yli 40g lisäpainoa jotta sai koneen balanssiin. Sarjan siirtokuvat oli hieman paksuhkoja, mutta taipuihan ne jotenkuten Extra Strong pehmentimellä.

Tässä vielä valokuva Lappeenranassa vierailleesta yksilöstä:
www.planespotters.net/photo/1088574/n167b-private-douglas-a-26b-invader

Kommentit

Hieno ja siisti lopputulos, muovithan ovat ehtaa Monogrammia. Aftermarket-pyörien painoefetki mennyt mielestäni hieman överiksi, sama vaivaa muitakin tuon firman hartsipyöriä.
Kiitos Antti kommenteista! Niin, taitaapa tosiaan olla Monogram muovit, siksipä ei ihan tätä päivää laadultaan. Nuo pyörät on sarjan omat, ei aftermarket. Samaa mieltä kuitenkin siitä että liian lättänät (sivupullistumat) edestäpäin katsottuna ainakin, sivuprofiili kyllä menettelee.
Kiitos Markku taaskin hienosta mallista!

Koska en ole 1/48 skaalan mallintaja, niin en rupea yleisesti kommentoimaan tai kritisoimaan mallia. Haluan vain sanoa, että viimeinen kuva, kuva 16, työvaihekuva, jossa on kuvaa sisuskaluista, voi toimia minulle hyvinkin suuntaa-antavana referenssinä, jos joskus ehdin aloittamaan Italaerin vastaavan mallin 1/72 skaalassa :).
Kiitos Markku!

yt.
Mika

PS. Tarkistappas 9. kuva. onko siellä toinen korkeusvakaaja hieman eri asennossa kuin toinen :)
Matti Lilja 10.10.2022 07:26 Vastaa lainauksella
On kyllä hieno malli.
No tuota olisin kiinostunut tietämään millä maaleilla maalasit mallin ja sävyillä.
Niin ja vielä mitä lakkaa käytit?
Kiitos Mika ja Matti kommenteista!

Lisään Mika vielä pari työvaihekuvaa sisätiloista, vaikka onhan niin että toisen tekemää mallia ei koskaan oikeastaan saisi käyttää referenssinä, siitä kun ei koskaan tiedä onko se oikein ;-). Aidosta koneesta otetut valokuvat on se ainoa oikea tapa ja museokoneet varauksella. En tuossa korkeusvakaajassa huomannut poikkeavuutta, edestä otetussa kuvassa oikean puoleinen näyttäisi olevan alempana, mutta saattaa johtua siitä ettei kuvausalusta ole täysin tasainen ( mallilaatikko, jonka päällä pahvi ) ja kuvauskulmakaan ei ihan täysin kohtisuoraan.

Matti, käsittelyt suoritettu niin että ensin Ultimaten musta primer, sitten Tamiyan TS-17 Gloss Aluminium maalina, AK:n Intermediate Gauzy Agent kiiltävänä lakkana. Sen jälkeen siirtokuvat ja niiden päälle tuota edellistä. Litkutukset Vallejon Dark Grey washilla ja lopuksi Tamiyan TS-79 Semi Gloss Clear lakka. Niin ja keulan yläpinnan ja moottorien suojapeltien sisäsivujen häikäisynestomaalaus LifeColorin oliivinvihreä, sävyä en nyt valitettavasti muista.
Markku Rinne kirjoitti:
Kiitos Antti kommenteista! Niin, taitaapa tosiaan olla Monogram muovit, siksipä ei ihan tätä päivää laadultaan. Nuo pyörät on sarjan omat, ei aftermarket. Samaa mieltä kuitenkin siitä että liian lättänät (sivupullistumat) edestäpäin katsottuna ainakin, sivuprofiili kyllä menettelee.
Olisin melkein voinut vannoa että nuo on True Detailsin renkaat. Aika erikoista että Monogram tehnyt valmiiksi lättänät renkaat. Kaikkea sitä oppii.
Antti Lappalainen kirjoitti:
Olisin melkein voinut vannoa että nuo on True Detailsin renkaat. Aika erikoista että Monogram tehnyt valmiiksi lättänät renkaat. Kaikkea sitä oppii.
Yllätys se oli minullekin, sarjassa oli kaksi vaihtoehtoa, nämä lättänät ja sitten aivan pyöreät, puolikkaista koottavat kummatkin. Harvoinhan noihin törmää, ellei Aftermarket resiinipalikoita oteta huomioon.
Matti Lilja 10.10.2022 14:08 Vastaa lainauksella
Kiitos vastauksesta Markku.