Pienoismallit.net

Ferguson <petit-gris>TE-20

Heinä töissä

Sarja oli todella mukava rakentaa tiedossa olevan hsnkaludesta huolimatta. Lisäsin malliin joiai ylimääräisiä komponenwteja jotka nosti traktorin todellisuutta kuten ajovalojen linssit, johdoitukset ja kettingit. Heinäseipäät kookoskuidusta.
Harry Fergusonin riitauduttua Fordin kanssa syntyi traktorimerkki Ferguson. Itse tuote oli edelleenkehitetty versio Fordin valmistamasta mallista.Traktorin valmisti Standard Motor Company Englannin Coventryssä.
Mallimerkintä TE-20 tuli sanoista Tractor, England sekä mallin
verohevosvoimamäärästä.
Ensimmäisissä harmaissa Ferguissa oli 4-sylinterinen
Continental-bensamoottori. Vuodesta 1947 lähtien siirryttiin
Standard-tehtaan bensa- ja petrolimoottoreihin. Dieselkäyttöinen TE-F-20esiteltiin vuonna 1951.
Se oli varustettu hehkutulpalla ja puolipuristuksella. Moottorien teholukemista on eri lähteissä lukuisia eritietoja. Vaihteita oli 4+1. Takapyörissä oli erilliset ohjausjarrut.
Etuakselin raideväli oli helposti säädettävissä 10 cm portaissa.
Merkittävintä tekniikassa oli tietenkin painonsiirrolla varustettu
hydraulinen nostolaite.
Englannissa valmistettiin vuoteen 1956 mennessä yhteensä noin 520 000 TE-mallia. Lisäksi vastaavaa traktoria valmistettiin USA:ssa.

Kommentit

Matti M 29.9.2022 16:04 Vastaa lainauksella
Hieno bensa-Fergu, aidon näköinen viimeistely, heinäseipäät plussaa.
Nyt on kansallisromantiikkaa!!! Upea Massikka😊 Kesän lämpö tuli takaisin tätä katsoessa☀️☀️
Oikein mielenkiintoinen, tavallaan tutun näköinen. En ole mikään asiantuntija, en ole tällaista koskaan läheltä nähnyt. Isälläni oli kuitenkin punainen Massey-Ferguson 35 vuosina 1962-1997(?). Itse pääsin/jouduin sitä ajamaan vuodesta 1967 lähtien, juurikin heinäpellolla! Miellyttävä, helppokäyttöinen laite. Traktorimme oli oikein hyväkuntoinen vielä 1997, kun traktoriharrastaja kävi sen ostamassa. Se oli kauttaaltaan mattapunainen. Lamput olivat pahasti hapettuneet, niihin kertyi kosteutta. Ainoa mitä ostaja moitti, oli isäni tapa säilyttää talon dynamiitteja Fergun konepellillä.

Tämä mallitraktori on kovasti kulahtanut, olisiko ollut kymmeniä vuosia ulkosäilytyksessä?

Ruoste pakoputkessa näyttää hyvältä. Värit yleensä näyttää hyvältä. Heinälappoot (murresana?) näyttävät hyviltä.

Pari juttua… miksi etupyörien aurauskulma on tuollainen erikoinen? Missä on vetokoukun pudotustanko?
Kivasti tehty dioraama Mikolta.
Yleisnäkymä on oikein hyvä.
Ehkä noita heinäseipäiden heiniä olisi voinut puristaa hieman vähemmän hapsottaviksi eli kasaan ja komppaan Sakaria tuossa etupyörien harituksessa eli harituskulma vaikuttaa Casterkulmaan ja Camperiin. Jos tuota vääntää ohjauspyörästä jompaan kumpaan suuntaan, niin ponkkaria pitää käsissä olla ja olihan sitä ennen maatalon rengeilläkin.
Mutta kokonaisuudessaan upea dio ja hyvin oivallettu aihe.
Kiitoksia kommenteista. No eihän sitä vii parempaa kuntoa odottaa konerlta kun on jo muutenki rähjäinen, liekkö isäntä joskus kyliltä tullessaan hiukan maistissa käyny tienposkessa masssikalla koluamassa kylätien kallion reunas tai syvää ojaa niin siinä vääntynyt hiukan ja ei ou kehanna oikeasta sitten kohdilleen kulmia. Katselin kuvia netistä ja niissä ei oikein misdään ollut pudotus tankoa niin jätin sen liiteriin lojumaan. ;)