Pienoismallit.net

Lotus 78

Mallin rakentamiseen on käytetty valmiita aftermarket osia sekä itse tehtyjä etsiosia ja hartsi tulosteita. Detaljeja ole yrittänyt lisätä sen mitä rajalliset taidot antaa myöden. Maalauksessa käytetty Zero ja Alclad tuotteita sekä Tamiyan LP ja akryyli värejä. Tässä tuli yritettyä myös ensimmäistä kertaa maalipinnan kiillotus. Tabun savuke dekaalit ovat melko paksuja joten niiltä kohdin oli pakko jättää hionta vajaaksi jotta ei vahingossa hio läpi.

Kommentit

No ei nuo taidot kovin rajallisilta näytä, mitä kuvia tiiraa. Vai onko se perisuomalainen syndrooma ettei omaan työhön saa olla tyytyväinen?

JPS:n musta-kulta -väritys on yksinkertaisuudessaan tyylikäs mutta tässäkin on ilmeisesti käytetty kahta eri dekaalisarjaa? JPS logot kun näyttäis olevan eri sävyä mitä muut? Kahdesta eri tulostimesta kun ei vaan tunnu saavan saman sävyistä kultaa.
Hämmästyttävän hieno malli jonka moottoritila on vaikuttava kaikkine yksityiskohtineen.
Yhdyn aika paljon edellisiin, mutta kun ajattelen työmäärää aftermarket osienkin kanssa, niin kylläpä tämä miellyttää silmää.
Tarkkaa ja siistiä työtä kaikin puolin ja kiva kun laitoit myös lähikuvan konehuoneesta.
Ei tästä voi olla tykkäämättä.
Samoin kuin edellisestä mallistasi.

Miten olisi malliesi tuonti Kuopion Maalla, Merellä ja Ilmassa lokakuun lopussa?
Teemana on moottoriurheilu ja se varmasti kiinnostaa hieman erilaista yleisöä kuin ainaiset sotavehkeet.

pienoismallit.net/tapahtumat/2022/maalla-merella-ja-ilmassa/
Kiitos kommenteista.
Niin, olen askarrellut malleja vasta muutaman vuoden (ja silloinkin satunnaisesti) joten paljon on vielä oppimista. Varsinkin vanhentaminen on konsti jota pitäisi vielä kokeilla ja saada onnistumaan. Silti on tämä parhaiten onnistunut malli tähän mennessä. Yksi oppi jonka tässä sain on osien sovittaminen ennen lopullista kasaamista. Auton keula-osa ei oikein istu niin kuin kuuluisi. Jostain kohtaa hankaa vastaan eikä keulakate mene niin ylös kuin pitäisi. Katsotaan ensi kesänä jos sen saisi korjattua. Tältä vuodelta on maalaamiset maalattu minun osaltani, säät kylmenee.
Savuke dekaalit on Tabun tuotoksia ja väri heittää jonkun verran. Ovat myös aika paksut verrattuna mallin omiin. Näin jälkeenpäin ajateltuna ehkä ne olisi pitänyt jättää pois mutta toisaalta mielestäni JPS logot vaan kuuluu Lotuksen kylkiin.
T.R. Kiitos kutsusta. On vaan Loviisasta kovin pitkä matka Kuopioon. Tarkoitus oli osallistua viime viikonlopun näyttelyyn Otahallissa mutta laiskuuttani en saanut valmista. Ehkä sitten joskus tuonnempana.
Olet kyllä melkoinen perfektionisti ja hyvä niin.
Kun lukee ja katsoo edellisen mallisi, niin joku tulpanhattu tukee ensimmäistä lausettani.
- Ihailla täytyy.
Viikon malli, uskoisin…
paavo p. 17.9.2022 21:19 Vastaa lainauksella
Hieno on :-) . On aina kiva nähdä hyvin tehty J.P.S. mk3 -pieoismalli. Tämähän "saatteli" nuorena hautaan 2 ruotsalaista ( Nilsson ja Petersson ).
Joskin Gunnar Nilsson kuoli kivessyöpään, eikä Lotuksen ”rattiin”…

Upea JPS-Lotus; kaikkien aikojen hienoin F1 väritys!!!
Ehdottomasti upeaa jälkeä olet tehnyt, tämä olisi todella upeaa päästä katsomaan läheltä vaikkapa jossain tapahtumassa. Valokuvien perusteella tätä todellakin kehtaa esitella muillekin. Rajalliset taidot ne on kaikilla, se raja vain ei ole vakio. Itse en ole lehtijuttujen takia saanut tehtyä vuosiin yhtään "loppuun asti" tehtyä mallia ja tämä näyttäisi menevän kirkkaasti laadullisesti omien viimevuosien tuotoksieni ohi. Niin ja totuushan on, että rakentaja itse näkee mallissaan paljon sellaisia virheitä, mitä muut eivät näe.
Taas komppaan Petriä, joka on kuitenkin huippua näissä asioissa.
Matti T 18.9.2022 21:33 Vastaa lainauksella
Helppo yhtyä edellisiin kommentteihin.

On kyllä niin hienosti toteutettu ja detaljoitu DFV, ettei kyllä itse ainakaan keksi miten tuota voisi enää parantaa. Vaikea musta maalauskin on erittäin hyvin onnistunut. Formulat, varsinkin tällaiset missä irroitettavat katteet on mielestäni hankalampia rakentaa kuin koppiautot. Paljon tavaraa mahdutettu ahtaaseen tilaan katteiden alle ja ripustukset rakentuu tukivarsista yms. niin vaikea saada kaikkea natsaamaan täydellisesti. Aina se osien sovituskaan ei auta. Esim. katteet saattaa sopia hyvin paikoilleen kuivasovituksessa, mutta maalauksen jälkeen yllättäen ei sovikaan, kun taipunut maalauksessa tai jotain.

Nuo akselipukit on hieno lisä kokonaisuuteen. Onko ne omaa käsialaa?
Kiitos taas kommenteista.
Musta väri on tosiaan aika haasteellinen kun kaikki virheet näkyy tosi hyvin. Hionta ja kiillotus auttaa paljon koska vaikka olisi kuinka huolellinen aina löytyy muutama roska maalipinnasta.
Akselipukit on kotitekoiset. Etsin netistä mieleiseni näköisiä ja laitoin kopioidun kuvan Fusioniin taustakuvaksi jonka päälle sitten piirsin pukit valmiiksi. Pari kertaa piti Googlettaa neuvoja netistä mutta onneksi kyseisestä ohjelmasta löytyy tosi paljon ohjeita ja videoita. Hartsi tulostin hoiti loput. Niistä tuli ihan ok.
Onnea tittelistä.
On se vaan niin hieno. Ja arvaukseni meni oikein jälleen.
Pakkaahan malli / malleja ja Kuopijjoon, Kuopijjoon.
Moottoritila on kyllä aivan uskomaton!

Aivan ansaitusti viikon malli.