Pienoismallit.net

Näkövammaisen mersu

Kun harrastus jäi taas tauolle kuusi vuotta sitten, jäi myös tämö mersuprojektikin odottamaan inspiraatiota ja parempia aikoja. Vähänpä silloin tiesin että uudelleen aloittaminen ei kävisikään tuosta vaan. Minulla nimittäin havaittiin silmien kostea ikärappeuma ja vasemman silmän näkö on käytännössä mennyt. Oikea silmä näkee jotenkuten, mutta kuva on ikään kuin laineilla. Kun jouduin työtkin sitten jättämään ja vapaa-aikaa oli yllin kyllin, niin päätin kokeilla onnistuuko tämä minulta vielä. Mallihan oli viimeistelyä vailla, mutta se viimeistely olikin sitten se haastavin homma.

Kun stereonäkö puuttuu niin voitte kuvitella miten kivaa on koittaa pikaliimalla saada pieniä osia kohdalleen, antennilangoista puhumattakaan. Suurennuslasilampun avulla jotenkuten sain homman kasaan mutta eihän se jälki ole ihan mitä halusin tästä tulevan. Tällä nyt kuitenkin mennään.

Malli kuvaa ”Utin mersua” sotakesänä -44. Säistämistä on siksi tehty reippaalla kädellä. Etsiosia ja resiiniohjaamoa, siirtokuvat suomiarkilta. Numero 4 käsin teipattu ja ruiskulla maalattu. Hasegawan Messerschmitt Bf 109 G-6/14 "Hartmann" oli tässä rakennussarjana.

Vielä on laatikossa aloittamatta Tamiyan Spitfire Vb. Koitan sen saada kasaan vielä.

Kommentit

Marko Hoo 15.9.2022 21:29 Vastaa lainauksella
Minusta oikein hienon näköinen Mersu. Kannatti jatkaa loppuun saakka ehdottomasti. Hienoa!
On asiallisen näköinen Mersu. Ihailen tuota tekemisen asennetta ja onnea Spitin kanssa!
Todella hienosti onnistunut Mersu. Meillä monilla saattaa olla mallailua haittaavia vaivoja, mutta niistä huolimatta mallailua kannattaa jatkaa. Aivan tappiin asti! Keep on Modelling!

Ystävällisesti:
Mika
Kiitokset kannustavista kommenteista! Ne antavat uskoa jatkaa harrastuksen parissa.
Stereonäön puuttumiseen tottuu ja siihen mallailuun kehittyy uudet tekniikat. Itse olen koko elämäni mallaillut ilman vasemman silmän näköä ja luulen että olen aika hyvin pärjännyt. Tsemppiä vaan sinulle.
Kiitos Jari kommentista. Olen myöskin huomannut että erilaisia keinoja kyllä keksii. Kaikki vain vie 3-5 kertaa kauemmin mutta mikäs kiire tässä on.
Kyllä olet, Arto, hienon Mersun mallaillut. Värit ja decaalit ovat kohdallaan. Muutamassa kohdassa vaivasi jäljet näkyvät kuten kuomun asettelussa ja spinnerin väritarkkuudessa, ja antennilankakin hieman on lerpallaan. Mutta ne kaikki voimme laittaa taistelun ja kuluneisuuden piikkiin. Harmi, ettet pojotusmahdollisuutta liittänyt mukaan. Luulen, että olisit yllättynyt positiivisesti.
Itse kärsin hermostovauriosta, joka on saanut vasemman käden liki pois pelistä. Meillä "vaurioukoilla" pitäisi olla oma hangaari puuhimiseen ja tuotosten esittelyyn ;)
Kiitos Pentti palautteesta. En ihan tavoittanut mitä pojotusmahdollisuus tarkoittaa? Kuomu ja antennilanka sekä spinneri voisivat tosiaan olla paremminkin mutta kuten totesin niin noilla joutuu menemään. Luulisin että emme kuitenkaan haluaisi mitään "vaurioukkojen" sarjaa, vaan koitetaan tehdä malli näillä kyvyillä niin hyvin kuin pystytään.
Tarkoitit Pentti ilmeisesti pisteytystä, nyt hiffasin :). En nähnyt sitä tarpeelliseksi tällä kertaa.
No lisäsin tuohon sen popjotusoption sitten kuitenkin.
Jälki on mainiota ja mersu on kaikilla mittareilla hyvin onnistunut. Ei muuta kuin uutta mallia kehiin!
Kiitos Janne kommentista!
Olet saanut aikaan näkövammasta huolimatta tosi näyttävän mallin.
Maalaus kohdillaan, siirtikset ei hopeoi ja pintakäsittely nättiä säistyksineen.
Myös kuvista plussaa.
Naatitaan mallailusta ja jatketaan iloisin mielin…
Mulla silmissä alkavaa sairautta myös, mutta ehkä korjattavissa.
paavo p. 16.9.2022 19:56 Vastaa lainauksella
Hieno on :-) . Toiset ne tekee yhdellä silmällä enemmän kuin jotkut neljällä (!?).