Pienoismallit.net

Spitfire Mk.IIa

Vuoden ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen malli saatu päätökseen. Mallin osat sovittui mielestäni ihan hyvin kohdilleen pois lukien kuomu. Maalaus/litkuttelu oli taas jälleen projektin mukavin osuus. Siirtiksistä hyödynsin noin polet muuten mentiin maalaten. (voin kertoa etten enää ikinä rupea tuota rungon kolmiväristä ympyrää maalaamaan) Tässäkin projektissa vierähti aivan liian kauan ja hyllyyn kerkes kerääntyä jo toistakymmentä mallilaatikoa pölyyntymään. Hyvää syksyä mallarit. Over and out!

Kommentit

Todella hieno. Ehkä paljon parempi kuin oma räpöstykseni:
pienoismallit.net/galleria/malli_16589/
Kiitoksia Mika. Eipä tuo sinun oma spittikään huonolta näytä.
Mallisi on upea.
Katson aina ensin kaikki kuvat ja sitten luen vasta mallikuvauksen.
Luulin tätä1:48:nskaalaksi, eli tarkkaa työtä olet tehnyt jälleen.
Koneen kansallistunnuksien maalaaminen käsin on vain plussaa, mutta ei onnistuisi minulta ainakaan.
Maalaus ja koneen säistys on mestarin tekelettä ja siitä voit olla tyytyväinen.
Maalasitko miten nuo ympyrät?

Jos antaisit pojotus mahdollisuuden, niin korkeat pojot saisit ainakin meikäiseltä.

I like this modell.
Timo kiitoksia kehuista. Kansallisuustunnukset maalasin ympyräleikkurin avulla maskiteippiin tehtyjen maskejen avulla. Juu kyllä se 1/72 on kun tosiaan olen hävittänyt kaikki muut mittakaavat hyllystä jos lentävistä härveleistä puhutaan. :)
Janne Tamminen kirjoitti:
Juu kyllä se 1/72 on kun tosiaan olen hävittänyt kaikki muut mittakaavat hyllystä jos lentävistä härveleistä puhutaan. :)
Ehdottomasti paras skaala lekomalleille.

Erityisesti jos haluaa kerätä mittavan skaalan eri malleja. 1/72 malleja mahtuu vitriineihin huomattavasti suurempi määrä kuin esimerkiksi 1/48, saatikka 1/32 malleja.

En tässä halua mitenkään kritisoida isompien skaalojen etuja ja hienoutta, vain ja ainoastaan tilaseikkoja.

Minulle mallien paljous ja tilaseikat ovat tärkeitä juttuja, joten olen tehnyt valintani skaalan suhteen jo kauan sitten.

Ja lisäksi pidän 1/72 skaalasta jostain kumman syystä ;)
No se tilan vieminen laatikoissa tai valmiina on ensimmäinen este suuremmille mittakaavoille. Toki toinen syy on kun itse olen ~15vuotta sitten itselleni tavoitteeksi asettanut Suomen ilmavoimien kaluston hankinnan 72 mittakaavaan niin sillä tiellä ollaan. "Joku sairaus se kait tämäkin on". :D
Komeaa jälkeä pienessä mittakaavassa. Menisi minullekin täysin isommasta skaalasta. Pintakäsittelyy priimaa maalattuine tunnuksineen.

Itse olen ratkaissut isomman mittakaavan tilaongelmat antamalla kaikki rakentamani mallit pois :)