Pienoismallit.net

Willys Jeep MB

Liittoutuneiden legendaarinen kulkupeli

Kaikkien tunteman jeepin virallinen nimi oli ”U.S. Army Truck, 1⁄4-ton, 4×4, Command Reconnaissance” Näitä ajoneuvoja oli käytössä kaikilla toisen maailmansodan sotanäyttämöillä, ja niitä näkee edelleenkin paljon siviilikäytössä oliivinvihreinä ja Yhdysvaltain armeijan tunnuksin varustettuina. Itse näin kymmeniä siviilijeppejä vieraillessani Normandiassa maihinnousun 65-vuotispäivänä vuonna 2009. Kaikkiaan eri valmistajien toimesta jeeppejä valmistettiin vuosien 1941-45 aikana yli 640 000 kappaletta. Willysin lisäksi niitä valmistivat lisenssillä American Bantam Company ja Ford Motor co.

Italieri julkaisi viime vuonna Jeepin "80-vuotisjuhlavuoden 1941-21" -rakennussarjan 1/24-mittakaavassa. Sarjassa on erittäin hyvät siirtokuvat kuudelle eri jeeppi-yksilölle, joista valitsin USA:n armeijan, 6. panssaridivisioonan, 50. panssaroidun jalkaväkipataljoonan Ranskassa kesällä 1944 käyttämän jeepin. Eri versioihin sai myös halutessaan asentaa mukana olevan katon.

Rakennusarja oli ihan ok. Yksityiskohtia oli paljon, ja osien yhteensopivuus oli oikein hyvä, joten kittiä tai viilaa joutui käyttämään hyvin vähän.

Ruiskutin mallin Tamiyan Olive drabillä TS-5, jonka sitten peitin Tamiyan kiiltävällä lakalla TS-13. Dekaalien kiinnittämisen jälkeen ruiskutin pinnat Revellin matalla lakalla nro. 2. Saadakseni jeepille hieman virttyneen ja pölyisen ilmeen, käytin MIG:n erilaisia jauheita mallin pintoihin.

Kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen lopputulokseen.

Kommentit

Willys on aina hieno ja onneksi näitä näkee vielä livenä.
Komean yksilön olet tehnyt ja yksityiskohdat näyttävät olevan hyvin paikallaan.
Ei liian likainen eikä liian puhdas.

Moottorin osien vähäisyys ihmetyttää hieman, koska tein Tamiyan samaisen Willien 1:35:n ja siinä oli jo valmiiksi enemän osia konehuoneessa kuin tässä isomassa. Myös kangas/nahkaovien remmit puuttuu.

Itse rakensin omani ihan puhtaaksi, koska se tuli tilausmalli henkilölle, jolla on samanlainen puhtaana ja käytössä. Siihen oli aikamoinen työ rakentaa mm konepellin numerosarja - joka sattui olemaan jossain leffassa, jossa Elvis ajaa tätä autoa. Myös kun kuvasin auton, niin tuulilasin etureunassa on kuminen tiiviste ja penkkien alla sadekatos. Jonkun verran muitakin osia tästä mallistasi puuttuu verrattuna aitoon vai liekkö sitten valmistuksissa ollut niin paljon eroavaisuuksia? Otappa näistä selevää…

Hieno malli kuitenkin kokonaisuudessa.

Jos huvittaa vertailla, niin tässä meikäläisen teos:
pienoismallit.net/galleria/malli_16156/
Tally-ho 8.9.2022 08:47 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteistasi Timo!

Oma mallisihan on todella hieno ja näyttää monessa suhteessa yksityiskohtaisemmalta kuin meikäläisen jeeppi. Täytyy vielä katsoa, voisinko joitain detaljejs lisätä malliini.

t. Tally-ho
Oli siinä hommakin. Moottorin tulpanjohdot ja muu johdotus, jokainen konepellin numero erikseen arkista ja rekkarien teko yms…Kiitti kehuista. auton nykyinen omistaja oli onneksi tyytyväinen.