Pienoismallit.net

Spitfire Mk. IXc

Pari vuotta sitten ostin Hasegawan 1/48 mittakaavaisen Spitfire IXc:n (Spittejä ei mielestäni koskaan voi olla liian monta ja minun kohdallani tämä on nyt jo neljäs yksilö).

Rakennusarjan hankittuani huomasin, että netissä käytiin kiivasta keskustelua väärästä takarungon pituudesta, se on nimittäin 2 mm liian lyhyt. No, tuosta virheestä huolimatta en halunnut heittää pyyhettä kehään. Sen sijaan rakensin tämän sarjan, joka oli erittäin laadukas ja mukava koota.

Mitä tulee Spitfireihin, asiantuntijat ovat kertoneet yksityiskohdista jo lukemattomia kertoja tälläkin saitilla, joten en lähde uudelleen kommentoimaan tätä legendaarista konetyyppiä.

Mallini esittää RAF:n puolalaisen hävittäjälentueen nro 131 hävittäjää nimeltä "Varsovan kaupunki" (puolaksi 316 Dywizjon Myśliwski "Warszawski"). Laivuekoodin SZ-G hävittäjä oli laivueen päällikön, Aleksander Gabszewiczin henkilökohtainen kone.

Päätin tehdä mallini aika puhtoisena ja vähän virttyneenä. Koneeni maalasin Xtracolorin öljyväreillä RAF:n normaaliin kolmiväriseen kaavioon. Mitä tulee Hasegawan siirtokuviin, ne olivat paksut ja hyvin hauraat. Rakennusprosessin aikana onnistuin sössimään pari dekaalia ja päätin tilata Techmodilta uudet siirtokuvat samaan hävittäjäyksilöön. Hankin myös Eduardin fotoetsisetin ohjaamon yksityiskohtia varten. Rakennussarjassa ohjaamon luukku oli kiinni. Sahasin sen irti ja jätin sen aukinaiseen asentoon.

Kommentit

Jälleen kaunis Spitfire esillä. Rakennusjälki on ainakin kuvista päätellen moitteetonta. Ainoa mikä minua häiritsee on alapinnan yksitoikkoisuus. Paneelirajoja olisi mielestäni voinut korostaa hiukan voimakkaammin ja jos mallin esikuva oli jo 'reissussa rähjääntynyt' niin se pitäisi näkyä alapinnan sotkuisuutena. Spitfiren alapinnathan tunnetusti sotkeutui moottorista vuotavaan öljyyn.
Tuo Puolan kansallisuustunnuksen suunta näyttää vaihtelevan. Eduardin ohjeessa tunnus asettuu siten, että punainen kulma sojottaa eteenpäin niin oikealla kuin vasemmalla puolella. Tehcmodin ohjeessa punainen kulma on kuten esillä olevassa mallissa. Mikä lie oikea tapa - ehkä molemmat.
Tally-ho 30.8.2022 17:32 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteistasi Mauri. Olet oikeassa, meikäläisen olisi pitänyt säistää alapintaa paljon enemmän. Tuota Puolan kansallistunnusten suuntaa en itse asiassa tullut ajatelleeksi aiemmin. Tässä suhteessa laitoin siirtokuvat vain Techmodin ohjeistamalla tavalla.

t. Tally-ho
Näinhän se on, että Spitejä saa mahduttaa platalle paljon. Kone on niin sulavalinjainen. Tally-ho on tässä suhteessa onnistunut mainiosti niin kokoamisen, maalauksen kuin decaalien suhteen. Sääistys on jäänyt hieman epätasaiseksi, mutta huomatkaapa hienosti toteutetut konekiväärien läpi ampumat suojateipit. Ohjaamon luukku on myös hyvin aidon näköinen. Tästä koneesta puuttuu ilmeisen oikein antennilanka. Millä logiikalla ne olivat tai puuttuivat? "Kenttämaisema" on kyllä hieman feikki - Puolan sankari on ikään kuin tutustumassa talvisen Immolan maisemiin…
Tally-ho 31.8.2022 10:41 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteista Pentti. En itsekään tiedä, miksi antennilankoja ei tässä(kään) Spitfiren alatyypissä ollut. ..ja joo kenttämaisema on kökkö. Myönnetään :-)

t. Tally-ho
Johtuisikohan antennilankojen puute radiotyypistä? VHF-radion antenni voi taajuudesta johtuen tyypillisesti olla sauva-antenni mutta HF-antennin aallonpituus on nin pitkä, että sauva-antenni ei ole käytännössä mahdollinen. Varhaisissa Spiteissä IFF-radiot olivat HF-radioita ja siksi koneessa oli keskirungosta korkeusvakaajaan viritetyt antennit. Myöhemmissä malleissa IFF-radiot korvattiin VHF-radioilla ja siksi niitä lankoja ei enää myöhemmissä alatyypeissä ollut.
Jälleen olet tehnyt näyttävän kokonaisuuden mallista. Ohjaamon oven sahaus antaa vielä kyllä lisäpojon tai puolikkaan ainaskin.
Minusta tuo säistys on ihan riittävä mallikuvaukseesi. Tuo talvinen maisema joutas ehkä mäkeen.

Alapuolen säistyhän on tarkkaa, mutta meillä kaikilla on oma mieltymys tähän ikuisuuskysymykseen.

Yläpuolen maalaus öljyväreillä on onnistunut hyvin.
Ei muutakuin Kuopiota kohti syksyllä…
Tally-ho 31.8.2022 14:43 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteista ja tähdistä Timo!

T. Tally-ho
Tally-ho 31.8.2022 14:45 Vastaa lainauksella
Kiitos Mauri antenniasian selvityksestä!

t. Tally-ho