Pienoismallit.net

Bentley 4,5 L Blower

Brittiläinen alfa-uros

Olen aina pitänyt turboahdetun Bentley 4,5 L Blowerin alfa-urosmaisesta ulkomuodosta. Jotenkin se näyttää vain niin peribrittiläiseltä, racing green-värisenä ja Ison-Britannian liput kilpa-auton sivuilla. Auto osallistui Le Mansin 24 tunnin kilpailuun vuonna 1930, mutta joutui keskeyttämään 144 kierroksen jälkeen. Tätä legendaarista autoa on vielä kaksi kappaletta jäljellä, yksi Isossa-Britanniassa ja toinen Yhdysvalloissa. Edesmennyt mallarikolleegamme Raimo Leino rakensi aikoinaan tämän mallin, ja hänen postauksestaan löytyy paljon lisää tietoja tästä legendaarisesta kilpa-autosta.

Rakensin mallin Hellerin 1/24 mittakaavaisesta rakennussarjasta. Minun on myönnettävä, että yleensä en ole suuri Heller-fani. Aiemmin olen törmännyt rakennussarjoissa kaikenlaisiin ongelmiin, oli sitten kyse epäselvistä ohjeista tai osien huonosta istuvuudesta ja laadusta. No, tämä sarja oli monessa suhteessa paljon parempi ja erittäin huolellisella ohjeiden lukemisella ja kaikkien osien kuivasovittamisella rakentaminen oli melko ongelmatonta. Minun on kuitenkin sanottava, että tämä ei kyllä ole aloittelijoille sopiva sarja. Raimo omissa kommenteissaan oli hyvin kriittinen rakennussarjan suhteen, mutta meikäläinen ei samanlaisia ongelmia kyllä kohdannut.

Mallin tummanvihreät osat maalasin Tamiya TS-9 British greenillä ja muut yksityiskohdat Vallejon ja Revellin maaleilla. Kaiken kaikkiaan maalausohjeissa oli paljon eroja aitojen autojen värien suhteen. Yritin käyttää oikeita värejä ja sävyjä, mutta siellä täällä olen käyttänyt taiteilijan vapautta niiden valinnassa.

Kommentit

Upea klassikko! Raimokin olisi tykännyt!!!
Tally-ho 26.8.2022 11:19 Vastaa lainauksella
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Upea klassikko! Raimokin olisi tykännyt!!!
Kiitos Petri!
Nyt on nätti vanha ja vieläkin arvostettu automerkki.
Kilpa-autona oikein nami.
Maalaukset kohdillaan ja vielä moottoriinkin näkee. Sisälmykset hyvin tehtyjä.
Ai että tykkään. Mallissa korostuu nätti ja virheetön työ.
Pitäisikö perustaa ryhmis: " Etsi viisi virhettä"?

( Tämä sopisi kuin paita ja peppu Kuopion syksyn tapahtumaan, jossa kerrankin on teemana - ei sotaisa moottoriurheilu. Teema on osoittanut jo positiivista palautetta ja keskusteluja muuallakin kuin täällä. Eli moni kilpureiden tekijä - olipa sitten auto, prätkä, vene tai lentokone ovat kiinnostuneet teemasta, joten saamme malleja sellaisilta mallareilta, joita ennen ei ole näkynyt ja varmasti yleisöä, koska moottoriurheilu on aina ollut lähellä Suomalaisten sydäntä ).
Tervetuloa Kuopioon.
Tally-ho 26.8.2022 15:46 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo positiivisista kommenteista ja tähdistä!..ja kutsusta Kuopioon!

t. Tally-ho
Tuo kyllä todellakin vanhoja muistoja mallailusta. Muinoin rakentelin myös muitakin kuin lekomelleja ja tämä saattoi olla niiden joukossa. En silloin tietysti maalaillut ja niin edellen detaljoinut mallia.

Mutta tämä. Hieno malli ja kiitos!

MK
Tally-ho 29.8.2022 08:13 Vastaa lainauksella
Kiitos muisteloista ja kehuista Mika!

t. Tally-ho